מחפשת מחבת לפאיה

בלהה12

New member
מחפשת מחבת לפאיה

בררתי ויש מאלומניום, מברזל ומנירוסטה. איזה חומר עדיף ולמה. האם יש מקומות מומלצים לקניה.

Master Stav

New member
נירוסטה או ברזל

אלומינום מפחיד אותי ברזל אם לא טפליםבו נכון מחליד ונירוסטה ....מיעולה יש מבצעים עכישו לקראת החגים בכל הרשתות

בלהה12

New member
בהנחה שאטפל בכלי כדי למנוע חלודה

מה עדיף נירוסטה או ברזל?

akavishon

New member
ברזל עדיף על נירוסטה, למרות הטיפול שהוא דורש

הברזל אוגר חום הרבה יותר טוב מהנירוסטה.

BiggPoppa

New member
להנות מכל העולמות

מחבת ברזל עם ציפוי דמוי טפלון. גם כבדה ובעלת קיבול חום, גם לא מחליד וגם לא נדבק.

BiggPoppa

New member
זה ציפוי למניעת הידבקות

שלאו דווקא עשוי מטפלון. בקיצור סתיו, צירוף המילים הזה נועד פשוט לשם דיוק. והנקודה שרציתי להעביר בהודעה היא שישנן מחבתות ברזל כבדות אשר הינן גם בעלות ציפוי כלשהו למניעת הדבקות, ככה שלא צריך להתעסק עם חלודה כשרוצים מחבת כבדה וטובה. לדוגמא, המחבת שלי.

Master Stav

New member
אני אשמח להסבר

מאחר ואני לא מחזיק בבית שום מחבת או סיר מטפלון מתוך הבנה מה הרעל הזה עלול לעשות מרוצה מאד מסירי הקרמיקה ברזל וניוארסטה כל שכן המחבתות אבל אם יש ציפוי נונן סטיק שאינו טפלון אשמח לקרוא ולדעת יותר בשביל להשכיל ....תודה

BiggPoppa

New member
טפלון

זה שם מסחרי של חברת DuPont לציפוי למניעת הדבקות שלהם שמורכב בעיקר מחומר שנקרא פוליטטראפלואורואתילן ובקיצור PTFE. יצרנים שונים משתמשים בציפויים שונים - אבל אם זה לא הטפלון המקורי של Dupont - זה לא נקרא טפלון, אפילו אם זה דומה מאוד או זהה מבחינה כימית. זה בדיוק כמו ההבדל בין "נגן MP3" ל IPOD. בקיצור, לשם הדיוק - "ציפוי למניעת הידבקות" הוא שם גנרי וטפלון זה שם מסחרי של חברה ספציפית. נכון שהוא כבר הפך למושג כמו למשל ג'קוזי או פריג'ידר. בעניין הרעל - PTFE יציב לחלוטין בחום שמתחת 260 מעלות ומתפרק מעל 350 מעלות. רוב שמני הבישול נשרפים בפחות מ 260 מעלות ובכל מקרה הכמות שמתפרקת בחום של כיריים ביתיות או תנור זניחה לחלוטין לבני אדם. כיום יש בשוק כלי בישול עם מגוון של ציפויים - ניתן גם לראות את ההבדל בעין. אם תסתכל לדוגמה על הצילום של המחבת שלי - תראה שהציפוי מחוספס מעט ולא חלק כמו טפלון. הוא גם עמיד לשריטות הרבה יותר (בדקתי בחנות). לא יודע בדיוק ממה הציפויים השונים עשויים, אבל אני אוהב מחבת עם ציפוי טוב.

מאקי

New member
יש כל מיני סוגים. נירוסטה וציפויי נון סטיק..

שלחי לי מסר ואנחה אותך היכן יש. לי יש פאייה מנירוסטה ענקית... ממש ענקית כל כך גדולה שלא נכנסת למדיח. בישר רק בשוכב.

למעלה