בבקשה מתכון שקיבלתי ב- 1980 ממרים בנימיני שהייתה קוסמת של
מתוקים ותמיד הייתה לה בשליפה עוגה טרייה
שמרים שושנים מרים בנימיני
4 כוסות קמח +כפית אבקת אפייה.
400 גר' חמאה
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
4 חלמונים
4 חלבונים
כוס סוכר
2 שקיקים סוכר וניל
מעט מיץ תפוזים אם הבצק יבש מדי
מכינים בצק טוב מכל המצרכים פרט לסוכר ולחלבונים. אם רוצים אפשר להשאיר לנוח במקרר עטוף היטב אבל לא חייבים לקרר בכלל. לא צריך להתפיח.
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר. אפשר להוסיף לחלבון משהו לשדרוג כגון שוקולד מריר מגורר או קצת אבקת קפה נמס (המתכון מהתקופה בה היה בארץ רק קפה נמס באבקה) או קצת פודינג אינסטנט. לחלק את הבצק לארבעה חלקים, לרדד לעלה לא דקיק, למרוח את החלבונים המוקצפים על כל עלה, לגלגל בצורה די רופפת, לחתוך לפרוסות בעובי הרצוי (אצל מרים זה היה בעובי כ- 5 ס"מ), להניח בתבנית עם צד התפר כלפי מטה ולאפות בחום של 170 מעלות עד שמוכן