מחפשת ספר טוב

dorit kershner

New member
מחפשת ספר טוב

אני רוצה לשמוע המלצות על ספרים טובים ועל מהם...זה ממש יעזור לי למצוא ספר...כי אני כל הזמן נופלת על ספרים לא טובים ואני כבר מתייאשת...

danieljj

New member
יש המון ספרים טובים

את צריכה להגיד מה את אוהבת בד"כ: פנטזיה, מד"ב , רומנים וכו.. ואז יוכלו להתמקד והמליץ לך על ספרים, אבל, יש לי המלצה כללית לסופרת שנתפסתי אליה לאחרונה ונהנתי מכל הספרים שלה: בננה יושימוטו , באמת מעבירה הרבה רגעים בכייף.

gordiwow

New member
כולנו, כולנו

אני עכשיו סיימתי את "וולפי ואופי השטרודלים" שהיה הפתעה ענקית, ממש מצוין. עוד טובים שאני מתמודד עמם עכשיו - ברונו שולץ וחנויות הקינמון, מצוין, חי ועשיר. עכשיו התחלתי את כפרה של מקיואן והוא מסתמן כמבטיח מאד. אבל רשמים ממנו - בסוף. באגף העיון סיימתי סוף סוף את מצעד האיוולת של ברברה טוכמן וזה ספר מצויין, אם כי אני מוכרח להודות שההקדמה מספקת להבנת הנקודות העיקריות שבו. מהעבר הרחוק יותר - סיפור על אהבה וחושך, החדש של עוז - הוא יצירת מופת. למרות שיש הטוענים שהוא ארוך מדי - לא הייתי מוריד ממנו מילה. עוד עברי מעולה - חמסין וציפורים משוגעות של אביגור רותם. יער נורווגי - קל יחסית ומהנה ואם אני לא טועה המחבר שלו הוציא את "אנדרגראונג" - חצי תיעודי על אסון הרכבת התחתית ביפן, פיגוע של המחתרת היפנית ששמה פרח מזכרוני עתה - והוא מטלטל ומרתק, וגם ממנו נהניתי לא מזמן. קלאסיקה - אני שב וחוזר אל הרוסים והמזרח אירופאים אהובי ליבי - בולגקוב עם השטן במוסקבה, דוטוייבסקי עם החטא ועונשו, גוגול וסיפוריו הקצרים המופלאים וקפקא, שעתה אני שב ומתענג על המשפט שלו. נפלא. ואי אפשר בלי להוסיף את מאהבי האחרון, שעושה לי את זה בימים אלה - ניטשה, שגם נמצא בהר הספרים שליד מיטתי עם "זרתוסטרא" הקשה והמאתגר, לאחר שהתרשמתי עמוקות מספר המסות שלו "על הטוב והורע ולגניאולוגיה של המוסר" שהוא קל ונהיר הרבה יותר מכפי שבד"כ נותנים לו... נראה לי שזהו לבנתיים.

gordiwow

New member
מיד אחרי שאגמור את ברונו שולץ

גמלה החלטה בליבי - לא עוד לאלפי ספרים בו"ז ולמדף מנורת הלילה המתמוטט! אני הולך לקרא ספרים כמו שאלוהים התכוונה - אחד אחד. אי אפשר ככה יותר. מה שקורה זה שבסוף שואלים אותי - תגיד, על מה זה בעצם "וולפי"? ואני עונה - אהה...זה בן של מהגר, שמתחיל להשתגע ומגדל ציפורים, הוא מתאהב בילדה צעירה למרות שהוא יודע שזה אסור, ועושה טעות קלאסית של מנהיגים ממש כמו מלך האצטקים, כמובן שאז מגיעים הנאצים, שמתבלבלים בין כוח לעצמה ולא ממש מבינים את הגניאולוגיה של המוסר, כולם מתעוורים חוץ מאשת הרופא, שבסוף נידונה לשוט לנצח הלוך ושוב על הנהר הדרום-אמריקאי... בשלב הזה אנשים מפסיקים לדבר איתי. לכן - מהיום, אחד אחד! שאני אדע מה לעזאזל אני קורא ואצליח לזכור משהו קוהרנטי. עכשיו גם תקופת בחינות אז זה ייקח קצת זמן...במהרה בימינו אמן!

Rivendell

New member
אני התחלתי אתמול את "המחברת הגדולה"

ואני בטח אסיים בערב או מחר. זה מאוד סוחף.

דוסטו

New member
יש לך מספיק גלולות פראמין בהיכון?

כפי שאמרתי הספר הטוב ביותר המגעיל שקראתי.

עופר D

New member
מגעיל קצת חוטא לו

לדעתי "לופת קרביים" הולם יותר. חזק, קר, מנוכר ו... נפלא. עופר

ferlio

New member
תקראי, תקראי, ואני משוכנעת שתהני

כי הספר הוא מאוד-מאוד טוב! (ואני מקווה שתוכלי להתגבר מבלי לעשות שימוש ב"פראמין")

ferlio

New member
לגבי "חנויות הקינמון" של ברונו שולץ

שמעתי מכמה אנשים שזהו ספר מצויין. האם הוא נחשב ל"ספר שואה" per excellence ? ידוע לי שהמחבר נרצח ע"י הנאצים בזמן מלחמת העולם השניה. האם תוכל לספר לי - בתתמציתיות כמובן ומבלי לקלקל את הסיפור - מה הנושא שלו? והיות וראיתי כאן שאתה קורא גם את "כפרה" שלדעתי, הוא ספר מצויין (וכתבתי שוב ושוב עליו כאן), מעניין אותי אם יש משהו משותף בין שני הספרים האלו כי הרי את "כפרה" כאמור מאוד אהבתי.

דוסטו

New member
לא זה לא. זה ספר סיפורים קצרים

שנכתב הבה לפני השואה. אין כל קשר בינו לבין "כפרה" ויש הבדל תהומי באיכות. אין ספור לא טוב, מה אני אומר - לא מצוין, בספר של שולץ. ויש חצי ספר מיותר "בכפרה". ``חנויות קינמון`` ו``בית-המרפא בסימן שעון החול`` הם שני קובצי סיפוריו של הסופר הפולני-יהודי, ברונו שולץ. זכרונות וחלומות יוצרים את חדירתו הפיוטית והמיתית שולץ לחיי ילדותו עם משפחתו בעיירה דרוהוביץ` שבפולין. סיפוריו של שולץ הם צירוף מדהים של מציאות ודמיון, הדמות העיקרית בסיפוריו היא דמות אביו של הסופר - בעל חנות בדים קטנה, שעסקיו הולכים ומתמוטטים ודעתו נטרפת עליו, האב מייבא ביציהן של ציפורים נדירות לקינון בעליית-הגג של ביתו, מאמין שיש להתייחס אל בובות חייטים כאל אנשים חיים, ופחדו האובססיבי ממקקים גורם לכך שהוא מתחיל להידמות לאחד מהם. ברונו שולץ נרצח על-ידי הנאצים ב1942-. הוא נחשב על-ידי רבים כסופר הפולני החשוב ביותר בין שתי מלחמות העולם. בשביס זינגר כתב עליו: ``קשה לקבוע את ייחודו של ברונו שולץ, ניתן לקרוא לו סוריאליסט, סימבוליסט, אקספרסיוניסט או מודרניסט: הוא כותב לעתים כמו פרנץ קאפקא, לעתים כמו מרסל פרוסט, ולעתים הוא מצליח להגיע לעומק שאיש משניהם לא הגיע אליו``. הרישומים הרבים בספר הם איוריו של ברונו שולץ עצמו לסיפוריו, שהרי במשך שנים שימש כמורה לציור בבית-הספר התיכון המקומי בדרוהוביץ`.

ferlio

New member
../images/Emo51.gif

ומאחר וידוע לך כמה אני מוקירה את המלצותיך הספרותיים - שבזכות חלק מהן אכן נהניתי מקריאה של יצירות משובחות - גם "חנויות הקינמון" כבר מככב ברשימת הקניות, שכפי שציינתי כבר כאן - היא הכל חוץ מקצרה.

ILet

New member
ברונו שולץ

נדמה לי שקראתי פעם ראיון עם דוד גרוסמן, ושם הוא סיפר על ברונו שולץ שמאד השפיע עליו. בספר עיין ערך אהבה יש פרק הנקרא ברונו.אולי קיים קשר לברונו שולץ. בכל אופן, לא הצלחתי להבין את הפרק הזה.

למעלה