תפוחי אדמה, בטטות בצלים שום ועוד
קילו תפוחי אדמה צעירים "דזירה" רחוצים . להשאיר קליפה. קילו בטטות יפות קלופות וחתוכות לנתכים גדולים. 3 בצלים סגולים בינוניים קלופים חתוכים לחצאים 6 ראשי שום אפשר פחות לפי הטעם. 2 כפיות סוד התיבול "שום ופטרוזיליה" 2\1 כוס שמן זית משובח .אפשר יותר. מבשלים תפוחי אדמה במי מלח רותחים 10 דקות. מסננים וחותכים לנתחים גדולים. תנור 220 מעלות. מחומם מראש. מערבבים שמן בסוד התיבול. להבריש את הירקות היטב בשמן המתובל. להכניס לתבנית אפיה. כ-45 דקות. מברישים מדי פעם.בעת האפיה. הירקות זהובים מבחוץ ורכים בפנים. מגישים חם ומהביל לצד המנה העיקרית. למנה חלבית להגיש בתוספת קרם פרש או יוגורט וסלט רענן. חג שמייייח.