מחפשת מתכון

מלצeרית

New member
מחפשת מתכון

קניתי בשבוע שעבר עוגה בסופר- "חלבה - שוקולד". זאת עוגה בחושה שהתחתית לבנה בטעם חלבה ושאר העוגה היא שוקולד פשוטה. יש למישהו את המתכון? או משהו דומה?

pirge

New member
עוגת שיש בטעם חלבה שוקולד

עוגת שיש מטחינה קוקוס ושוקולית ח ד ש ה נפלאה ה מ ל צ ה פשוט אי אפשר להפסיק לטעום......... מי שלא אוהב קוקוס—יוסיף כוס קמח תופח במקום. כלומר ס"ה 3 כוסות קמח תופח. מקור:פירגה תבנית משומנת עגולה מתפרקת מספר 24. לשים בקערה: 200 גרם מרגרינה רכה 4\1 1 כוסות סוכר לבן 4 ביצים שלמות 1 גביע ביו יוגורט כפית שטוחה סודה לשתיה כוס קוקוס 2 כוסות קמח תופח לערבב היטב לתערובת אחידה (במיקסר- או ביד) להוריד 4\1 1 כוס לקערה בינונית את היתר לצקת לתבנית וליישר. לקערה עם הבלילה שהורדנו להוסיף: 2 כפות טחינה גולמית כף גדושה שוקולית אם אין שוקולית אפשר לשים כף קקאו+4\1 כוס סוכר כפית תמצית רום או ליקר לערבב היטב לבלילה רכה . במידה וצריך ניתן להוסיף כף או שתיים מים\חלב\שמנת מתוקה לצקת על הבלילה הלבנה בעזרת קיסם ----בעדינות---- לתת כמה סיבובים –כדי לערבב את התערובות. לא לערבב ממש רק 4-6 סיבובים. אפיה בחום 175 45 דקות. תהנו.

pirge

New member
אפשר להכין חצי חצי ----לחצי אחד

להוסיף את הטחינה שוקולית+ליקר--- ולהכין כפי שרשום. בצורה של חצי חצי--יצאו יותר גוונים לעוגה. בבקשה. תהני.

מלצeרית

New member
תודה פירגה!../images/Emo140.gif

האמת היא שלבסוף עשיתי חיפוש ומצאתי את העוגה שלך הזו
שתי התבניות עדיין בתנור והבית מריח... סוף הדרך! שאלה- האם הבלילה אמורה לצאת סמיכה? כי לי היא יצאה מאוד סמיכה, כזאת שלא נוזלת לתבנית.. מקווה שיצא לי טוב

pirge

New member
במקרה כזה אני מוסיפה כף או שתיים חל

חלב או שמנת או אשל.... אבל אני בטוחה שיצא טוב גם בלי. אני מקווה שתספרי את האמת.
מחכה לת'וצאות.

מלצeרית

New member
../images/Emo41.gif העוגה - דיווח מהשטח ../images/Emo6.gif

אז ככה, המראה שלה יצא מאוד יפה, ( אני מתכוונת לפרוסות העוגה, בשני צבעים) הטעם הוא כמו של עוגת שיש, וממש לא מורגש הטעם של הטחינה/ חלבה. יכול להיות ששמתי מעט מדי טחינה? ( היה כתוב 2 כפות).. בכל אופן, האיש והילדים כבר חיסלו חצי מהתבנית הראשונה, כך שאין תלונות!

pirge

New member
העיקר מלצרית,שאין תלונות. ומסרי

לכל המשפחה את תודתי. לא הרגשת טעם חלבתי לעוגה? טוב, אולי תוסיפי להבא עוד כף טחינה?? צריך לנסות,זו עוגה חדשה שלי בנסיון.גם אני אנסה לשפרה. ערב נפלא, מפירגה.

effyba

New member
ועם קוביות חלבה..עוגה של גיל חובב

מתכון: עוגה מנחמת של גיל חובב רכיבים: מתכון: עוגה בחושה מנחמת ועסיסית של גיל חובב רכיבים: זה מתכון שגיל חובב נתן פעם בעיתון. ********בגירסת החלבה: שמים רק כוס סוכר, ומערבבים פנימה המון קוביות חלבה וניל קטנות וטעימות. עוגה לקפה 200 גרם חמאה או מרגרינה (עשיתי עם חמאה. יצא מצויין) 3 ביצים 1 חבילה קטנה קמח תופח 1 גביע שמנת או לבן (הלכתי על כל הקופה. שמנת) כוס וחצי סוכר 4 כפות ברנדי (זו לא טעות וזה לא יותר מדי) לשים הכל במעבד מזון עם להב פלדה. לעבד לתערובת חלקה. להעביר לתבנית משומנת ומקומחת, רצוי עגולה עם חור. לערבב בקערית: 2 כפות קקאו 2 כפות סוכר 1 כפית קינמון 1 כף קפה טחון (שמתי נסקפה טסטר צ''ויס, גם בסדר). לפזר על העוגה, ולערבב מעט פנימה בעזרת כף, כמו שעושים בעוגת שיש. לאפות בחום בינוני כ-50 דקות עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. שווה לנסות!! הערות: מקור המתכון: גיל חובב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה