מחפשת מתכון לפאי אגוזים

ktm640

New member
מחפשת מתכון לפאי אגוזים

שלום אולי תוכלו לעזור לי במציאת מתכון לפאני אגוזים מסוגים שונים (מלך, קשיו לוז וכו,) תודה
 

clcl

New member
פאי אגוזי מקדמיה (ללא אפיה)

פאי אגוזי מקדמיה החומרים: 200 גר' שוקולד מריר קצוץ 3 כפות ליקר אגוזים או שקדים 1 כפית קפה נמס מומס ב 1/4 כוס מים חמים 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות 1 כפית תמצית וניל 20 גר' אגוזי מקדמיה קלויים וקצוצים גס ממיסים את השוקולד הליקר והקפה בסיר קטן המונח מעל סיר מים רותחים, בוחשים לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה, מעט בכל פעם עד להבלעת כל החמאה בתערובת השוקולד. מוסיפים את הוניל ומחצית מכמות האגוזים ושוטחים בתבנית פאי משומנת. מפזרים את יתרת האגוזים מעל ומהדקים קלות. מצננים כ - 3 שעות לפחות לפני החיתוך וההגשה. ניתן להשתמש במקום אגוזי מקדמיה באגוזי מלך או לוזים קלויים.
 

clcl

New member
פאי אגוזי פקאן

פאי אגוזי פקאן החומרים לבצק: 2 כוסות קמח קורט מלח 4 כפות אבקת סוכר 100 גר' מרגרינה / חמאה 1 ביצה 2-3כפות מים קרים החומריםלמילוי: 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 שקית שמנת מתוקה 50גר' חמאה רכה 1 כפית תמצית וניל 300 גר' פקאנים אופן ההכנה: להכין את הבצק בלישת כל החומרים ,לרדד בעיגול ולשטח בתבנית פאי. לכסות בנייר אלומיניום ולפזר שעועית יבשה ולאפות כ-15 דקות בלבד בחום בינוני. לשמור את הבצק הנותר ולרדד לפסים ברוחב 1 ס"מ ולהניח בצד. להמיס את הסוכר עד לגוון חום בהיר, להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה ואחר כך את החמאה לבחוש ולבשל עוד כ 2 דקות עד לתערובת אחידה. להוסיף את הוניל והאגוזים ולבשל כדקה. לצקת לתבנית האפויה חלקית, לשטח את המילוי, להניח את רצועות הבצק הנותר בצורה דקורטיבית מעל המילוי, למרוח בביצה טרופה. לאפות בחום בינוני בתנור שחומם מראש כ 25 דקות.
 

clcl

New member
פאי אגוזי מלך ואגוזי לוז

פאי אגוזי מלך ואגוזי לוז חומרים לתבנית מספר 24: לבצק: 1 1/4 כוס קמח 1 כף סוכר 1/8 כפית מלח 8 כפות חמאה מים קרים מילוי : 3 ביצים 1 כוס סירופ מייפל 1/3 כוס סוכר 4 כפות חמאה מותכת 1 כפית תמצית וניל 1/4 כפית מלח 3/4 כוס אגוזי לוז, קלויים וטחונים גס 3/4 כוס אגוזי מלך, קלויים וטחונים גס אופן ההכנה: + מכינים את הבצק: למעבד מזון מכניסים קמח, סוכר, מלח וחמאה. מפעילים בפולסים עד להיווצרות פירורי בצק בגודל של אפונים. + מוסיפים מים קרים (בערך 3 כפות) ומערבבים רק עד שהפירורים מתגבשים לבצק. אין לעבד יתר על המידה. + משטחים את הבצק לכדור בקוטר של כ15- ס"מ, עוטפים בניילון ושמים במקרר. + לפני האפייה משטחים את הבצק לעיגול בקוטר של 30 ס"מ, מרפדים בו תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ ושומרים עוד שעה במקרר. + מחממים את התנור ל200- מעלות. מרפדים את הקלתית בנייר כסף, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף וזורקים את הקטניות. + בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד האגוזים. + מפזרים את האגוזים על קלתית הבצק ויוצקים את התערובת מעל. אפשר גם להוסיף את האגוזים לתערובת המילוי ולצקת את הכל על הבצק. + מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 40-30 דקות או עד שהבצק מזהיב. טעמו של הפאי משתפר יום לאחר האפייה. מקור המתכון: אחוזת שלומית
 

pickit

New member
../images/Emo142.gif פאי אגוזים בניחוח תפוזים../images/Emo13.gif

(מאוד מאוד טעים
) (תבנית טארט משומנת בקוטר 24, תנור מחומם מראש על חום בינוני-גבוה 180 מע' צ.). לרוטב התפוזים: 3/4 1 כוסות מיץ תפוזים 1/4 2 כוסות סוכר 120 מ"ל רום (המשקה - לא תמצית!) לבצק: 2 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 2 כפות סוכר 120 גר' חמאה (קרה, חתוכה לקוביות) 1/4-1/3 כוס מים קרים/מיץ תפוזים למלית: 3/4 כוס סוכר 2 כפות רוטב תפוזים (המתכון בהמשך) 3 כוסות אגוזים קלופים, מכל סוג שאוהבים (הכי טעים ויפה: יחס שווה של מלך/לוז/פקאן) 4 תאנים מיובשות (חתוכות לקוביות בינוניות) 3/4 כוס שמנת מתוקה (קרה) להגשה: 1/4 כוס שמנת מתוקה 3-4 תאנים מיובשות (חתוכות לקוביות קטנות) הרוטב: שמים את המיץ+סוכר בסיר = מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל (ברתיחה עדינה) 1/4 שעה (עד הנוזלים מצטמצמים ומתקבל סירופ). מוסיפים את הרום ומבשלים עוד 20 דקות (עד שמתקבל סירופ סמיך, דומה לריבה). מאחסנים במקרר בכלי אטום (הרוטב נשמר בטמפ' החדר במקום חשוך וצונן עד 3 חודשים). הבצק: קמח+מלח+סוכר = לשים במעבד מזון עם להב מתכת או במיקסר עם וו הלישה (K) ומערבבים קצת. מוסיפים את קובות החמאה ומעבדים רק עד נוצרים "פירורים". מוסיפים כ-1/4 כוס מהמים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (אם הבצק יבש מדי ואינו מתגבש לכדור, מוסיפים מעט מים (עד 1/4 כוס)). עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים (או במקפיא לכ-1/2 שעה
). מוציאים מהקרור, מסירים את הניילון ומרדדים את הבצדק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ+משמנים את התבנית = משטחים את הבצק על תחתית +דפנות התבנית בשכבה אחידה ומאחסנים במקרר כחצי שעה (או כ1/4 שעה במקפיא...
) . מחממים את התנור לחום בינוני - גבוה (190 מע' צ.) . המלית: שמים את הסוכר+רוטב התפוזים במחבת = לחמם עד שהסוכר נמס. להוסיף את האגוזים+התאנים = לערבב בערך דקה (עד שהם עטופים ברוטב הסמיך). מצננים קצת ויוצקים על קלתית הבצק. יוצקים את השמנת מעל - ואופים עד שהפאי מקבל הזהבה עמוקה. הגשה: מצננים קצת, יוצקים את השמנת המתוקה על הפאי (לא לדאוג
, היא נספגת במהירות ויש כמות קטנה...
) ומגישים עם קוביות התאנים. אם רוצים (רוצים רוצים !
) מוסיפים גם כדור גלידת וניל.
 
הפאי שלי

ו 15:37 | 18/06/03 פאי פקאן של סבתא של מוגלי 1.5 כוס קמח תופח 1/3 כוס סוכר 100 גרם מרגרינה 1 ביצה לערבב הכל ולשטח לפאי מילוי 1 שמנת מתוקה 1 כוס סוכר חום לבשל בסיר קטן על אש קטנה עד שהסוכר נמס, להוסיף אגוזים ולשפוך על הבצק. לאפות בחום 150 מעלות להשריר בתנור אחרי האפיה.
 
למעלה