מחפשת מטפל/ת

shirshir1984

New member
מחפשת מטפל/ת

היי, היתי בטיפול במשך כחמישה חודשים והפסקתי לפני חצי שנה. הרגשתי שהטיפול תקוע והפסקתי. עכשיו שוב אני מרגישה צורך בטיפול כי הבעיות לא נעלמו. אני רוצה מטפל/ת חדש/ה. איך מוצאים? (אני מאזור ת"א) פעם שעברה הגעתי למישהי ללא המלצות. כמו היתי רוצה לדעת מה זה אומר שאני חושבת הרבה על הפסיכולוגית שהיתה לי? האם זה נורמלי? תודה

גרא.

New member
shirshir1984,הפסקת הטיפול עקב תחושת התקיעות

שלך,היא מצב שכיח למדי ביחסי מטפל/מטופל.בדומה במקרים רבים מתפתחים רגשות שלא תמיד קל להגדיר אותם כלפי המטפל,לעיתים זה הדדי.אחרי הכל המטפל/ת היה'היתה בקשר אישי מאד אינטימי איתך,חשפת לפניו/ניה רגשות,מחשבות וקשיים מגוונים.הוא/הפך בדיעבד מאדם זר בהתחלה,לאדם מאד קרוב,מבין תומך ואמפטי.במהלך טיפול פסיכולוגי,יש משמעות טיפולית לקשר שנוצר בין בין השניים.עשויים להתפתח רגשות בדומה למה שאת חשה,שאין להם משמעות מעבר לחדר הטיפולים.את יכולה למצוא מטפל/ת מתאים דרך קופ"ח שלך,שגם משתתפת בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח לתקופה קצובה (כל קופה וההסדר שלה) את יכולה לקבל מהקופה רשימת פסיכולוגים בהסדר,ואז למיין בעצמך מהרשימה את המטפל שמתאים לך. איך? אם תרצי הנחייה,חזרי לכאן.

shirshir1984

New member
תודה על תגובתך

אם זהו מצב שכיח איך אוכל לדעת האם נכון להמשיך למטפל אחר או שמא כדאי לחזור למטפלת הראשונה? כמו כן, אשמח לקבל הסבר כיצד למיין מהרשימה מטפל המתאים לי. תודה

גרא.

New member
shirshir1984,לפני החלטה לכאן או לכאן,חשוב

שתנהלי שיחה אמיתית וכנה עם המטפלת שלך לגבי תחושותייך,והרצון שלך להפסיק את הטיפול,או להמשיכו באם כבר הפסקת אותו.לגבי תהליך המיון שאני ממליץ עליו,יש כמה שלבים כדלקמן: 1.בחירה במין המטפל,גבר או אשה,למרות שעקרונית לא חייב להיות הבדל,לעיתים יש נטייה דווקא למין מסויים. 2.מיקום הקליניקה.יש חשיבות למיקום,אם וכאשר יהיה עלייך להגיע לשם פעם אולי פעמיים בשבוע,רצוי מקום שנוח להגיע אליו,שיש בו חנייה וכדומה. 3.וותק ונסיון.עקרונית,לכל פסיכולוג שקבל רשיון ממשרד הבריאות,ניתן גם מספר רשיון.ככל שהוא נמוך יותר, הפסיכולוג וותיק ומנוסה יותר.אם כי מאד אפשרי שדווקא מטפל חסר נסיון,יהיה מטפל מצויין,אלא שאין לך דרך לאושש את זה. 4.אם הצלחת להגיע לרשימה מצומצמת מאד של מטפלים אחדים,וזו בעצם הכוונה,בשלב הזה,את מתבקשת יצור קשר טלפוני לפחות עם כל אחד ברשימה,בכדי ליזום פגישת הכרות קצרת זמן,עם/בלי תשלום,רצוי ללא. מטרת הפגישה להכיר בצורה בלתי אמצעית את המטפל,הקליניקה שלו,הנכונות לטפל,המחיר...(בנוסף לסבסוד) לשוחח איתו לקבל איזה שהוא מושג על גישת עבודתו,ובעיקר להתרשם מכל התמונה,האדם,הסיטואציה,האווירה וכל התפאורה סביב.זה הזמן לתת לאינטואיציה (תחושת הבטן) להחליט אם,כן ומתי. אין ספק פגישה ראשונה כזו אינה קלה,אולי מעט מפחידה אבל לאחריה כבר יהיה לך יותר קל.ההנחה היא שכל המלצה שלא תקבלי מגורם אנונימי כלשהיא,עלולה להכשיל אותך.שכן הצלחה בטיפול מסויים עם מטופל מסויים,אינה ערובה להצלחה דומה עם מטופל אחר בשל השונות במקרה,בנסיבות,בדמויות המשתתפות ועוד.נסי,תתנסי,בתקווה שתחליטי טוב.

למעלה