מחפשת ספר אבל לא

מאיהק

New member
מחפשת ספר אבל לא

יודעת לא את שמו ולא את שם המחבר הישראלי עד כמה שאני זוכרת. אני רק יודעת שהוא מכיל בתוכו מושגי יסוד שכל אדם "חייב לדעת". תודה מאיה

gordiwow

New member
אין לי ספק שלמרות העמימות

אני קולע בול: הנה "רוחניות" במיטבה, ובמיטב המסורת ה"רוחנית" כוללת את כל מושגי היסוד שכל אדם "חייב לדעת" (ורק אותם, כי כל דבר שהם לא כותבים הוא מן הסתם לא נכון) - http://www.mitos.co.il/Book/BookFocus.asp?ID=138211

friend9

New member
אולי

.יש הרבה אנשים שחושבים שהם יודעים את רוב מושגי היסוד שכל אדם "חייב לדעת", גם בלי להכיר את * אושו * אירינה טווידי * אלן וואטס * אנדרו כהן * ארנו דג'רדאן * ביירון קייטי * בריאן סווים * גורדג'ייף * דגלאס האדדינג * דיוויד דיידה * וימלה טקר * יו. ג'י קרישנמורטי * יוגננדה * יידו קרישנמורטי * לי לוזוויק * סוזן סגל * סטיאם נדין * פפאג'י * צ'וגיאם טרונגפה * ראם דאס. אולי מילון אבן שושן יענה על ההגדרה המבוקשת.

Guy K

New member
זה לא אבן שושן - זו בריטניקה.

ואני מתבייש לאמר שאני לא מכיר את רוב המושגים שציינת. וגם מה שאני מכיר רק נשמע לי מוכר. אולי תפרטי ככה בקטנה?

gordiwow

New member
אל תתבייש

אלו לא מושגים, אלו אנשים. מורים רוחניים, שחוו הארה כזו או אחרת תוך שימוש בשיטות כאלה או אחרות, וניסו להנחיל את שיטותיהם לקהל המאמינים שלהם, שאץ רץ לנסות ולהעריץ, בעיקר בגלל שאין להם משהו טוב יותר לעשות. מעטים האנשים שחוו הארה אמיתית, לעניות דעתי, ועוד יותר מעטים מבינהם הם אלה שיוכלו ללמד שיטות אלה לאחרים. הדרך אל העושר, כך נראה, אינה חוצה מקומות הומים באנשים לבושים לבן שמדברים בקול שקט ומבטם ריק. ראיתי רוחניות, הייתי במנזר טיבטי, אני מדבר מנסיון. אושר זה לא כ"כ פשוט. הייתי בהרצאה של שי טובלי, מחבר הספר שהזכרתי. הוא איש פשטני ולא משכיל, מעבר לידע הרב שלו על הנושא הספציפי. מיסטיקה מעבר לספרו הוא לא מכיר. עם זה אין לי בעיה - שידבר כמה שהוא רוצה על החוויות האישיות שלו, ועל ההארה שהוא חושב שהוא חווה, אבל הוא גם איש שחצן ולא נעים, שיודע שאין אף דרך נכונה אל האושר חוץ משלו. אני לא יכול להאמין לו, אני לא יכול לקבל את זה, ולכן הספר שלו הוא לא קביל בעיני - אוסף של פרטים חסרי משמעות פרקטית. גם את תורתו של טיוהר ואת עדת מאמיניו יצא לי להכיר. באמת שאני לא מבין את הגליק. ניסיתי ללבוש לבן, עשיתי מדיטציה במקדשים טיבטיים. זה עשה לי טוב, אני מודה, אבל האושר לא מגיע בנגיעת יד המורה על מצח התלמיד הלבוש לבן והמייבב. אושר נמצא גם בכאב של החיים, ושי טובלי לא מבין את זה. אל תתבייש - קל יותר להגיע אל האושר דרך עצמך ולא דרך שרלטנים מורמים מעם.

מאיהק

New member
תשמעו אתם ממש קשים איתי...

בסך כל חיפשתי ספר שפעם מורה בתיכון סיפר לי עליו. לרגע לא טענתי שכל קונספט ה"דברים שחייבים לדעת" הוא קונספט נכון ולא דעה אישית של מחבר הספר. בכל מיקרה הספר עוד לא נימצא.

למעלה