מחפשת סכין טובה

• פותח הנושא YULI9
  • פורסם בתאריך

YULI9

New member
מחפשת סכין טובה

סכין בינונית, לא משוננת.
מיועדת לקיצוץ וחיתוך ירקות, פריסת שניצלים, חיתוך בשר וכד'.
רוצה סכין שתהיה מאוד חדה ונוחה לשימוש.
יש למישהו המלצה?

noki4

New member
חפשי מחדד טוב , אל תחפשי סכין

השקעתי הון בהסכינים יקרות מכל מיני סוגים ובמחירים אסטרונומיים. הסכים שלבסוף החלטתי שאני אשאר איתה עלתה לי 30 ₪ בסופר לפני הרבה שנים, קניתי מחדד טוב, זה לא אבן לחידוד שאיתה אני לא מצליח לחדד אף פעם, המחדד שקניתצי יש בו שתי פיסות ברזל שבנויות בצורת וי V ואני מניח את הסכים בין שתי פיסות המתכת הללו ומעביר אותה במשיכה 5 פעמים ואז היא חדה כתער למשך כחודש.

N0Way

New member
תודה על הטיפ!

אתה יכול בבקשה להעלות תמונה שלו?

noki4

New member
לYULI9 אכן התכוונתי למשחיז סכינים

אבל הוא לא נראה כמו התמונה שאת העלית. אני אצלם את המשחיז שלי ואנסה ללמוד איך מעלים תמונה לכאן.
ואגב קניתי בסופק סכין קרמית ב30 ₪ שהיא טובה לחיתוך עלים ירוקים היא לא מחמצנת אותם. זה בא בתוך סט יחד עם קולפן קרמי. מחזיקה שנתיים אין צורך ואי אפשר כנראה לחדד
היא חדה מאד .
לכל מי שמתגורר בפ"ת ישנה ליד המשטרה חנות של סכינים בלבד, יש להם את משחיז הסכינים שאני מתכוון אליו. כמכן הם משחיזים בלייזר סכינים משוננים, כמו כן למרות שמי שהעלתה את השירשור ביקשה סכין לא משוננת, יש להם סכים משוננת שהיא חותכת ירקות אפילו עגבניות רכות ממש בצורה מדהימה אבל אני לא סובל אותה מכיון שאין לה שטח פנים כמו לסכים שף וא אפשר להרים בעזרתה את הירקות החתוכים מקרש החיתוך שזה חלק מהכיף בחיתוך לסלט

noki4

New member
מצ"ב תמונת משחיז הסכינים ובנוסף תמונה של

המשחיז ולידו הסכין המשוננת שהתכוונתי אליה גם ידיעה וגם להמחשת הגודל, ואגב הסכין הזו חותכת יפה מאד בשר קפוא. ואפשר להשחיז אותה בחנות שציינתי כאשר היא מתכהה, זה לוקח שנה עד שהיא מיתכהה.
טוב, אני לא מצליח להעלות את התמונות מכיוון שהקובץ שצילמתי גדול מידי וגם נגמרה לי הרגע הסוללה של המצלמה. אנסה לטעון אותה בזריזות .

שתי סכינים עדיפות על אחת כזו.

קניתי שתי סכיני ירקות של ארקוס, ממש פשוטות. מוכרים אותם ליד הקופות בנעמן פורצלן, והן ממש טובות! עולות 20 ש"ח.

לפני 10 שנים קניתי סכין של Henckels והיא פשוט מעולה. היא לא עלתה לי יותר מ200 ש"ח, אני משחיזה אותה כל כמה חודשים והיא פשוט מצויינת. אצלי היא משמשת לחלבי, אבל היא תפרוס גם שניצילם בלי בעיה.
סכין השניצלים והבשר שלי גם היא של ארקוס, וקניתי אותה במשביר או באיזה סופר - גם לפני כ5 שנים. גם היא עוברת השחזה נהדר.

אני בד"כ קונה גודל אחד פחות מסכין שף, כי היד שלי קטנה.

mitmit11

New member
סכיני הירקות - כן. השאר זה במחירים שציינת

גם לי יש ארקוסים בבית. הגדולים טובים כמו הקטנים כל עוד מתחזקים אותם היטב (השחזה תקופתית, ניקוי וייבוש מיד לאחר השימוש וכו)

ליה777

New member
קניתי עכשיו את ה"ליידי ארקוסט"

סכין מדהימה, מותאמת לכף יד של נשים (כלומר לא קטנה מידי שהיד תתעייף ולא גדולה מידי שזה כבד) מעוצבת להפליא בצבע לבן. עלתה לי 240 שקלים. אישית אני חותכת המון ירקות קשים (גזר בטטה תפוח אדמה) אבל אם את לא אז בהחלט אפשר להסתפק בפחות. יש לי עוד סכין של ארקוסט גדולה יותר (כמו של השפים שעלתה לי 450 שקלים) שהשתמשתי בה עד היום והיא מדהימה- תתנסי בהתאם לכף יד שלך זה אומר המון
ממליצה מאוד על הארקוסט הקטנות ב20 שקלים שמוכרים בקופות כמעט בכל חנות לכלי בית, אבל לירקות ולא להרבה כי היד מתעייפת.
שוב הכל תלוי בסוג השימוש
ארקוסטיל-לא להתקרב.
סט 5 סכיני שף ב100 שקל?!? לא להתקרב! סתם יפים ולא יותר.

למעלה