מחפשת מעצב/ת פנים

bandit 1

New member
מחפשת מעצב/ת פנים

שלום! קניתי בית חדש, שהוא עדיין בשלבי בנייה, צריך לסיים מקלחות ומטבח (שבנוי מגבס ועדיין לא החלטתי אם להשאיר או להחליף בחדש),לבחור תאורה, צבע פנים, שערים וכן הלאה בקיצור הפינישים. רציתי לדעת אם יש מישהו שמכיר מעצב/ת מאזור השרון שייש לו נסיון בתחום, ורציתי לדעת מחירים. הבית הוא בית שטוח בגודל של 200 מ' כולל מרתף ויושב על שטח של 600. אשמח להמלצות.

פיטנגו4

New member
שכחת חדר אחד...

שכחת את החדר הכי גדול בבית, בעיקר במגרש כמו שלך - החדר החיצוני - הגינה! רצוי מאד לעשות תכנון לגינה לפני הטיח(!!!), כי יש דברים שצריך לבצע מוקדם, וחלקם נכנסים גם פנימה, לתוך הבית: הכנות אינסטלציה (שרוולים וברזים), הכנות חשמל ותאורה (תעלות, מפסקים). ומיקום נכון למחשב ההשקיה, רצוי במקום מוגן, עדיף בתוך הבית. אם מתוכננת בריכת נוי - על אחת כמה וכמה לא לדחות את התכנון וההכנות ! יתכן שאפילו, בעקבות יעוץ אדריכלי-נופי, תחליטו לעשות עוד פתח בבית - למשל דלת יציאה נוספת, או שינוי גודל של חלון. מדרגות חוץ, שביל כניסה, רחבות חוץ, חומות, גדרות, שערים - גם הם ענין שבו צריך לערב איש מקצוע בתחום אדריכלות הנוף (בודאי שלא גנן...) כל כך הרבה פעמים מזמינים אותי מאוחר מידי... גם מתכנן גינות מקצועי לא מסוגל להתמודד עם טעויות אחרי שהן נמצאות בשטח וקבועות בבטון...

avi5199

New member
כמה עולה תיכנון גינה ?

כרגע אני לא בטוח שישאר לי תקציב לתיכנון גינה, על פניו תיכנון גינה מקצועי נראה לי כמו פינוק למליונרים , אבל אני מכון לשקול את הנושא אם אדע מה צפוי לי מבחינת החור בכיס. יש לי סביב הבית המון שטח לגינון, אבל לא בטוח שישאר לי כסף לנושא, ולכן חשבתי בשלב ראשון פשוט להקיף את הבית בהרבה עצים, להשקות, ולתת לגינה לצמוח באופן טיבעי ...

פיטנגו4

New member
תכנון - נועד דוקא למי שאיננו מליונר

הקמת גינה בסיסית של 200 מ"ר גינה עולה 20K ש"ח ומעלה. ברוב המקרים יותר מזה. בקלות אפשר להגיע ל50K, תלוי מה יש שם (אלמנטים יקרים הם: ריצופים, פרגולות, ברכות נוי גדולות, עצים עתיקים, חיפויים מיוחדים). תכנון עולה כעשרה אחוז מזה, פלוס מינוס, תלוי בגינה, בדרישות, בכמות העבודה שצריך להשקיע, ובמתכנן עצמו. מה שנקרא "תכנון" אצל גנן, זה בחינם או בסכום אפסי, ולא דומה בכלל בשום אספקט למה שמקבלים ממתכנן מקצועי. תכנון זה הבסיס. לכן הוא צריך להיות ברמה גבוהה מאד. להקים אפשר בשלבים, לפי רוחב הכיס. בהחלט אפשר "למרוח" הקמה על פני כמה וכמה שנים. למה תכנון נועד למי שאיננו מליונר? כי רק מי שעשיר מידי, יכול להרשות לעצמו לעשות טעויות ולתקן אותן, לא אכפת לו להשקיע אלפי ש"ח בחלקי מערכת השקיה שמיותרים עבור הגינה הספציפית שלו, לא אכפת לו להשקיע כסף בטיפולים בצמחים שבכלל לא מתאימים לאזור שלו, ולכן סובלים מהמון מזיקים ומחלות לא אפכת לו לשלם כפול על צריכת מים, כי ההשקיה לא תוכננה ע"י מקצוען, לא אכפת לו להחליף עצים, שיחים ואפילו מדשאה, כי לא נעשתה עבודת הכנה כראוי, כפי שמתאים לאדמה הספציפית שיש בגינה שלו. אתה מבין? אבא שלי אומר שרק עשירים יכולים לקנות בזול. אבא שלי איש חכם. אם אתה עשיר - ותר על תכנון, עשה בעצמך, למד מטעויות, נהנים מזה מאד - אבל זה כואב בכיס, וגם ... גם קצת בלב... (לעקור עץ שמת, למשל..) כמובן שאם התכנון מקצועי - יש את הערך המוסף של קו עיצובי, מראה יפה והרמוני, גינה יפה כל השנה ולא רק בעונה אחת, גינה שמתפתחת ונעשית יפה יותר עם הזמן, וגם קלה לתחוקה.

פיטנגו4

New member
כמו שכתבתי

פלוס מינוס, תלוי במתכנן ובדרישות. דוגמה לדרישות מיוחדות מהמתכנן: הכנה לועדות, הדמיה 3D, שיפועים קיצוניים, צורך לתכנן פרטים מיוחדים ספציפיים (למשל פרגולה מיוחדת בתכנון אישי, כולל חתכים ומבטים של כל פרטיה) , חומות וגדרות בעיצוב מיוחד. יש גם יישובים בארץ שעצם הזכרת שמם מקפיץ מחירים (בלי שום סיבה, לדעתי).

bandit 1

New member
לא שכחתי את הגינה

טיח חוץ אני לא צריכה, כי חיפוי הבית הוא אבן, התקציב שלי מאוד מוגבל, לכן את הגינה חשבנו לתכנן לבד התקציב שמוקצב לגינה כרגע עומד 6500 ש"ח כך שלא נראה לי שאני יוכל לקחת גם יועץ. לכן לצערי אנחנו מתכננים לבד. והגינה תבנה לאט לאט.

bandit 1

New member
יש לי תכנון ראשוני של הגינה

אם יש המלצות או הערות אני אשמח לשמוע

פיטנגו4

New member
בחיאת...

זו באמת גינת החלומות שלך? עיצמי עיניים, קחי 3 מטר מהמחשב, ודמייני איך תיראה גינת החלומות שלך, או איך נראית הגינה הפרטית כי יפה שראית בחייך.. נכון שהיא לא דומה לשרטוט הזה? למה 2 מטר מרוצף מסביב לבית ? ולמה קורות מעל כל זה ?? ראית את זה באיזשהו מקום? גם בסלון את מסדרת את הרהיטים בקו ישר צמודים לקיר מסביב לשטיח? (ברור שלא...) מה זה שורת הנקודות הזו מסביב? גדר חיה אחידה ומשעממת? ככה תכננו בשנות ה-20... יש לך שטח, לא חבל לבזבז אותו? איפה יהיה היופי? באמת מה שאת רוצה לראות בכניסה זה גזע של דקל? לא כדאי משהו יותר מרשים? למה תכננת את מיקומי העצים (איזה?) דוקא איפה שהם? כל כך חבל לי לראות מישהו משקיע את כל כספו בבית עם גינה, ומקבל גדר חיה משעממת מסביב למדשאה וריצוף. בכנות (ולא אכפת לי אם לא יאמינו לי בפורום), בלי שום אינטרס אישי, אל תפני אלי בכלל, אבל פני למתכנן מקצועי אחר. את חייבת !!! דחי את ההקמה, הקימי בשלבים, הקימי בעבודה עצמית, אבל פני לקבל תכנון ממישהו...

bandit 1

New member
השירטוט לא משקף

הוא לא משקף את סוג העצים, זה לא יהיה עץ דקל זה פשוט האייקון שהיה לי להשתמש, ואותו הדבר לגבי הגדר חיה, והעצים שזרוקים מסביב. בגדול השירטוט היה כדי להמחיש את השטח שקיים. ה-2 מטר שמרוצף לסביב הבית לא החלטה שלי - קניתי את הבית לא מזמן במצב הזה. וכמו שאמרתי לאחר שקניתי בית לא נישאר לי הרבה בשביל תכנון גינה לכן אני אבנה אותו בשלבים. אבל אני רוצה להתחיל עכשיו את הבסיס כדי שיהיה יותר קל ומהר אח"כ. אז נא לא להסתכל על סוג העצים שמופיע אלא על השטח עצמו ואם יש למישהו רעיונות שאני צריכה לקחת בחשבון עכשיו, אז זה יעזור לי מאוד.

פיטנגו4

New member
ניר ועפרון

1. קחי שרטוט של הבית עם גבולות המגרש. בלי שום צמח וגם בלי הריצוף הזה. ברור שאצלך המחשב השתלט, לכן כבי אותו(!!). 2. שימי מעל זה ניר שקוף ("ניר סקיצה"). 3 סמני בעיפרון "תרשים בועות": איפה איזור המנגל? איפה איזור המשחקים של הילדים? איפה תשבו לנוח בשבת אחה"צ? איה האזור שרואים מהסלון? איפה תהיה ערוגת תבלינים? 4. החליטי איזה קו עיצובי את רוצה: מעוגל? ישר? (יש מסובכים יותר, אבל נעזוב עכשיו) אלו השלבים הראשונים בכל תכנון, כך גם אני עובדת. את מסגרת הריצוף המקיף אפשר לשבור, אם לא עכשיו אז בעוד שנה. בבקשה אל תעשי גדר חיה אחידה, באמת שלא חשוב איך קוראים לשיח שירכיב אותו... טיילי בשכונה, חפשי גינות יפות, העתיקי רעיונות עיצוביים, וגם - צמחים שמצליחים בגינות השכנים כנראה יצליחו גם אצלך. צמחים שראית בטיול האחרון לצפון ו/או שמצאו חן בעיניך במשתלה - לא בהכרח יתאימו. חשבי שלפני שורת שיחים גבוהים יכולים לבוא צמחים נמוכים, ולפניהם עוד יותר נמוכים. בצבא הכל חייב להיות סימטרי ובשורות ישרות. בגינה לא. יותר מזה קשה לי לעזור באינטרנט.

פיטנגו4

New member
הבהרה

אני עדיין חושבת, שאת מעט הכסף שיש לך את צריכה להשקיע בתכנון מקצועי, ולא בשתילה חסרת כל כיוון.

למעלה