מחפשת מתכון

דליילה1

New member
מחפשת מתכון

ערב טוב, אני קוראת כאן הרבה אך פעם ראשונה שואלת, אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מחפשת מתכון לקציצות מעוף, שאינן מכילות ביצים או פירורי לחם, ורצוי גם לא מטוגנות - כלומר או אפויות או ברוטב. אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש!

דליילה1

New member
לא קשור אבל סתם לידע כללי...

איך מוסיפים אייקונים להודעה? ניסיתי ולא הלך... תודה!

כדורי בשר/עוף ייתפרקו ברוטב

אולי בתור אפויות לא. לא ניסיתי , תיכף ייכנסו המומחים

דליילה1

New member
הבעיה היא..

שאני מחפשת מתכון להכין לתינוק בן 9 חודשים ולכן אני לא רוצה ביצה או לחם (שכחתי לציין זאת בהודעה המקורית). תודה בכל אופן!

nillyy

New member
אני מוסיפה

קישואים מגורדים במקום פירורי לחם.

דליילה1

New member
נילי תודה,

והאם את שמה ביצה? או שזה מספיק? ולגבי הסיבות - ביצה אני לא רוצה להוסיף לפני גיל שנה. גם פירורי לחם אני לא רוצה להוסיף לפני גיל שנה, בגלל רקע של אי סבילות לגלוטן במשפחה. שוב תודה!

דליילה1

New member
שרון, תוכלי אולי לרשום לי

מתכון? לגבי סובין / סולת - זו גם חיטה אז אני לא מוסיפה, אבל לזה אני אוכל למצוא תחליפים. יותר מעניין אותי איך את עושה את זה בלי ביצה. תודה!

nillyy

New member
דליילה

ללא ביצה רק קישוא מגורד כמובן שאני גם שמה ירק ובצל מגורד. לעיתים אני עושה אותם בתנור או ברוטב עגבניות.

דליילה1

New member
מצטערת על ההצקה, אבל

תוכלי לרשום לי מתכון מדויק - כמויות, וכו'? אני לא כ"כ טובה בזה... שוב תודה.

אני לא מוסיפה ביצה את יכולה להוסיף

פירורי לחם, זה כמו לחם, אלא אם כן יש רגישות לגלוטן. הנה המתכון שלי, את לא חייבת לשים פירורי לחם. בתאבון קציצות ללא ביצה: מבטיחה שהם לא מתפרקות בשום צורה............. קציצות בקר/הודו, לטיגון/אפיה/בישול ברוטב/על האש: ניתן לעשות אותו הדבר על קציצות חזה עוף, או קציצות הודו בלבד, כמובן טחון לקנות. החומרים הדרושים: חצי קילו בשר טחון בקר, ניתן לשלב בתוכו גם הודו, 250 גרם מכל סוג פטרוזיליה קצוצה בערך כוס בצל גדול חצי כפית מכל התבלינים: מלח,, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, רבע כפית פלפל שחור, כף וחצי שמן שום לא חייבים, אם הקציצות לבישול/אפיה/טיגון מוסיפים בערך 3-4 כפות פירורי לחם, לעל האש לא צריך להוסיף. אופן ההכנה, בקערה מניחים את הבשר, מגרדים לתוכו את הבצל, לא לסחוט את המים, (המים של הבצל גורמים לבשר להישאר רך לאורך כל הדרך), מוסיפים את הפטרוזיליה ואת התבלינים , מי שאוהב אפשר להוסיף גם שום לתערובת ולהוסיף פרורי לחם ולשים היטב היטב שכל החומרים יתערבבו, להוסיף את השמן............ ליצור כדורי בשר, ואז אם זה לבישול משאירים את זה כדורי בשר, אם לאפיה מכינים קווים קטנים, אפשר גם יותר גדולים וארוכים, ואפשר גם לשפד אותם לתנור, אם לעל האש או לטיגון אפשר להכין קציצות עגולות אבל צריך לשטח אותם, למעוך אותם, לעל האש אפשר גם לשפד אותם. עכשיו לרוטב : ניתן להוסיף לרוטב כל ירק שאתם רוצים, עגבניות, קישואים, תפו"א, גזר, אפונה, שעועית ירוקה/לבנה, אפונה וגזר, במיה, כל מה שבא לכם................... אם משתמשים בירק מסנפרוסט מוסיפים אותו לקראת הסוף, אם בירק טרי, מוסיפים אותו בהתחלה. והרוטב, : מטגנים בצל גדול עם כף וחצי שמן בערך, ומוסיפים שתי שיני שום, אפשר יותר למי שאוהב , מוסיפים 4-5 כפות רסק עגבניות תלוי בכמות שעשיתם, לחצי קילו אני מוסיפה חצי קופסת רסק עגבניות גדולה............ אפשר להוסיף עגבניות טריות/עגבניות משימורים, אני לא מוסיפה........... לטגן היטב היטב, לשפוך 2 כפות סוכר להוציא את החומציות ולהמשיך לטגן היטב היטב, הטיגון האיטי והמתמשך מוציא את החומציות ומונע צרבות. בסוף הטיגון לשפוך תבלינים, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה/חריפה, כורכום, אפשר להוסיף אורגנו/בזיליקום למי שאוהב, להוסיף מים, בערך 3 כוסות מים ולהביא לרתיחה שרותח להוסיף את הירקות הטריים (אם משתמשים בסנפרוסט אז לא עכשיו) ברתיחה מוסיפים את כדורי הבשר שיצרתם, ומביאים לרתיחה חוזרת ואז מנמיכים את האש לחצי שעה, אם משתמשים בירקות טריים לבשל לפחות שעה עד להתרככות הירקות. במידה ומשתמשים בירקות קפואים אחרי חצי שעה מוסיפים את הסנפרוסט, רוטב חמוץ/מתוק מטגנים בצל עם מעט שמן זית ,מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים, מוסיפים 1/4-1/2 כוס מיץ לימון תלוי איך אתם אוהבים, 2-3 כפות סוכר, מביאים לרתיחה שמים מעט פפריקה מתוקה וטועמים, לאחר הרתיחה מוסיפים את כדורי הבשר................. אם אופים בתנור אחרי שיצרתם קבבים קטנים, מכסים בנייר כסף. תפו"א בתנור עם שמן זית: אפשר תפו"א טרי, אפשר קפוא , מסדרים בתבנית, יוצקים על זה שמן זית ומעט מלח ופלפל שחור, מכסים בנייר כסף ואופים בערך 20 דקות, אחרי 20 דקות מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד לקרספיות.............. ניתן להוסיף בזיליקום/אורגנו או לעשות עם רוזמרין. אותו הדבר אפשר לקחת תפו"א שלמים לעטוף אותם בנייר כסף לצקת מעליהם תיבול ולאפות אותם בערך 1/2 שעה..................

2hila2

New member
../images/Emo9.gif נוסטלגיה...

הסיבה שבזכותה הגעתי לפורום הזה היא כי חיפשתי קציצות מבושלות ללא ביצים לבתי בת ה9 חודשים... קיבלתי אז מתכון נפלא,אלך לחפש ואם אמצא-אעלה אותו... אבל היחס שקיבלתי היה עוד יותר נפלא ומאז אני כאן...

2hila2

New member
מצאתי משהו אחר...

לא מוצאת את המתכון ההוא...
אבל יש לי אחר: קציצות ברטב חצי ק"ג בשר טחון (לפי מה שאוהבים) 2 בצל קצוץ דק חופן פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום כתוש תבלינים-מעט כורכום,פלפל שחור,פפריקה ומלח. לערבב יחד. הכנת הרוטב: לטגן 2 בצל להזהבה. להוסיף כמו התבלינים הנ"ל ללא השום. להוסיף 1 רסק עגבניות קטן להוסיף כשתי כוסות מים ולהביא לרתיחה. לעשות קציצות עגולות ולהניח בסיר עם הרוטב ולהוסיף מים לכיסוי. מבשלים חצי שעה ואז ניתן להוסיף ירקות ע"פ הטעם(גזר/אפונה/תפו"א/שעועית) להביא לרתיחה נוספת, להנמיך אש ולבשל כשלושת רבעי השעה. בתאבון! אגב, אין לי אפשרות לצלם, ולכן עד היום נמנעתי מלדווח על מאפיי ובישוליי, אבל, נראה לי שלאט לאט אני מקבלת כאן יותר אומץ אז נראה...

דליילה1

New member
נשמע מצויין. וכמוני כמוך,

גם אני נשארת. זה פורום מקסים (ובעיקר טעים) וכבר למדתי המון. ותודה על המתכון!

למעלה