מחפשת עבודה בשוויץ

coreenley

New member
מחפשת עבודה בשוויץ

סיימתי תואר ראשון ואני מתכוונת לעבור לגור בשוויץ. למישהו יש מושג איפה ניתן למצוא עבודה (לא במכירות ולא כאופר)

גוזליה

New member
יש לך דרכון שוויצרי? ויזת עבודה?

על איזה סטטוס את מתכננת להגיע לשם? ולמה דווקא לשם? את דוברת גרמנית או צרפתית שוטפת?

Nobilis

New member
דרכון אירופי יספיק

מתוקף ההסכמים של שוויץ עם האיחוד, אזרחי האיחוד ואזרחי שוויץ נהנים מחופש תנועה ועבודה באיחוד ובשוויץ.

coreenley

New member
דווקא שמעתי

שלאנשים עם דרכון אירופאי יש בכל זאת בעיה לקבל אישור עבודה בשוויץ וששוויץ מאוד מחמירה עם הנושא. מאיפה שמעת אחרת? (ויש לי דרכון אירופאי)

Nobilis

New member
הכל רשמי

אלו ההסכמים שיש לשוויץ עם האיחוד. בדיוק באותו האופן, אזרחי שוויץ יכולים לחיות ולעבוד באיחוד. יתכנו מגבלות על המצטרפות החדשות למשך פרק זמן מוגבל, בדיוק כמו במדינות האיחוד הישן. ראה כאן באתר רשמי של ממשלת שוויץ, לדוגמא: http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home/themen/fza_schweiz-eu-efta.html

coreenley

New member
לגוזליה

אני מתכוונת לעבור לגור שם לתקופה ארוכה - לא למטרת טיול קצר. אני לא דוברת גרמנית או צרפתית אבל בכוונתי לעבור לחלק האיטלקי . ואין סיבה מיוחדת למה דווקא שם.

coreenley

New member
האתר ממש נחמד אבל ברגע שלוחצים על הצעת עבודה

כלשהיא זה מופיע בגרמנית ואי אפשר לשנות את זה לאנגלית. יש לך פיתרון?

Nobilis

New member
הערה

בדרך כלל אם הצעת העבודה מופיעה בשפה מסויימת, זה אומר שצריך להיות בקיאים בשפה הזאת על מנת לבצע אותה. אם את רצינית לגבי הגירה לשוויץ, השלב הראשון הוא לדאוג לחסכונות שיוכלו לממן לימודי שפה אינטנסיביים (בדרך כלל חצי שנה לפחות), בשוויץ עצמה (קליטה של שפה הרבה יותר קלה כשהיא סביבך כל זמן, ואת צריכה להשתמש בה). חיפוש עבודה מגיע לאחר מכן (אלא אם כן איתרע מזלך ומצאת עבודה בחברה בין לאומית שמוכנה להעסיק דוברי אנגלית בשוויץ).

coreenley

New member
האתר כולו הוא בשפה גרמנית או צרפתית

ראשית כל, כמובן שיש שם אופציה להחליף את האתר לאנגלית אך ברגע שלוחצים על כל אחת מהצעות העבודה - זה חוזר לגרמנית/צרפתית כי ההצעה מובנית בשפות האלו. כך שאני מניחה שיש איזה מצב קטן שחלק מההצעות היו מקבלות גם דוברי אנגלית בלבד. שנית, זה ברור לי שכדי להגר ברצינות צריך גם ללמוד את השפה אבל אני מעוניינת ללמוד אותה כשאהיה שם- כמו שאמרת השפה נקלטת יותר בקלות כשהיא כל הזמן מסביבך. ודבר אחרון, בהחלט הייתי מקווה אבל פחות מאמינה שאמצא חברה בינלאומית שתהיה מוכנה להעסיק אותי. אבל אולי יתמזל מזלי...

Nobilis

New member
שוב

הצעה שכתובה בשפה הגרמנית או הצרפתית נועדת למי שדוברים את השפות הללו. אם תמצאי הצעה שכתובה באנגלית (ואשר לא מצויין בה שנדרש ידע בשפה הגרמנית או הצרפתית) היא רלוונטית לך. אולי כאן, לדוגמא: http://jobsearch.monster.co.uk/Sear...re=130#q=english&cy=ch&lid=160&re=0&pg=1&dv=1 אכן ללמוד שם את השפה זה הכי יעיל. ואת צריכה לקחת בחשבון שיכול להיות שתצטרכי לממן תקופה כזאת (חצי שנה של קורס לימודי שפה אינטנסיבי מדי יום זאת התחלה טובה לפני חיפוש עבודה) על בסיס חסכונות/הלוואות.

tsurof1

New member
שתי הערות

הי, יש בשוויץ חברות בינלאומיות רבות שבהן שפת העבודה היא אנגלית. תנסי בתעשיית הפארמה: Roche Sandoz Novartis לגבי השפה: אם חשבת ללמוד גרמנית, קחי בחשבון שגרמנית שוויצרית שונה מאוד מגרמנית רגילה. השפה הכתובה דומה אבל המדוברת היא הלכה למעשה שפה אחרת. המשמעות היא שתירשמי לקורס בגרמנית רגילה ועדיין לא תביני מילה מהנאמר סביבך ולא תוכלי לישם את שלמדת. הבעיה לא קימת בדיאלקט הצרפתי והאיטלקי.

למעלה