מחפשת מלפפון טועה

מחפשת מלפפון טועה

מחפשת מתכון לסלט מלפפונים ביוגורט. אכלתי את זה ובתור אחת שלא אוהבת ירקות - התאהבתי אני לא בטוחה שזה יוגורט מה שאני בטוחה שהיה שם מלפפונים ושמיר אולי גם שום למישהו יש את המתכון? תודה

נירהמ1

New member
את מתכוונת לג'אג'יק?../images/Emo39.gif

ג'אג'יק הוא "מרק" מלפפונים קר. ג'אג'יק הוא השם התורכי ל"מרק" הזה. היוונים קוראים לו צ'יזיקי. אם כן, זה מאוד פשוט: קוצצים כמה מלפפונים דק-דק מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס טרי יוגורט (כמה שרוצים - לפי הסועדים) כמה שיני שום כתושות (כמה שאוהבים - אני שמה הרבה) נענע קצוצה (אפשר שמיר במקום) וכמה קוביות קרח (שגם מקררות וגם מדללות את ה"מרק") וזהו! מגישים עם לחם טרי. תיהני!

צ'יזיקי – סלט טרטור

החומרים 1 ליטר יוגורט ביתי 3 מלפפונים מגוררים וסחוטים 3 שיני שום כתושות חופן גדול של עלי נענע/שמיר קצוץ מלח פלפל שחור אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים ומזלפים מעל מעט שמן זית לפני ההגשה.

wan

New member
ואני מוסיפה גם מחית

של זיתי טאסוס. הזיתים שחורים מצומקים.מעט מאד מלמעלה וכל אחד בוחש לעצמו. ליוגורט מאד שמן וסמיך. יוצא נפלא.

נירהמ1

New member
הרגתן אותי-על הבוקר כאלו תמונות../images/Emo3.gif

ה"מרק" הזה טעים בעיני יותר מארוחת גורמה.

silvey

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo3.gif3 משאלות../images/Emo35.gif המלפפון הנ"ל

(שאף פעם לא טועה)
פשוט תוהה לאן הוא תעה הפעם
אני מוסיפה לסלט המלפפונים גם שמן זית וגם קצת פפריקה מתוקה. בגלל שאני לא משתמשת במלח בכלל הוספתי בפעם האחרונה קצת "טבסקו", זה החדש שלא כל כך חריף ויש בו גם שום ומאוד נהניתי.

עגת

New member
החדש, את מתכוונת לירוק?

כי תהיתי מה ההבדל בינו לבין האדום?

silvey

New member
הטבסקו הירוק שאת מתכוונת אליו הוא

כמו הרגיל אך פחות חריף (MILD) ומשווק בבקבוק יותר גדול. עכשיו יצא לשוק בקבוק באריזה הרגילה של 60 מ"ל, צבע הבקבוק גם אדום...נוטה לכתום וכתוב עליו (MILD FLAVOR) ועל צואר הבקבוק כתוב על רקע ירוק (GARLIC)

YYY תודה ../images/Emo24.gif

איפה הייתן כשהייתי בהריון
מחר ינוסה על כל התוספות והשידרוגים!!! תודה

effyba

New member
אני מוסיפה לצזיקי כפית מיונז-שום

משובח (רצוי מתוצרת בית)- משדרג מאוד את הטעם.....

למעלה