מחפשת מתכון

  • פותח הנושא suti
  • פורסם בתאריך

suti

New member
מחפשת מתכון

לפשטידת פילו חלבית אך שלא תכיל גבינות עיזים ולא שמנת מתוקה
 

tamarii

New member
כל תערובת של גבינות שאת אוהבת

עם ביצים ותיבול או גם עם שמנת מתוקה בתנאי שלא תהיה כבדה מידי מתאימה למלא פילו. אני אישית כמעט תמיד שמה גבינות עיזים בתערובת ככה שאין לי ממש משהו להציע לך
 

צוצונת

New member
צ'וקור (שבלול) תרד וגבינה בולגרית

מצרכים: עלי פילו מופשרים ועטופים במגבת לחה- למילוי: לקצוץ חבילה של עלי תרד אפשר גם קפוא למי שקצר בזמן, לאדות את עלי התרד הקצוצים במחבת טפלון, עד שמשתנה הצבע. לפורר 250 ג"ר גבינה בולגרית בעזרת מזלג, 200 גר' גבינה צהובה מגוררת או קשקבל מעט פלפל שחור גרוס ומעט מלח , ביצה טרופה ולערבב את החומרים. לחתוך מהפילו רצועות ברוחב של בערך 7 ס"מ ואורך של 20 ס"מ למלא במלית ולסגור כמו סיגרים ארוכים.לחבר אחד לשני עד שנוצר שבלול ענק להבריש אותו בביצה טרופה עם מעט שמן לפזר קשקבל מגורר. לאפות בתנור חם מאוד (200 מעלות) כ- 20 דקות או עד שמזהיב .
 
פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו קטגוריה: מאפים ופשטידות 6 מנות כל מנה מכילה: 4 נקודות המתכון מכיל: 24 נקודות  הכנה 30 דקות  אפיה 45 דקות מרכיבים: 3 עלי פילו 1 כף שמן זית פרסה / לוף קצוץ (רק החלק הלבן) 2 קוביות שום 1 בצל יבש בינוני קצוץ חבילת בצל ירוק קצוץ סלסלת פטריות שמפניון סלסלת פטריות פורטבלו 250 גרם גבינה רכה 5% שומן 1 גביע יוגורט % ½1 שומן 3 ביצים כף קמח תופח 2כפות גבינת פרמז`ן מגוררת ½ כפית בהרט פלפל/מלח לפי הטעם תרסיס שמן אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית מלבנית חסינת חום. 2. במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים בו את הפרסה והבצלים (משאירים את החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ואם צריך ¼ כוס מים ומאדים מעט כ- 5 דקות , מניחים שיצטנן. 3. בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות היוגורט והתבלינים. 4. מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים. 5. מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק. 6. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות. 7. מפזרים מלמעלה את הפרמז`ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה. שומרי משקל
 
מאפה פילו במלית עלי מנגולד

מאפה פילו במלית עלי מנגולד קטגוריה: מאפים ופשטידות 4 מנות כל מנה מכילה: 3.5 נקודות המתכון מכיל: 14 נקודות מרכיבים: 4 עלי בצק פילו 2 חבילות עלי מנגולד שטופים היטב בצל גדול שן שום כתושה כף שמן ביצה 100 גרם גבינה בולגרית % 5 שומן 4 כפות גבינת קוטג` % 1/2 שומן פלפל, מלח תרסיס שמן אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. קוצצים את עלי המנגולד (החלק הירוק בלבד) ואת הבצל. 3. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל, השום ועלי המנגולד עד שהירקות מתרככים. 4. מסננים מהנוזלים ומערבבים עם התבלינים, הביצה והגבינות. 5. מרססים תבנית חסינת אש וחוזרים על הפעולה עם עוד 3 חצאים של עלי פילו. מניחים על עלי הפילו את תערובת עלי המנגולד ומעליה 4 חצאים של עלי פילו שכל אחד מהם מרוסס בשמן. 6. אופים כ- 20 דקות עד שמשחים. שומרי משקל
 
ספאנאקופיטה - פשטידת תרד וגבינה

ספאנאקופיטה - פשטידת תרד וגבינה מתוך "בישול ים תיכוני", קלודיה רודן את המתכון של פאי יווני זה קיבלנו מהגברת ג'ון מארינוס, תושבת אתונה, שהיא מחברת ספרי בישול. 1 ק"ג תרד 1 בצל, קצוץ 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק 8 כפות שמן זית 4 כפות שמיר או פטרוזיליה, קצוצים 4 ביצים 250 גרם גבינת פטה 2 כפות גבינת פרמזן, מגוררת קורט נדיב אגוז מוסקט פלפל 500 גרם בצק פילו 125 גרם חמאה נמסה (אם רוצים) * מחממים את התנור מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). * מכינים קודם כל את המלית. מסלקים את עוקצי עלי התרד ושוטפים אותם היטב. מסננים אותם וסוחטים מהם את המים בחוזקה. חותכים את העלים לרצועות. בסיר גדול מטגנים את הבצלים והבצל הירוק טיגון עדין בשתי כפות מהשמן. מוסיפים את התרד, השמיר או הפטרוזיליה ובוחשים עד שהתרד מתרכך והנוזלים מתאדים. מניחים לצינון. * טורפים קלות את הביצים בתוך קערה. מוסיפים את גבינת הפטה, מעוכה במזלג, ואת הפרמזן המגוררת (או גבינה יוונית בשם קפאלוטירי), את תערובת התרד (מסוננת מכל הנוזלים), אגוז המוסקט והפלפל, ובוחשים היטב. * מברישים תבנית אפיה מרובעת בגודל 28*38 ס"מ בשמן או בחמאה נמסה. מניחים חצי מכמות עלי הפילו על התחתית, זה על גבי זה. מברישים כל עלה בנפרד בשאר השמן (או בחמאה נמסה), ומניחים לקצוות להתקפל ולרפד את דפנות התבנית. משטחים את המלית בשכבה אחידה על עלי הבצק, ואת קצות הגליונות מקפלים על פני המלית. * מכסים את המלית בשארית עלי הפילו, דוחקים את קצותיהם בין הפאי לבין דופן התבנית. מברישים כל עלה בנפרד בשמן או בחמאה נמסה ואת פני העלה העליון מברישים בכמות נדיבה במיוחד. בסכין חדה חותכים את הפאי למעוינים או לריבועים, אך לא עד תחתית התבנית כדי למנוע מהמלית לנזול לתוך הבצק. אופים כשעה או עד שהבצק מזהיב, פריך ותפוח. משלימים את החיתוך למעוינים או לריבועים עד תחתית התבנית, ומגישים חם. ל-8 מנות על השולחן
 
בורק במגש בנוסח סורי

בורק במגש בנוסח סורי מתכון של השף חני פרבר 12 עלי פילו 1 כוס חלב 1 ביצה טרופה 200 גרם מוצרלה, מגוררת גס 200 גרם ריקוטה, מפוררת (שתי הגבינות ביחד מהוות תחליף סביר לגבינת הצאן במתכון המקורי - אפשרות אחרת היא לקחת גבינה ערבית ולהשרות 24 שעות במים קרים) 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה 2 כפות נענע, קצוצה מלח ופלפל שחור, טחון טרי 1 חלמון מעט קמח 1. משמנים תבנית אפייה מלבנית וחותכים את עלי הפילו לגודל התבנית. 2. מחממים תנור ל200- מעלות (אם יש טורבו - מה טוב, אם לא - מניחים בתנור שתי רשתות, בחלק העליון והתחתון של התנור). 3. מערבבים חלב, ביצה, וחמאה - מערבבים את שני סוגי הגבינה עם עשבי התיבול ומתבלים. 4. מרפדים את התבנית במחצית עלי הפילו. מורחים כל אחד בתערובת החלב. מניחים את תערובת הגבינות וממשיכים להניח מעל את יתר עלי הפילו מרוחים כולם מלבד העליון. בעזרת סכין חד חותכים מרובעים לעומק עד שכבת הפילו הראשונה. 5. לתערובת החלב שנותרה מוסיפים חלמון, 3 כפות קמח ומים ומערבבים לבלילה דלילה. מורחים מעל הבורק ומשהים 15 דקות. 6. מנמיכים את חום התנור ל175- מעלות ואופים 15 דקות בחלק התחתון של התנור (אם לא טורבו). מעלים לרשת העליונה ואופים עוד 30 דקות עד שזהוב. מוציאים מהתנור ומשהים 5 דקות לפני האכילה. על השולחן
 
טארט מוצרלה ועגבניות

טארט מוצרלה ועגבניות מתכון של חני פרבר טארטים ומאפים נחשבים לעניין מסובך. לא משהו שמכינים סתם כשמתחשק. אבל קצת עזרה מבצק עלים מוכן או עלי פילו, הופכים את הטארט הזה (והרבה אחרים) לעסק פשוט, מהיר וטעים. חבילת בצק עלים מוכן, מופשר צנצנת קטנה של אנשובי, שטופים במים, מסוננים וקצוצים 4 כדורי מוצרלה טרייה, פרוסה 1 כוס פרמזן, מגוררת 1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות 2 בצלים אדומים, פרוסים דק מלח ופלפל שחור, גרוס טרי 2 כפיות עלי רוזמרין טריים, קצוצים 2 כפיות עלי טימין, טריים 1. מחממים תנור ל200- מעלות. 2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת ומקפלים סביב, ליצירת שוליים מוגבהים. 3. מפזרים את האנשובי על הבצק, עליו מסדרים את המוצרלה ומחצית מהפרמזן. על הגבינה מסדרים עגבניות, בצל, שארית הפרמזן, פלפל, מלח ועשבי תיבול. מטפטפים מעט שמן זית על פני המאפה. 4. אופים כ15- דקות, עד שהמעטה מזהיב מעט. מגישים חם או פושר. על השולחן
 
למעלה