מחפשת מכונת תפירה...

AYELET1

New member
מחפשת מכונת תפירה...

שלום מחפשת מכונת תפירה המיועדת בעיקר לתיקונים ושיפוצים. הדבר כולל לולאות, תפר זיג זג או אוברלוק, תפר רגיל לג'ינס (עבה, בד רגיל, בד סטרץ' (כולל טריקו) וכיו"ב אם תהיה אופציית רקמה הדבר יהיה בבחינת nice to have . במהלך החיפושים ראיתי שמדובר על "לולאות חצי אוטומטיות". מה הכוונה בדיוק? מה הכוונה כשמדובר ב"תפר דמוי אוברלוק" (בזינגר 1120)? ראיתי דגם מכונה שנראה עונה על הצרכים וזה זינגר 1120. http://www.singer4u.co.il/pl_product~200~2~1.htm מה ההבדל בינה לבין זינגר 2263 (מלבד המחיר...)? http://www.singer4u.co.il/pl_product~197~2~1.htm מעיון בפפורום עולה שאתן ממליצות על ברנינה ועל הברנט שזו קרובת משפחתה. הברנינה במחיר אסטרונומי http://www.bernina.co.il/Sale_Personal.asp?pid=1054 פיספתי משהו? אם הברנט מועדפת עפ"נ זינגר- מדוע ולמה? האם ישנו דגם פשוט שיאפשר גם לרקום? או שכל המכונות הרוקמות הן יקרות? האם ישנו יבואן רשמי של החברה (זינגר , ברנינה)? אשמח לכל מידע נוסף שאתם מוצאים לנחוץ להוסיף
תודה, איילת

puppylove104104

New member
כמה תשובות

מרפרוף בקישורים שנתת, לדעתי ההבדל היחיד הוא שה2263 זה כנראה דגם חדש יותר, ואת ה1120 מוציאים מהשוק, ולכן הוא זול יותר. לא לדאוג, זה לא משפיע על שום דבר, רק דרך להוציא עוד כסף. אם את מתלבטת ביניהן, הייתי הולכת על הזולה. לולאה חצי אוטומטית: למיטב ידיעתי זה אומר שבמכונה בעיקרון מטוכנתים לך התכים, את רק צריכה לעבור ביניהם ולהפסיק את תפרי הצד באורך הרצוי לך, אחרת את צריכה גם לקבוע את צפיפות הזיגזג בכל אחד מהשלבים. לולאה אוטומטית - ברגע שאת קובעת אורך של צד אחד, היא משלימה את שאר הלולאה בלי עזרתך. תפר דמוי אוברלוק אומר שזה נראה כמו תפר אוברלוק ועוזר לסגור קצוות של בד שלא ייפרמו. זה דמוי, כי אוברלוק אמיתי עושים עם שלושה חוטים ומעלה. תכלס? זה די מיותר. זיגזג יכול לעשות את אותה עבודה. לדעתי הברנט *לא* עדיפה על הזינגר, הן באותה רמה, אבל הברנט נחה על הפופולריות והיוקרתיות של ברנינה. לעומת זאת, הזינגר, כבר ידוע שהזינגר של היום אלו לא המכונות והאמינות של פעם, לכן ההבדל במחיר. אם את מתלבטת בין זינגר לברנט, לכי על הזינגר. הברנינה הם יקרות מאוד, חלק בגלל השם, וחלק בגלל הבנייה שלהן - הן הביתיות הכי עמידות המיוצרות היום. לגבי ריקמה: אם את מדברת על תכים דקורטיביים (כמו עלים קטנים, פרחים, שטויות), אפשר למצוא מכונות יחסית זולות עם מבחר כזה או אחר של תכים דקורטיביים. אם את מדברת ממש על רקמה, בשטחים גדולים (יותר מרוחב התפר), אלו מכונות הרבה יותר יקרות. מכונה עם תכים דקורטיביים יש למשל את זו: http://www.singer4u.co.il/pl_product~199~2~1.htm דגם 8763 מכונה עם רקמה תגיע עם צג ממוחשב, ואפשרות כלשהיא לחיבור למחשב. לזינגר יש יבואן רשמי, אבל ממה שאני זוכרת הוא הוחלף לא מזמן, ובכל מקרה אני לא זוכרת מי הוא. לברנינה היבואנים הם ברנינה, סניף ראשי בירושלים, ויש סניף נוסף בתל אביב (את האתר של היבואן של ברנינה נורא קל למצוא, רק חפשי בגוגל)

maybesure

New member
לולאות

לולאה חצי אוטומטית - יש צורך להפסיק בכל אחד מארבעת השלבים ולעבור ידנית לשלב הבא. לולאה אוטומטית - מתקן מיוחד, שמחברים לרגלית המכונה, בו מניחים את הכפתור לוחצים על דוושת המכונה והמכונה עושה את ארבעת השלבים בעצמה, כשגודל הלולאה נקבע עפ"י גודל הכפתור שבמתקן. המתקן מגיע יחד עם המכונה (בברנט בכל אופן). פשוט מאוד לתפעול ויוצאות לולאות מדוייקות.

maybesure

New member
אגב

לולאה אוטומטית זו פונקציה שלא הייתי מוותרת עליה במכונה, במיוחד לתפירת בגדים / תיקים

AYELET1

New member
אבל זהו, שרוב העבודה איננה "תפירה"

אלא "תיקונים" תודה רבה לכן על המידע הרב! בנוגע ללולאות- 1.מה אלו 4 השלבים של הלולאות? 2. במכונה הקודמת הייתי מכוונת את רוחב התפר וצפיפותו ואז תופרת את החלק הראשון (צד אחד) של הלולאה במכונה כשאני קובעת לה מתי להפסיק את התפירה. האן בין זה לחצי אוטומטי יש הבדל? שוב תודה רבה לכן!

maybesure

New member
נראה לי שמה שהיה לך

במכונה הקודמת זה חצי אוטומטי. 4 השלבים הם: צד שמאל - למעלה - צד ימין - למטה. במכונה שבה הלולאות אוטומטיות לגמרי את פשוט לוחת על הדוושה והמכונה מוליכה את הבד עד להשלמת הלולאה בלי הפסקה. גודל הלולאה נקבע ע"י מתקן מיוחד שמתקינים על הרגלית ובסופו מכניסים את הכפתור שיסגר בלולאה. ממליצה לך להכנס לחנות למכונות תפירה ולבקש הדגמה וכך תוכלי להתרשם מההבדל. אם המכונה רק לתיקונים אז בהחלט מספיק דגם פשוט וזול.

ח 0 ה

New member
אם מוציאים אותה מהשוק זה לא כולל את העובדה

שאח"כ היא לא תוכל למצוא חלקי חילוף במקרה של צורך בתיקון המכונה? צריך לשים לב גם לזה...

maybesure

New member
רוב החלקים

הם סטנדרט לסדרת דגמים. יש מכונות בנות 50 שניתן למצוא להן חלקי חילוף בקלות.

למעלה