מחפשת מתכון לעוגת קפה בחושה

חיה קרן

New member
קפה בלי חלב

אני בדרך כלל עושה אותו עם כפית וחצי שתיים, וגם לא כוס מלאה מים [קצת פחות
 
קלה או מושקעת?

כי יש לי מתכון לעוגת קפה מעולה מעולה מעולה, רק מה- דורשת קצת עבודה. התוצאה הסופית- היא עוגת השיש הכי אווירירית, מדהימה וטעימה שאכלת מימייך. בהן צדק. אם יש ביקוש- אני אקליד.
 

meduza74

New member
אחרי הסבר כזה איך לא ארצה את המתכון ?!

כמו שאמרתי , אני בשוונג, העוגה של אתמול כמעט נגמרה , המתכון נגרס ונזרק . זה לא מה שרצינו. תוך יום יומיים אתחיל בסבב נסיונות חדש אשמח למתכון מבטיח, גם אם יש צורך בהשקעה, לא נראה לי בלתי אפשרי. תודה רבה
 
בבקשה- עוגת השיש של סבתא לובה*

(* סבתא לובה היא סבתה של החברה הכי טובה שלי) כמות לשלוש עוגות בתבניות אנגליש קייק. העוגות שורדות הקפאה מעולה. אני תמיד מכינה כמות כפולה (היינו- 6 עוגות) כי השלוש הראשונות מתחסלות תוך יומיים.... לעוגה שני שלבים- קרם שוקולד: מבשלים את כל החומרים שלהלן וממיסים יחד, עד להיווצרות נוזל סמיך. 3 כפות קקאו 1 כוס סוכר 1/2 כוס מים 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם חמאה (במקור- מרגרינה, אני עושה עם חמאה). קרם "לבן": 6 ביצים מופרדות להקציף 6 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר לערבב 6 חלמונים עם: 1/2 כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח 1 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפייה 1/2 כוס שמן 1 שקית סוכר וניל. לקפל את החלבונים המוקצפים לתוך העיסהץ "למזוג" את הקרם הלבן (שהוא סך כל החלבונים והחלמונים לפי האמור לעיל) לתבניות אנגליש קייק משומנות- עד למחצית התבנית למזוג את קרם השוקולד לתוך הקרם הלבן. הוא שוקע, כך שצריך לערבב- פה טמון הקסם- צריך לערבב בעזרת מרית או סכין בתנועות 8 גליות (
) כדי לדלות את קרם השוקולד שירד לקרקעית התבנית- לשים לב לא לערבב יותר מידי- אחרת תצא לך עוגת שוקולד ולא עוגת שיש.... לוקח זמן להתמקצע בערבוב
. את התבניות מכניסים לחום בינוני (170- 180) לכ-40 דקות. כשהקיסם יוצא עם פרורים לחים- העוגה מוכנה. לא טעמת עוגה כזו. באחריות.
 

meduza74

New member
הממ...חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי.....

את הקפה במתכון
מכיון שהעוגה נשמעת כה מבטיחה אנסה גם אותה כמובן. אולי הכוונה הייתה להחליף את 1/2 כוס מיץ התפוזים בקפה ? כמה גרם זה חבילת שוקולד מריר? תודה רבה !
 
האמת? מבחינתי כל עוגה שבאה ליד הקפה

היא בהגדרה "עוגת קפה"
מה שכן, הייתי מנסה להמיר את 1/2 כוס המים- בחצי כוס קפה נמס. וחבילת שוקולד מריר = 200 גרם, לדעתי. (אין לי בבית כרגע).
 

meduza74

New member
תודה


אני אתייעץ עם יושבי הבית אם נראה להם עוגת תפוז-קפה- שוקולד. נראה לי שלא תהיה התנגדות. בכל מקרה אני שומרת את המתכון כפי שהוא ומנסה בקרוב
 

שקדייה

New member
לא, לא... או תפוז או קפה


קפה והדרים זה אחד השילובים שהכי לא משתלבים ביחד. אם את עושה קפה- את את התפוזים תחליפי בחלב, או שתשאירי את זה AS IS, זו נשמעת עוגת שוקולד משובחת למדי..... וגם, את לא רוצה לעצבן את סבתא לובה!!
 

meduza74

New member
נראה לי שפעם ראשונה AS IS

ואחרי זה - נתחיל עם אילתורים. מי אני שאעצבן את סבתא לובה ?!
 

vanilla coffee

New member
נשמע מעולה! אני מתכוונת להכין

כשאני מחלקת לאינגליש לא יוצא לי טעים ונימוח כמו בתבנית אחת,(אני חושבת שלכולם) ואם המתכון ל3 אינגליש ייצא לי טוב בתבנית אחת גדולה. יש רק סיכוי שאחליף את התפוזים בחלב וכמובן שאוסיף וניל. אצלם אם יצא טוב
 
מהנסיון שלי- זו עוגה סופר נימוחה ולחה.

מעולם לא הכנתי בתבנית אחת, ועוד אגדיל ואחשוף שבדר"כ אני משתמשת בתבניות אלומיניום פושטיות. יוצא מעולה. לא הייתי מחליפה את מיץ התפוזים בחלב- הארומה התפוזית כמעט ולא מורגשת בטעם, אבל היא מוסיפה איזשהו תת-טעם שמדגיש את השוקולד ומאזן אותו בו זמנית. (מי ישמע, כולה עוגת שיש. אבל מה? אלוהית.)
 
למעלה