מחפשת סיפורים

arandiera

New member
מחפשת סיפורים

אתגר לבקיאים בספרות מדרשית, ספרות עממית בכלל, ובספרות לילדים - בעיקר מהמגזר הדתי. אני מחפשת את המקורות של הסיפורים הבאים: 1. סיפור על אדם שמגיע לארץ שכולה זהב (אחרי תלאות רבות), וחושב ששיחק לו מזלו עד שמגלה שאין לו מה לאכול, ושאין לו מה לעשות עם כל הזהב הזה (יש לסיפור כמה ואריציות, למיטב זכרוני). 2. סיפור על ילד שלמען קיום מצוות כיבוד אב ואם נמנע מלהעציב את הוריו או להטריד אותם על אף שהוא סובל (אני לא מתכוונת, למשל, לסיפור על הגוי שלא מעיר את אביו, על אף שעקב כך עלול להפסיד כסף - כיוון שהוא סתם מפסיד, אבל לא סובל. אני מתכוונת לסיפור שבו, למשל, הילד עצוב ולא מגלה לאמא, כדי שלא להעציב אותה - ושזה נתפס כדבר חיובי! - כמובן, אוכל להשתמש בסיפורים מהגמרא בנושא זה, אבל אני מחפשת גם סיפורים שעובדו לילדים). 3. סיפור על יהודי פשוט שאוכל המון המון המון כדי שכשהוא ישרף באחד הפוגרומים הוא ישרף לאט, אחרי שאביו או סבו נשרף מהר, כיוון שהיה רזה והוא רוצה שהגויים יראו שיהודים נשרפים לאט. אני יודעת שהסיפור הראשון מזכיר את הסיפור על המלך מידאס שכל דבר שנגע בו הפך לזהב - אבל לו זו הגרסה שאני מחפשת (הטיפוס הסיפורי בוודאי נפוץ מאד) אלא נוסח שבו הגיבור הולך במיוחד לארץ שבה הכל זהב (אני זוכרת איזה עיבוד בעל אופי יהודי-דתי). כנראה הסיפור השלישי קשור לבעש"ט, אולי מופיע בשבחי הבעש"ט. ושוב, אני לא צריכה ניסוח של הסיפורים אלא איזשהוא מקור ראשוני (כזה שאפשר להשתמש בו לעבודה אקדמאית, במילים אחרות...) תודה רבה. נ.ב מה זה הפורום הנהדר הזה? כסטודנטית לפולקלור אני ממש מתרגשת. כשאסיים את הסמינרים שלי אבוא לבקר לעתים קרובות יותר, אני מקווה.

arandiera

New member
מוות בפוגרום,עיר של זהב,כיבוד הורים

אל תכעסו שאני מקפיצה, אבל מאד חשוב לי למצוא סיפורים בנושאים האמורים, כפי שפירטתי בהודעה. (ואני מקווה שאם הכותרת תהייה מפתה יותר, אולי זה יעזור). תודה

סיפור זהב

בספר שנקרא : מצנפת החכמה, מחברת רוזה וול. יש סיפור שנקרא: שמלת הזהובים, והוא מספר על נערה שחמדה זהב והגיעה למקום כזה . יפור יפיפה, ארוך, מצטערת לא מקלידה כזה אורך.

arandiera

New member
בדיוק את זה רציתי - וממש לא

הקלדה. תודה לך. יש לך אולי פירוט ביבליוגרפי מלא? (מקום הוצאה, שנת הוצאה) אני רוצה למצוא את הספר בעצמי בספריה. תודה רבה. את הראשונה שקידמה אותי בנושא...

נסיון לעזור

שלום לך, ראיתי שהכנסת הודעה גם בפורום "דתיים". ממליצה לך להכניס אותה הודעה גם בפורום "מורים" ופורום "חסידות ברסלב". הסיפור השלישי הוא חלק מהטקסט של ההצגה "איש חסיד היה". בברכה,

arandiera

New member
תודה דווקא חשבתי שאתם הכתובת

הטובה ביותר לנושא הזה. בינתיים עוזרים לי כאן.

arandiera

New member
אכזרית, כרגיל.

דווקא לאחרונה גיליתי (לשמחתי) ש andriea ביוונית זו מידת הכוח. אז אני חושבת לשנות את הכתיב של השם, ויסלח לי מארקס. מה יהיה, אף אחד לא יכול לעזור לי עם הסיפורים שלי? א. התמה.

arandiera

New member
סליחה ותודה. לא ראיתי עד עכשיו.

אבדוק את הספר בספרייה.

למעלה