מחפשת מתכונים

MikaG6

New member
מחפשת מתכונים

טבעונית כבר יותר משנה ובדרך כלל מסתדרת עם אוכל, אבל עכשיו אני חייבת לשנות תזונה בגלל דלקת בכיס מרה.
וצריכה את עזרתכם!
אסור לי לאכול שמנים בכלל, קטניות (חוץ מאדומות ומש), כל דבר מעל 5% שומן.
בינתיים גם ירקות חיים לא טובים לי לעיכול, לכן הירקות צריכים להיות באידוי/גריל/מרק וכו.
מוריד גם חומוס טחינה אבוקדו שמן זית ורוב הרטבים לפסטות והמתכונים שיש לי לפשטידות או סוגי קציצות.
גם סוגי האגוזים ירדו מהפרק
אז מה לאכול על טוסט? מה להכין לארוחות?
אני נשארת עם כל כך מעט, וממש לא יצירתית..
אנא רעיונות!!

דרך אגב אני צריכה לשמור על התזונה הזו מספר חודשים כי אני בהריון ורוצים לחכות לאחרי הלידה כדי להוציא בניתוח את כיס המרה...

תודה מראש.

לי יש רק מעט רעיונות כרגע, בטח יעזרו עוד

קוסקוס עם מרק (הרבה ירקות במרק זה טוב נראה לי)
ספגטי ברוטב עגבניות (העגבניות מבושלות)
מרק עדשים
אורז עם אפונה וגזר (ועוד ירקות שמתחשק)
מג'דרה (בלי הבצל המטוגן)
כל מרק שהוא אפשר להוסיף לו אורז/ דוחן וזה כבר די משביע
תבשיל של פסטה עם אפונה (אם מותר)- זה מבושל עם עגבניות.

זה מה שעולה לי כרגע בראש
בהצלחה

ובכן

על הלחם- ממרח סלק, ריבה למינה, ירוקים מאודים טחונים עם מלח-אבקת שום, שקדים מבושלים במים וטחונים דק עם מלח, חצילים אפויים וטחונים בבלנדר עם מלח פלפל ושורש פטרוזיליה שהתבשל במים,

קציצות אפויות - נניח דלעת מרוסקת, קישוא מרוסק, שום מרוסק, הכל מודבק עם עדשים כתומים שבושלו במים ,מלח פלפל ירק טחון במעבד מזון/ בלנדר , לסחוט את עודף הנוזלים לגלגל בקמח תירס גס ולאפות.

ירקות אנטי פסטי. דלעת אפויה בקליפתה עם מלח גס, לתת לה להתקרמל באפיה. סלק בקליפתו. קישואים, חצילים, פרוסות בצל, שיני שום-עכשיו השום רך וירקרק,

אורז עם ירוקים והרבה מהם- סלרי, כוסברה,שמיר....

כרוב מאודה עם בצל

פירה מת"א ובטטה

כרובית מבושלת אל דנטה, טבולה בקמח תירס דק ואפויה עד ריכוך

קינואה עם מש מונבט, עם בצל חתוך קטן

מרק פטריות, גריסים וכתומים. אפשר להכניס גם סלרי ראש או גבעולים חתוך קטן, את הפטריות הכנסתי בלי לטגן או לאפות והשתמשתי בשיטקה טריות ובפטריות יער.

אורז אדום עם שעועית אדומה ששרתה במים עד הנצה

אורז שחור עגול עם שורש כורכום מכורר, זנגויל מגורר פנימה וקוביות גזר. אמנם הכל נצבע כהה אבל זה טעים להפליא!

ladybug6

New member
יש לי מתכון מעולה לכרוב מאודה חמוץ מתוק

קוצצים בצל ומאדים אותו בטיפונת שמן לכמה דקות, מוסיפים 2 תפוחים קצוצים ומאדים קצת, מוסיפים כרוב קצוץ וקצת מלח, מאדים עד שהנפח יורד, מוסיפים מיץ לימון וסוכר (בנדיבות, עד שממש מרגישים טעם חמוץ מתוק) ונותנים לזה להמשיך להתבשל עד שהכרוב רך לגמרי.
הולך טוב גם עם כרוב אדום וגם עם לבן.

ואם היא ממש לא יכולה שמן

אז אפשר את המתכון שלך להתחיל עם מעט מיים מתחת לבצל ולבחוש היטב. וזה יאמי יאמי יאמי

MikaG6

New member

קציצות אפויות

מפתיתים וכל ירק שבא לך לצרף אליהם

מגריסים וירק

כדורים של כרובית מאודה שסחטת ממים , תרד סחוט, מלח פלפל טבולים באורז לבן לא מבושל מעל רשת אידוי, מכסים עד שהאורז מתרכך- זה יאמי!

ladybug6

New member
כרובית מצופה פירורי לחם ואפויה

מבשלים אותה עד לריכוך חלקי, טובלים בבלילה של קמח ומים עם תיבול שאוהבים (אני אוהבת להוסיף מלח פלפל, חרדל ועלי טימין טרי), בפירורי לחם (/מצה) ואופים עד שמתרכך לגמרי ונהיה קריספי. יוצא מעולה!

(מיקי את נותנת לי רעיונות, תמשיכי)

ladybug6

New member
רעיונות

למריחה על לחם תכיני לך ממרחי ירקות שלא מבוססים על שמן, למשל ממרח פלפלים קלויים, ממרח קישואים ונענע, ממרח/רוטב גזר מהבלוג של נעה וגאנסקי.
מציעה לך לאפות לך מאפינז בריאים עם רסק תפוחים וגזר/בננות במקום שמן, סילאן במקום סוכר, וזה יכול לשמש לך ארוחת בוקר (לא הכי בריאה, אבל לא נוראית)
חלב סויה מותר? אפשר קורנפלקס/גרנולה איתו.
את גם יכולה להכין ממנו גבינת סויה ביתית כדי למרוח על לחם.

תכיני לך קציצות אפויות מירקות עם דגנים או עדשים כתומות (יש בבלוג שלי קציצות טובות של עדשים כתומות עם כרובית שאפשר גם לאפות), אפשר לאכול אותן כחלק מארוחה חמה או בתוך כריך.

פשטידות על בסיס תפוחי אדמה מבושלים מעוכים או על בסיס אורז, בתוספת ירקות מבושלים וקמח תפו"א.

פירה תפו"א / אורז עם תבשילי ירקות ברוטב עגבניות.
ירקות מאודים, ירקות קלויים, ירקות מוקפצים (אסור שמן בכ-לל?)

בטוסט לחיץ את יכולה להכין לך: קטשופ/רסק עגבניות, תערובת תיבול יבש לפיצה, שכבה דקיקה ממש של טופו, ותוספות שאת אוהבת (זיתים, בצל, עגבניות, פטריות..)
אם גם טופו אסור לך אז תסתפקי רק בירקות ותוספות. ירקות קלויים בטוסט זה גם טעים.
הרבה אורז, קינואה וכו'.
אחד הדברים האהובים עלי ועל הבנזוג זה אורז עם עדשים כתומות. על כוס אורז אני שמה בין חצי כוס לכוס עדשים כתומות. טיפונת שמן בהתחלה לטיגון האורז עם העדשים, תיבול במלח פלפל, קצת קצת כמון וכורכום, מים רותחים (על כוס וחצי של אורז ועדשים אני שמה קצת יותר מכוס וחצי מים) ובישול על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והאורז מבושל. יוצא מצוין! ומאוד משביע. ליד אפשר לאכול ירקות טריים קלים לעיכול אם את יכולה (כמו מלפפון למשל). או ירקות מבושלים.

פצית219

New member
זה לגמרי נשמע כמו מקרה שמחייב יעוץ מקצועי

לא הייתי משחקת עד כדי כך עם התזונה, במיוחד בהריון כשצריכת החלבון מוגברת. לכי לתזונאית מקצועית, אפשר דרך קופת חולים או אולי לנסות דרך אנונימוס כי בטח יש להם המלצות על תזונאיות שמבינות יותר מהרגיל בטבעונות.

שאלה אם אפשר - מה בירקות החיים ?

למה הם לא טובים לך לעיכול?
האם כל הירקות?
מה עם הפירות?

MikaG6

New member
ירקות חיים

כשטופלתי עבור הדלקת לראשונה התזונאית של הבית חולים אמרה שבשבועות הראשונים אני צריכה להימנע בכלל מירקות חיים כי הם לא טובים לעיכול. בהמשך אוכל לאכול אותם.
לגבי פירות אני יכולה את הכל, כשהיא המליצה בהתחלה גם לאכול את הנוחים יותר לעיכול ולהימנע למשל מאפרסמון ודומיו.
אני מניחה שעוד שבוע אוכל להתחיל לאכול ירקות חיים בהדרגה, מה שכמובן יגדיל את אפשרויות האוכל.. מי חשב שכל כך אתגעגע לגזר..?

הו אז פרות זה מעולה

ממרח תמרים
תפוחים חלוטים, מוקפצים, אפויים. עם או בלי צימוקים/ חמוציות, עם קינמון ,
תותים עם סוכר/ דבש
בננות- מאפינס בננות
אגסים- אפויים בגבישי סוכר קטנים, מבושלים במעט מים. עם לימון בלי לימון עם זסט קליפת הדרים, עם ג'ינג'ר טרי מגורר

פרות הדר.
ריבות כבר הזכרתי למעלה.
ריבת גזר, זנגויל ותפוזים מתוקים

אהה

"כללי הכתיב חסר הניקוד של האקדמיה [4] ברורים לגבי כתיב צורת הריבוי של "פרי" –
פרות, ללא תוספת יו"ד לציון הצירי. כתיב זה אף מופיע כדוגמה ב־[4], להסרת כל ספק.
המילונים [5] ו־[6] גם הם מציינים צורה זו ככתיב הנכון.
למרות זאת, הכתיב פירות, בתוספת יו"ד, דחק את רגלי הכתיב התקני בכתיבה המודרנית.
חיפוש בגוגל של הצירוף "ירקות ופירות" העלה 80,000 עמודים, בעוד חיפוש "ירקות ופרות"
העלה 2000 בלבד.
לא ברור מדוע השתרשה הצורה הלא־תקנית "פירות". יתכן שזה נובע מהרצון להבדיל
מילה זו מצורת הריבוי של המילה פרה.

רב־מילים הממוחשב [6] מציג את הערך פרי כאשר מכניסים את הצורה "פירות", אך מציין
שהכתיב חסר־הניקוד הנכון של צורה זו הוא דווקא פרות. "

vegetalien

New member

מה שנכון נכון, אבל פרות עסיסיות עלולות להיאכל במקום פרות מתוקים. ואיננו רוצים לאכול פרות עסיסיות, כי זה נוגד את התקנון.

(לא מאמין שאני הולך נגד האקדמיה ומילון {מלון} אבן שושן
)

קודם כל, בריאות שלמה
שנית -

עדיין לא הבנתי - למה אמרה לך התזונאית להמנע מירקות חיים? מה הסיבה שהם לא טובים לעיכול?

פירות - מותר לך חיים? אם כן. אז מה ההבדל בינם לבין ירקות - האם קיבלת הסבר?

ירקות חיים

מתעכלים בצורה יותר איטית ומי שיש לו בעיות בעיכול, קיבה וכו' הם יכולים להיות בעיתיים. אני יודעת את זה גם מניסיון. גם אני אובחנתי לפני כמה שנים עם דלקת קלה בתריסריון והיו תקופות שלא יכולתי לאכול ירקות חיים, לפחות לא בכמויות גדולות. זה היה עושה לי כאבי בטן איומים ועוד דברים שלא אלאה אתכם בתיאורים לגביהם... (כן, קצת מפריך את התיאוריה שרו פוד מתאים לכל אדם..)

למעלה