מחפשת מידע

לובה1

New member
מחפשת מידע

מחפשת כל מידע על משורר/פזמונאי יהודי שחי בעיר לבוב בפולין בשם עמנואל שלכטר וניספה בשואה. היה מאד מפורסם. כל מידע עליו ועל יצירותיו יבורך. תודה.

deebeebee

New member
באיזה שפה הוא כתב?

האם כתב ביידיש, פולנית, או שפה אחרת? אם כתב ביידיש- בפורום יידיש יש כמה אנשים שמתמחים בנושא. אולי כדאי לך לשאול אותם.

חייםלוי

Member
מנהל
חיפשתי בקטלוג המוסיקה של הספריה

הלאומית בעברית וביידיש ואין אחד כזה. כמו כן גם בלקסיקון של ספרות יידיש ולא מצאתי.

לובה1

New member
עמנואל שלכטר או שלייכטר

תודה לכם. הוא כתב את שיריו בפולנית. ידוע לי שהוא נהרג בגטו לבוב. אני גם יודעת לבטח, שהוא היה מאד מפורסם בפולין של לפני המלחמה. לפני כ- 25 שנה הופיעה בארץ להקה מפולין ששרה את שיריו. למרות כל הדברים האלה, לא הצלחתי למצוא חומר עליו וגם לא את שיריו. היה נשוי לדודתי, אולם כל משפחתי נספתה בשואה ואין לי דרך לקבל פרטים. אודה לכם על כל פיסת מידע שתצליחו למצוא או כל רעיון אחר. תודה ושבת שלום.

talia olav

New member
כמה איזכורים ברשת

כאן מוזכר שיר שלו, וגם פה - אם כי לא מופיע שם פרטי, וגם שם. חפשי בגוגל Emanuel Szlechter (או Emmanuel) ותקבלי עוד איזכורים של יצירותיו. אך בחיפוש חפוז לא מצאתי אתר המפרט על האיש עצמו.

לובה1

New member
טליה יקרה

אין מילים בפי להודות לך. עכשיו ברור לי ששם משפחתו נכתב בשגיאה ולכן לא מצאתי. מעשה גדול עשית למעני. תבורכי. ותודה לכולכם על הרצון והנכונות.

למעלה