מחפשת מסגרת לימוד

rinatB12

New member
מחפשת מסגרת לימוד

של אמנות לחימה. בעיקר בשביל הרוגע, פיתוח הביטחון והריכוז. למישהו יש המלצה? והאם זה באמת עוזר לדברים הללו?

rinatB12

New member
אני מחפשת משהו קצת פיסי ולא

משהו רגוע ועדין... משהו לפרוק בו גם אנרגיות, גם ללמוד טכניקה וגם להעשיר את הנפש טי צ'י נראה לי רגוע מדי-לא?

shlomym

New member
בא גווא יותר דינמי,לגבי העשרת

הנפש,אני ממליץ לא לחפש את זה באומנות לחימה. עם כבר משהו רוחני ,אני ממליץ על לימודי קבלה זרם בני ברוך,יש להם אתר ברשת.אשמח לעזור בשניהם.

Yin

New member
מי שלא מעשיר את נפשו תוך אימון

באמנויות לחימה, לא מתאמן באמנות לחימה. אני לא יודע במה כן, אבל באמנות לחימה הוא לא עוסק! רוית, טאי צ'י יכול לנוע במנעד רחב של דינמיוּת, יש שעורים רגועים יותר ויש דינמיים יותר. יש גם העשרת הנפש. את מוזמנת לצור קשר 054-8100801 עדי

Yin

New member
../images/Emo13.gif, שאלה מעניינת

נפש, לצורך העניין, היא מכלול הדברים שמעבר לגוף האנושי וקשורים להוויתינו כבי אדם. עיסוק באמנות לחימה אמור להשפיע גם על מכלול זה. למעשה בהרבה בחינות אין הבדל בין אמנות לחימה או כל אמנות אסטית אחרת (ציור, פיסול, סידור פרחים...). אמנות לחימה היא אחת מאותן דרכים, תחליפיות זו לזו, בהן ניתן ללכת ולהפתח כאדם (ואני לא מגדיר מהו הפיתוח הזה, כל אחד לוקח זאת לכיוון שלו). המכנה המשותף לכל הדרכים הוא המודל שהן יוצרות וניתן להשלכה על כל תחומי החיים. היה ומודל כזה לא קיים, אין זו אחת מאותן דרכים! או אין זו אמנות לחימה. עדי

shlomym

New member
אני דברתי על התפתחות רוחנית,עזוב

לא משנה,אין טעם. מה שכן בשרשור שלמעלה שאלתי מהי אומנות וכו' אשמח לשמוע ממך תשובה

Yin

New member
א. בסדר

ב. שאלת מהי התפתחות הנפש. ג. זה אותו דבר. ד. אני חושב שלהמליץ על קבלה למי שמחפשת אמנות לחימה זה לא לעניין. עדי

shlomym

New member
הכל בגדר המלצה,אם זה לענין או לא

היא תחליט. אני מאמין שזה בא מפערי תפיסות,בשביל זה אמרתי, עזוב אחי עזוב

marx04

New member
קרב מגע ?

קרב מגע היא אמנות נהדרת לפריקת אנרגיות, ללימוד הגנה עצמית וטכניקה מצויינת (וזה בהחלט לא רגוע ועדין). באשר להעשרת הנפש ... נו, עדיף כבר לעיין בכתבי קארל מארקס
בברכה, אורי.

רינת../images/Emo140.gif

שלום, לגבי הטי צ'י- "נראה לי רגוע מדי" זו תחושה סובייקטיבית,עבור אחד טי צ'י זה המקום האופטימלי לרוגע,ועבור אחר זה לא. כל אחד מחפש את מה שמתאים עבורו, ולכן לא תוכלי לדעת אם זה רגוע עבורך ולא מתאים לך,אם לא תלכי לשיעור ניסיון,רק אז תוכלי אולי לומר ניסיתי ולא אהבתי. אם את רוצה לפרוק אנרגיות וללמוד טכניקה,ייתכן שטי צ'י לא מתאים עבורך,ושוב זו הנחה שלי בלבד. אני אישית לומדת בארניס שזו אומנות לחימה פיליפינית שמשלבת סכינים,חרבות ומוטות, שם אני פורקת אנרגיות לומדת טכניקה בזמן יחסית קצר, ולמרות שזו אומנות לחימה פחות "רוחנית" (הכוונה היא דינאמית מאד,אנו לא עושים מדיטציה לפני השיעור וכו..) אני מאד מעשירה בה את הנפש ואחרי כל שיעור מבחינה נפשית אני מרגישה רגועה יותר לעומת תקופות שעשיתי יוגה, רייקי, או כל סוג אחר של שיטה שמעשירה את הנפש. לכן, עלייך ללכת לשיעורי ניסיון, לחקור, לנסות קצת,ואז למצוא את המקום ששם משלב את כל אשר את מחפשת, ולדעת שהדברים שמביאים אותך לרוגע נפשי- לא בהכרח מרגיעים אדם אחר. בהצלחה בחיפושייך
אשמח לראות אותך בשיעור ניסיון בארניס-המקום המושלם עבורי בכל אופן, לפריקת אנרגיות,לימוד טכניקה,העשרת הנפש, ובכלל אווירה מקסימה,חברה נהדרים ומורים מקצועיים ומובילים בתחום.

orii

New member
את מוזמנת לבקר אצלנו

טאי צ'י במרכז חווא טו. יש הרבה אומנויות לחימה שונות בתכלית תחת הכותרת טאי צ'י (וגם הרבה יותר שיטות בריאותית שהן לא אומנות לחימה תחת אותה ותרת). מומלץ ללכת למספר שיעורים אצל מספר מורים - כדי לקבל הבנה בסיסית לגבי התאמה. אשמח להוסיף, אורי

nage

New member
אם תגידי לנו איפה את גרה...

נוכל להמליץ על מורים באיזור. כמו כן מומלץ לקרוא את המאמרים בנושא במאמרי הפורום.

למעלה