מחפשת מידע על מיכל הסולר/נפט לתנור

מחפשת מידע על מיכל הסולר/נפט לתנור

אולי מישהו מחברי הפורום יודע האם יש תקן או הוראות בטיחותיות מיוחדות לגבי התקנת מיכל הסולר/נפט לתנור, האם יש מגבלת צורה? האם יש מיגבלות מיקום? למשל, האם מותר להעלות מיכל על הגג? (בהסכמתה שכנים כמובן) האם מותר לשים את המיכל בצמוד לקיר הבניין? אשמח על כל מידע, ובמקרה שלא, האם מישהו יודע היכן ניתן לברר זאת? (ולא אצל המתקין)?

L7

New member
לפחות לפי ההגיון: כדאי שתותקן מאצרה

כלומר אם למשל מד הגובה- (צינורית פלסטיק ) ניקרע יש נפח אחסון של הכל. לא כדאי שיהייה חיבור חשמלי קרוב באיזור. הכי מסוכן הוא איזור ה-VENT פתח האורור.

fireman

New member
אני לא חושב שמותר להתקין

מיכל של דלק מסוג כלשהו על גג של בניין בגלל איסור של מכבי אש. צריך לקחת גם כן בחשבון את העומס שהגג עצמו יכול להחזיק ואם בכלל אפשר למלא אותו כשהוא נמצא על הגג. בתור איש מכבי אש, אני לא הייתי רוצה לחשוב על מצב של דירה בוערת בבניין שיש על הגג שלו מיכל דלק וצנרת שעוברת לאורכו, הסיפור עלול להיות קטלני. כדאי ליצור קשר עם מחלקת מניעת דליקות\הנדסה של רשות הכבאות בה נמצא הבניין, לעניות דעתי הדבר אסור בהחלט.

מיכל סולר

שלום לך מצ"ב הוראות ביטיחות להתקנת מיכל נפט / סולר לקמין או תנור ארובה על המיכל לעמוד על משטח ישר ויציב הפרש הגבהים בין תחתית המיכל לווסת הדלק יהיה 40 ס"מ לפחות רצוי שלא להשעין את המיכל על קיר הבית אלה להריחיקו מטר 1 לפחות אין מיגבלות צורה בייצור מיכל יש למקם את ברז היציאה מהמיכל כ 5 ס"מ מעל לקרקעית המיכל ( מיים ולכלוך) יש להרכיב ברז/ פקק ניקוז בתחתית המיכל אסור להציב מיכל על גג בניין משותף ( הג"א / פקע"ר) בבניין דירות משותף יש להזמין מיכל המיועד להטמנה ולבצע הזנה לתנור באמצעות משאבת יניקה/ דחיסה קיבלת מיכל סטנרטי 500 ליטר נשמח לעמוד לרשותך למידע נוסף מוקד חום

מאגר

New member
ובכן בשיעה מהיום עם יועץ בטיחות

מר נפתלי רונן מתברר כי יש תקנה כתובה בנושא מיכלי דלק להסקה בבתים צמודי קרקע ובבתים משותפים, מופיע בקובץ תקנות מכון התקנים הישראלי והוגשה לועדה לתקן מחייב. טרם בדקתי את מהות התקנה ומה היא אומרת אבל אפשר להיכנס לאתר שלהם ולראות מה כתוב שם.

תודה לכל העונים!!!!!

אנסה לפנות למכבי האש / הג"א באיזור. באתר של מכון התקנים לא איתרתי את התקנה, אנסה שוב. ושוב תודה!!!!

למעלה