מחפשת מתכון לפשטידה

f rat1

New member
מחפשת מתכון לפשטידה

למישהו יש מתכונים מוצלחים לפשטידות כלשהן? אני צריכה להכין ליום ראשון, ואין לי כרגע יותר מדי אפשרויות. תודה

טבעוניות..כלומר..?

יש לי כמה מרשמים מ"ספר הטופו" אבל את חלקם ממש לא אהבתי
ואת האחרים מעולם לא ניסיתי (שוב
) שאכתוב לך בכל זאת..? (אני יכולה לכתוב גם נוספים, אבל אין לי אחריות על מה שיצא P:) הנה אחד בכלל לא רע (אבל גם לא מדהים) ועם ערך תזונתי גבוה יחסית:) : "פאי תרד וטופו" רכיבים: 1 בצק פאי* או תחתית פאי אפוייה לבחירתך. מלית: 300 גרם תרד קפוא ומנוקז מנוזלים ומיובש 1 כף שמן 1 בצל גדול קצוץ 450 גרם טופו מפורר 1 כף מיץ לימון 1 כפית אבקת שום מלח ופלפל לפי הטעם. הוראות הכנה: - לחמם תנור ל 180 - ללוש את בצק הפאי לשטחו בתבנית פאי משומנת ולאפות את הבצק חצי אפייה במשך 10 דקות. -לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד שיזהיב להוסיף את התרד ולטגן 2 דקות נוספות. - לערבב היטב בקערה את הטופו מיץ הלימון והתבלינים, להוסיף לתרד ולטגן דקה נוספת. - לשפוך את התערובת על הבצק האפוי חלקית. - לאפות במשך 30 דקות עד שהבצק חום. * הכנת בצק הפאי: 3/4 כוס קמח מלא 3/4 כוס קמח לבן 1/4 כפית מלח 1/4 כוס שמן 2-3 כפות מיץ תפוחים קר - לערבב את הקמח עם המלח , להוסיף את השמן וללוש. -להוסיף את מיץ התפוחים ולהמשיך ללוש בעדינות 2-3 דקות עד שמתקל בצק אחיד וחלק. ניתן להוסיף נוזלים אם יש צורך. - לעטוף את הבצק בניילון ולשמור במקרר משך חצי שעה, או עד השימוש. מקווה שיעזור

f rat1

New member
כמובן שטבעונית!!!

תודה רבה, אבל לצערי פשטידת תרד זה הדבר האחרון שאני ארצה להכין... אם יש פשטידות נוספות (טבעוניות ופשוטות להכנה), אני אשמח לשמוע עליהן (אני צריכה להתפשר על הסוג עם אחותי הלא טבעונית (!), ולכן סדר העדיפות הוא כזה: בצל > תירס > קישואים > פטריות. ושוב תודה, אפרת.

למעלה