מחפשת מתכון של ``חריין``

מחפשת מתכון של ``חריין``

אמי ז``ל נהגה בכל פסח להכין חריין חריף מסלק מבושל וחזרת מגוררת. היה יוצא לה חריף אבל מזה טוב... מישהו מכיר את המתכון המקורי?

חזרת/חריין

להכנת המתכון הפשוט והטעים הזה ישנן כמה גרסאות. להלן המועדפת והטעימה שלי, שהיא הספציאליטה של אבי, שרק בשביל החרוסת והחזרת שלו, אני מחכה כל פעם מחדש לחג הפסח. טוב שיש אבא. לענינינו: 4 ראשי סלק, מבושלים במים עד לריכוך, לא קלופים 10 ס``מ שורש חזרת מקולף וחתוך לקוביות גסות 2 שיני שום טרי קלופות מיץ מ3 לימונים 1/2 כוס שמן קנולה מלח, סוכר לפי הטעם אופן ההכנה: להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון, לטחון עד אשר הכל הומוגני, לטעום ולתקן תיבול. להזהר כשמריחים את החזרת- שורף באף, באוזניים ובכל הגוף...

תודה רבה רבה! ורק לידיעתך...

המשפט האחרון שלך על החזרת זה בדיוק מה שאמא שלי היתה אומרת כל פסח כשהיא היתה מכינה את זה (-:

nilig

New member
חריין אין קל מזה

שלום אריאלה גם אימי או יותר נכון אבי היה מכין חריין. היום אני מגדלת חזרת - חריין בגינה. לפני פסח אנחנו מוציאים את השורשים (אפשר גם לקנות ברשתות המזון). מנקים ומקלפים אותם, מגרדים במגרדת דקה (רצוי במעבד מזון כי החזרת מאוד חריפה). מבשלים סלק , מקלפים את הקליפה אחרי הבישול (יותר קל) מגרדים ומוסיפים בכמות של 1:1 אלא אם כן רוצים חריין חריף יותר ואז כמות הסלק קטנה יותר. מוסיפים: מעט מלח, פלפל שחור ומעט סוכר. מכסים הכל בחומץ. בהצלחה נילי

למעלה