בבקשה- עוגת השיש של סבתא לובה*
(* סבתא לובה היא סבתה של החברה הכי טובה שלי) כמות לשלוש עוגות בתבניות אנגליש קייק. העוגות שורדות הקפאה מעולה. אני תמיד מכינה כמות כפולה (היינו- 6 עוגות) כי השלוש הראשונות מתחסלות תוך יומיים.... לעוגה שני שלבים- קרם שוקולד: מבשלים את כל החומרים שלהלן וממיסים יחד, עד להיווצרות נוזל סמיך. 3 כפות קקאו 1 כוס סוכר 1/2 כוס מים 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם חמאה (במקור- מרגרינה, אני עושה עם חמאה). קרם "לבן": 6 ביצים מופרדות להקציף 6 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר לערבב 6 חלמונים עם: 1/2 כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח 1 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפייה 1/2 כוס שמן 1 שקית סוכר וניל. לקפל את החלבונים המוקצפים לתוך העיסהץ "למזוג" את הקרם הלבן (שהוא סך כל החלבונים והחלמונים לפי האמור לעיל) לתבניות אנגליש קייק משומנות- עד למחצית התבנית למזוג את קרם השוקולד לתוך הקרם הלבן. הוא שוקע, כך שצריך לערבב- פה טמון הקסם- צריך לערבב בעזרת מרית או סכין בתנועות 8 גליות (
) כדי לדלות את קרם השוקולד שירד לקרקעית התבנית- לשים לב לא לערבב יותר מידי- אחרת תצא לך עוגת שוקולד ולא עוגת שיש.... לוקח זמן להתמקצע בערבוב
. את התבניות מכניסים לחום בינוני (170- 180) לכ-40 דקות. כשהקיסם יוצא עם פרורים לחים- העוגה מוכנה. לא טעמת עוגה כזו. באחריות.