מחפשת מתכון לבשר

מחפשת מתכון לבשר

יש לי בשר מס' 5- צלי כתף. הפשרתי אותו ושמתי בסיר עם מים ואוציא את הקצף עם כף. יש למישהי רעיון מה עושים אחכ? אני רוצה לשים בתנור כתבשיר קדירה. זה הולך? באיזה רוטב? סויה או עגבניות? אודה לתשובה אם אפשר מהירה -הבשר מתבשל ביי

pirge

New member
צלי כתף שקיבל המון מחמאות מחברי

הפורום
11:04 | 23/03/06 פילה מדומה, סילאן, ופטריות.ו pirge ו מקור:פירגה פילה מדומה בסילאן ופטריות נתח פילה מדומה בצל פרוס 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 כפות סילאן 2 גזרים פרוסים סלסלת פטריות חתוכות שורש סלרי כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה . לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולשקף אותו. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת כל הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים כמחצית מגובה הבשר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות. במשך הבישול לשפר טעמים. מידי פעם לראות אם צריך להוסיף מים חמים ( לא הרבה) לבדוק בעזרת מזלג, כשמוכן, ורך, לסגור אש ולקרר. לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב. בשלב הזה, אפשר להכניס לתבנית להשחמה בתנור. לא חובה. בבקשה.....פירגה

תודה פירגה נשמע מעולה אבל...

אין לי סילאן, שום ופטריות. בפעם הבאה אקנה ואעשה זאת אבל עכשיו אין לי אפשרות לצאת. מה לעשות עם הבשר? הוא בושל במים ונוקה מקצף ורוצה להכניסו לתנור, אפשר לעשותו עם סויה, מלח ובקת מרק עוף? כמובן אשמח לכל רעיון. דרך אגב זו פעם ראשונה שאני מכינה בשר אז בבקשה עזרו לי! ביי

שאלה נוספת...

יש לי סיר קדירה מחרס. היכן לשים אותו בתנור? הכי למטה על המגש נירוסטה? או על רשת בשלב 3 מלמטה? (הסיר כבד לכן אני לא בטוחה שזה רעיון טוב) שוב, אודה לתשובה מהירה ביי

תודה אמא מטורפת

נראה טעים ביותר אבל הילדים שלי לא אוהבים בצל וכבר העוף בושל במים והוסר הקצף ואני רוצה לעשותו בתנור. אפשר לעשותו בתנור לפי המתכון שלך? דרך אגב, ראיתי בשרשור שלך גם מתכון טעים לעוגת פירורים ועוגת קצפת. אנסה לעשות. שאלה לעוגות? לעוגת פירורים לשים מי סודה הכוונה של משקה סודה? ועוגת ביקוויטים אפשר לעשותה פרווה? עם קצפת צמחית? זה ייצא טעים? או עדיף חלבי? חן חן לך ןתודה

תנסי את המתכון הזה, נראה טעים../images/Emo3.gif

צלי בקר בקדרה מאת: ניקי בו 02/01/06 | 19:33 צלי בקר בקדרה - ניקי ב מצרכים: 1 ק"ג בשר לצלי חתוך לחתיכות 3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות 1 קופסת רוטב עגבניות tomato max חצי כוס יין אדום חצי כוס מים 1.5 כפית סוכר 1 כפית פפריקה 0.5 כפית קינמון מלח, פלפל ,אבקת מרק. אופן ההכנה: לחמם תנור לחום בינוני לטגן את פרוסות הבצלים עד שהן ניהיות שקופות. לשפוך את הבצל לתוך קערת החרס. לטגן את חתיכות הבשר ולסגור אותן טוב. לערבב את רוטב העגבניות עם היין האדום , מים , סוכר ותבלינים. להניח את חתיכות הבשר בתוך הקדרה מעל הבצל. לשפוך מלמעלה את התערובת שהכנו. לכסות את הקדרה. שעתיים בתנור, אחרי שעתים הוספתי תפוחי אדמה חתוכים. ועוד שעה וחצי נוספת בתנור. הבשר יוצא רך מאוד. מקור המתכון: ניקי ב

ליהלום שבכתר,

תודה ואני מכינה עכשיו את המתכון שלך ללא בצלים כי הילדים לא ייגעו בזה. אני יכולה להכין רוטב עגבניות בעצמי כמו של פאסטה? אין לי יין אדום. אפשר במקום רוטב סויה? זה לוקח 3 שעות? תודה

ממוש, ממש לא מתכון שלי,הייתי רוצה

להיות ניקי.ב אבל אני לא
אין לי תשובות, אבל אם ניקי אומרת 3 שעות אז כן.

בבקשה

צלי בקר כפרי לטגן 2 בצלים עד שקיפות להוסיף לטיגון 2 כפות קמח - לערבב להוסיף מיד מים רותחים (על כל כף קמח מוסיפים 1 כוס מים רותחים) לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים להוסיף את הבשר החתוך - ולערבב להוסיף לסיר את הירקות הבאים חתוכים גס - 2 גזרים חתוכים לטבעות גסות 1 שומר 1 דלורית/ 1/2 ק"ג דלעת 1 בטטה לערבב הירקות עם הבשר להוסיף לסיר תוך עירבוב מתמיד - 2 עגבניות חתוכות ל-4 2 שיני שום קצוצות כמה עלי טימין עלי דפנה כמה גרגרי פלפל אנגלי 1/2 כפית פלפל לבן גרוס מי שאוהב יכול להוסיף גם 1 כוס יין לבן לקבלת רוטב אדמדם להוסיף בשלב זה 1 כף פפריקה. לערבב היטב בכף עץ ולהוסיף ציר בשר רותח. הנוזלים בתבשיל צריכים לכסות את הבשר, במידה וחסר נוזלים להוסיף מים רותחים. לטעום ולהוסיף מלח אם חסר. לבשל על הגז כשעה וחצי/ בתנור (עדיף) בחום 180 מעלות עד להשחמה מקור המתכון - 1מדינת ישראל

silvey

New member
צלי בקר של silvey

המצרכים: 2 ק"ג בשר כתף בקר לצלי ללא שומן 2 כפות שמן קנולה 2 בצלים גדולים קצוצים 2 גזרים קלופים וחתוכים 2 פלפלים אדומים חתוכים גס גבעולי סלרי קצוצים 8 שיני שום גדולים חצויים 1 כוס גדולה יין אדום יבש 2 כוסות מים רותחים (למזוג כמה שצריך) 2 כפיות אבקת מרק עוף 1 כף גדושה פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם 6 עלי דפנה + 6 גרגרי פלפל אנגלי עשבי תיבול לפי הטעם (טימין, רוזמרין וכדו') לרוטב:- 300 ג' פטריות טריות (לא הכרחי) אופן ההכנה: * מחממים את השמן בסיר רחב ו"אוטמים" את נתח הבשר מכל צדדיו, בזהירות שלא יישרף. * מוסיפים בצל קצוץ ושום ומטגנים עד שיזהיב. * מוסיפים את הגזר, הפלפל האדום, הסלרי, התבלינים ועשבי התיבול וממשיכים לטגן כ-5 דקות. * מוסיפים יין ובוחשים. מוסיפים את המים לא בבת אחת, מערבבים. סוגרים מכסה לשעתיים בערך על אש קטנה עד שהבשר מתרכך. כל חצי שעה הופכים את הנתח ומוזגים עליו מהרוטב. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים. * מצננים את נתח הבשר. רצוי שישהה לילה במקרר. אחר כך קל יותר לפרוס אותו לנתחים שווים, דקים ויפים. את הרוטב מסננים ומשאירים בכלי אחר. אפשר להשתמש ברוטב כמו שהוא או להוסיף פטריות. את הפטריות מנקים, קוצצים לפרוסות ומטגנים, מקפיצים במחבת שרוסס בתרסיס שמן קלות. מחכים שהפטריות תזהבנה קשות וכשהן מוכנות מצרפים אותן לרוטב. * כשעה לפני הארוחה שמים במחבת/אילפס את פרוסות הצלי, מוסיפים סביב ומעל את הרוטב ומעמידים על אש קטנה קטנה (אחרי שרתח) עד להגשה. הערה:- אפשר לשים רק חלק מהירקות או התבלינים, לפי הטעם האישי. ב ת י א ב ו ן .

silvey

New member
ראיתי את התשובה שלך בקשר לבצלים...

גם במתכונים האחרים וגם בשלי הבצל מוסיף טעם עשיר אבל זו לא חובה שיראו אותו בהגשה אם את מסננת במסננת את הרוטב. הרוטב ייצא עשיר בטעמים ובריא מכל הירקות.

kalah

New member
בקשר לסויה-

שימי לב- ציינת שיש לך מלח, א. מרק עוף, וסויה- שילוב של הכל יחד זה מאד מאד מלוח ואם את משתמשת בסויה תפחיתי בהתאם את המלח. כמויות נתרן מטורפות ביחד. כל המתכונים שקיבלת נשמעים טעימים..

Y A E L I 37

New member
../images/Emo45.gifהוצאת לי את המילים מהמקלדת../images/Emo140.gif

אני הכנתי לא מזמן את הצלי פטריות של פירגה ויצא מעדן, בושל כ 3 שעות על להבה נמוכה ואפילו הבררנים הקטנים שלי טרפו עם אורז . בהצלחה

למעלה