מחפשת סרט

טלי991

New member
מחפשת סרט

כשהייתי ילדה לפני 30 שנה בערך לא זוכרת בדיוק מתי אולי פחות אולי יותר , ראיתי סרט בערוץ הטלויזיה היחיד שהיה. אני זוכרת שהוא הוקרן בצהריים והוא השאיר עלי רושם חזק כי הוא היה ממש מצחיק. זה היה סרט ללא מילים והיה בשחור לבן, אולי , כי לא היתה לנו עדיין טלויזיה צבעונית. מדובר בקשיש שהולך לו ברחוב אך דרכו אובדת לו כי הוא קצת מבולבל. הוא אינו מדבר אך קורים לו כל מני דברים בסדרה גדולה של טעויות. באיזשהו שלב הוא נכנס בטעות לבית שבו מתקיימת ישיבה חשובה של המאפיה אבל לו אין מושג מה קורה סביבו.האנשים בדירה זו חושבים אותו לראש המאפיה ומקבלים אותו ביראת כבוד וכל זה מבלי שהוא יוציא מילה וכך סדרת הטעויות נמשכת.לא זוכרת את הסוף רק זוכרת שהיה מצחיק בטרוף וללא מילים. נראה לי שזה סרט אירופאי או אמריקאי. למישהו יש רעיון???

MovieMaster

New member
אולי זה הסרט: "סרט אילם" של מל ברוקס מ76

סרט אילם (1976) / Silent Movie זה אומנם סרט צבעוני, אך את טוענת שהיתה לכם טלויזיה שחור-לבן. כמו כן הסרט הזה מצחיק בטירוף ועוסק בבמאי-עבר שמחפש דרך לחזור אל התודעה וצץ לו רעיון מבריק לעשות את הסרט האילם הראשון אחרי ארבעים שנה שנעשה הסרט האילם האחרון...

טלי991

New member
הסרט נראה יותר אירופאי מאשר אמריקאי אולי

איטלקי בגלל הקשר למאפיה וגם בגלל המראה של הדמויות. הסרט נראה כביכול קודר וחשוך משום שכל ההתרחשות היתה ביום גשום וקר וגם האיש הזקן התנועע באיטיות כזאת ובהתחלה זה היה נראה עוד סרט משעמם של ערוץ 1 אבל בהמשך הסצינות הפכו יותר ויותר אירוניות והסוף מפתיע ביותר עד שנשארתי עם רושם חזק מאוד (לפחות בתור ילדה). נראה לי סרט זר. נו תחשוב...

טלי991

New member
שנות השבעים יכול להתאים.אני מנסה להפעיל תאים

אפורים וממה שזכור לי (מקווה שזה לא מהדמיון שלי בכל זאת עבר זמן) האיש הזקן נכנס לגמרי בטעות לבית שבו חיכו לראש המאפיה ואז הושיבו אותו על כסא מכובד והתחילו לשרת אותו ולכבד אותו והוא לגמרי סנילי והם חושבים שהוא נותן להם הוראות לגבי איזה פשע שהם מתכננים לבצע הם מפרשים רק מהשפת גוף שלו כי הוא לא מוציא מילה. וגם כשראש המאפיה האמיתי מגיע הם לא קולטים את הטעות.קרו שם דברים מאוד מצחיקים.נדמה לי שבסוף הוא גרם להם להרוג אחד את השני לפני שהם תופסים אותו וגם זה מתוך סניליות. מתה לראות את הסרט הזה שוב מעניין אם היום אתלהב כמו פעם.

MovieMaster

New member
יש לי השערה לאיזה סרט את מתכוונת...

אל בשביל זה את תצטרכי להשיב לי על השאלה הבאה בצורה הברורה ביותר: האם הסרט כולו הוא סרט אילם, או שיש גם דיבורים לאורך הסרט, ורק הקטע שתארת היה קטע אילם בסרט?

למעלה