מחפשת מאמן/ת

Musi© Gi®l

New member
מחפשת מאמן/ת

אני צריכה בעיקר עזרה והתפקסות בתחום המקצועי, עזרה במציאת כיוון שיעזור לי לקום בחשק בבוקר, כזה שגם בעוד 30 שנה ירגיש לי נכון.
אך גם כזה שארגיש שהוא נכון עבור הכישורים שלי והיכולות.
אשמח אם יש פה מאמנים או מישהו שימליץ על מאמנים - אפשר ורצוי פניות בפרטי- אני גם אפרט יותר בהרחבה את הבעיה...
חשוב לי לציין שאני כרגע לא עובדת ואני לא יודעת מה טווח המחירים שנהוג לקחת, אבל אשמח גם אם יכתבו לי כאן מה הטווח הסביר לפגישה,
כי זה גם שיקול... גם אם על חשבון האיכות

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון

טווח המחירים הממוצע נע נדמה לי בין 250 ל-450 ש"ח.
אם המחיר הוא אתגר, פני לסטאז'רים שמפרסמים את עצמם בשרשור למטה. גם אימון ממאמן מתחיל יכול לעזור ולקדם.
מצד שני, אימון עם מאמן שלא מתאים לך יכול להיות מבוזבז, גם הסכום הקטן אותו תשקיעי. אני מציעה לך לשוחח עם כמה אנשים ולראות היכן יש לך כימיה, והאדם ושיטת עבודתו מדברים אלייך.

Musi© Gi®l

New member
תודה אכן קיבלתי כמה מסרים

אני אתן לזה עוד יום-יומיים ואח"כ אראה מה מתאים לי יותר,
תודה....

ommerl

New member
אימון עם מאמן שלא מתאים- לא מבוזבז..

לפעמים לקחים בחיים ולמידות עולים כסף. זה לא בזבוז, זה למידה.

ענבל כהן חמו

מנהל
ועוד משהו ביחס לעתיד

אני לא בטוחה שיש מקצוע שאפשר להבטיח שירגיש נכון גם בעוד 30 שנה.
ההמלצה שלי היא להתמקד במקצוע שילהיב אותך כיום, שיעשה לך חשק היום לקום מהמיטה, ושיאפשר לך לצמוח ולהתפתח בשנים הקרובות.
עם הזמן, אנו משתנים, הצרכים שלנו משתנים ולעיתים אנו מרגישים צורך במשהו שונה. אני פוגשת לא מעט אנשים במשבר גיל ה-40 (לא תמיד בגיל 40
) - מתעורר צורך בשינוי, מה שהיה מעניין וטוב פעם כבר פחות מעניין בשלב זה. לנסות לבחור משהו שיתאים לעוד 30 שנה - זה מרגיש משתק, מי יודע איזה אדם תהיי עוד 30 שנה? אני סומכת על האדם שתהיי עוד 30 שנה שתדעי לבחור מה טוב לך אז.
האם אין דברים שאת יודעת עליהם שהם מלהיבים אותך כיום?

Musi© Gi®l

New member
זהו שקשה לי גם לאתר את מה שמלהיב אותי היום

ולכן אני מחפשת מאמן שיעזור לי להתפקס.
אני חושבת שככל שעובר הזמן אני יותר ויותר הולכת לאיבוד, אני רוצה להפסיק את המצב שהחיים שלי מתגלגלים, כי אני לא אוהבת את התוצאה, אלא להגדיר מטרות ויעדים ולהגיע אליהם. לא שדברים "יקרו מעצמם".
העניין עם העוד 30 שנה כמובן שזה קצת הגזמה. אבל כשאני חושבת לפעמים על "לאן עכשיו" יש דברים שאני יכולה לעשות, אבל אז אני שואלת את עצמי- אוקי- ומה עם עוד 5 שנים? 10 שנים? 20 שנה? האם אני רואה את עצמי בכיוונים האלו? ובא לי לבכות מרוב תסכול, מרגיש לי כאילו זה לא המהות של הקיום שלי, ואני לא רוצה שזה יהיה. אני כן רוצה למצוא משהו שירגיש לי מספיק "אני" ומספיק משמעותי. וזה מה שאני צריכה שיעזרו לי למצוא בתהליך משותף איתי.

ענבל כהן חמו

מנהל
מה יהיה "את"

יקירה,
לפעמים המהות שלנו היא לעשות דבר אחד, מקצוע ברור ומוגדר. זו הדרך הקלה יותר, והיא עובדת לרוב האנשים, אך לא לכולם. יש אנשים שבמהותם צריכים לשלב עיסוקים. למשל אדם מאוד סקרן מצא עיסוק שהתאים לו - כל כמה שנים הוא לומד מקצוע חדש, ואז כותב ספר על כיצד ללמוד את המקצוע הנ"ל. זו דוגמא לעיסוק מובחן, שמשלב המון תחומים.
האם את מרגישה משהו מעין זה? שהנכון עבורך הוא כמה דברים ולא דבר אחד?
אם כן - יש ספר שעוסק באנשים מסוג זה שנקרא "refuse to choose" של ברברה שר. חפשי את הכותרת ותמצאי הרבה חומר על כך. היא קוראת לאנשים מסוג זה "סורקים".
כמובן, יתכן שאת שייכת לסוג הראשון - שיש אי שם מקצוע שמחכה לך, ורק לא זיהית אותו עדיין.
כך או כך, אימון יכול לסייע לך למצוא.

הדבר הטוב שאת עושה...

הי
השאלה ששאלת את עצמך "מי אני בעוד 10 שנים"
היא שאלה חכמה מאוד וידעת איך לקחת את עצמך לשאלה של מה לא מתאים לך
אז אל תרגישי תסכול.

את יודעת לשאול שאלות חשובות
והנקודה שאליה את שואפת - להבין באמת בקריירה מי את היא מצויינת ואמיצה, הרבה אנשים לא ניגשים אליה בכלל
ומעדיפים לבחור מה שנוח.

הרבה פעמים אנחנו גם לא יודעים מה נכון לנו כי יש חששות שחוסמים את הידיעה וצריך לדעת לעבוד אליהם
פשוט דאגי שבאימון תהיה עבודה על הבנה זו והכרות שלמה עם עצמך ועם מה שנכון לך בקריירה
ואני בטוחה שתגיעי אליה.

Musi© Gi®l

New member
אני לפעמים רואה אנשים כל כך מכוונים

וזה מחרפן אותי אני גם רוצה להרגיש ככה.
חוץ מזה שזה מאוד קשה כשאין לך מטרה לשאוף אליה. יעד. משהו שאתה יודע שאתה רוצה.
אני מאוד יודעת לפסול ולהגיד על דברים למה הם לא מתאימים לי.
אני חושבת גם שפעם הייתי אדם הרבה יותר סקרן ופתוח והמציאות הזאת של "אין מה לעשות עם זה" או "עד שתוכלי לעשות עם זה משהו תצטרכי להשקיע מלא זמן/זה קשה בצורה בלתי רגילה" או "אין בזה פרנסה" וכו' די הכווינה אותי לכיוונים יותר פרקטיים שהם בכלל לא אני, וקשה בפועל להגיע לכיוונים שלא באמת מעניינים אותך. קשה להיות טוב בעבודה שלא אוהבים. קשה להתקבל לעבודה שלא באמת רוצים. קשה להחזיק לאורך זמן בידיעה שאתה לא במקום הנכון. יש לזה מחיר נפשי. אני לא רוצה לשלם אותו יותר. אני רוצה לדעת שכל מה שאני עושה מקרב אותי לאיזשהי מטרה שהצבתי. לא רוצה להתגלגל, אני כן רואה סביבי אנשים שלא מקשיבים לכל הקולות השליליים האלו בעולם, כן הולכים עם משהו שמהצד נראה לא הגיוני. לא איכפת לי להיות ככה, אם אהיה מרוצה ממה שאעשה.

בתחילת שבוע הבא אעבור על המסרים ששלחתם ואשוחח עם חלקיכם. תודה לכולם.

הם מכוונים כי הם יודעים שזה אפשרי

הסיבה שאין כיוון
היא כי יש מיסוך של בלבול
שנובע מחוסר אמונה ומתפישת עולם מגבילה
פשוט צריך לעבוד על הסרת החששות וגם להראות שזה אפשרי פרקטית

yaelmmmmm

New member
יש לך יופי של כינוי!

האם בחירת המקצוע קשורה למוסיקה?

ommerl

New member
איך את עם אנגלית?

אז ככה: מה שאת מבקשת לא אפשרי. מה שייתן לך חשק לקום בבוקר ומוטיבציה מטורפת לעסוק בו וסיפוק אדיר ומימוש עצמי- אי אפשר לדעת אם הוא תואם את היכולות והכישורים שלך.

למען האמת- זה גם ממש לא צריך לתאום את היכולות והכישורים שלך.
ברגע שתדעי מה זה, זה כל כך יעסיק אותך שאת תפתחי יכולות וכישורים גבוהים בזה רק בגלל שזה מעניין אותך ומלהיב אותך.

אחרי שאמרנו את זה.. עשר דקות באנגלית:
http://youtu.be/mnFUDVpFwFQ

Musi© Gi®l

New member
כן אבל אם כבר יש לי כישורים גבוהים בדברים

מסוימים, אני לא רוצה שזה יהיה לשווא, אני רוצה להשתמש ביתרון היחסי שלי, כי אם אני טובה במשהו יותר מאחרים, הגיוני שליישם את זה יהיה לטובתי, לא? כלומר יש משהו מספק בלעשות משהו שאתה טוב בו ומוערך.

ראיתי את הסרטון,
לי מאוד קל לנתק את נושא הכסף כי אני בן אדם שמאוד מסתפק במועט, שונאת שופינג, לא מחליפה מכשירי חשמל עד שהם מתקלקלים סופית, לא שואפת לבית גדול, מיליונים בחשבון בנק, רכב יוקרתי, וכל הלאה.. זה דברים שלא מעניינים אותי... זה לא דברים שאני מחפשת להשיג בחיים, זה לא מה שמגדיר בעיני הצלחה, אבל אי אפשר להתנתק לגמרי כי בכל זאת צריך לחיות ממשהו.

הבעיה שלי היא לא שיש 2 עיסוקים שאני מתלבטת וזה כסף מול סיפוק. זאת לא הבעיה שלי ולא השאלה שלי.
השאלה שלי היא סביב מציאת אותו התחום שיעשה לי טוב כי אני לא יודעת להצביע ולהגיד לבד. ככה שהסרטון הזה לא מועיל.

ommerl

New member
את צודקת, אבל

אם את יש לך נטייה טבעית להיות טובה בפיזיקה, אבל מה שייתן לך חשק לקום בבוקר ומוטיבציה זה לשיר, אין הגיון לעסוק בפיזיקה.

אם תנסי למצוא משהו אחד שמעניין אותך, אבל בעצם תחפשי על פי שני קריטריונים שיכולים להיות סותרים- את תמצאי את עצמך מחפשת הרבה זמן.

אם מה שייתן לך חשק לקום בבוקר הוא גם קשור ליכולות שלך- מצוין. אבל אם לא- היכולות פחות חשובות.

איך את יודעת במקרים אחרים בחיים שלך לגבי דברים שאת ממש רוצה לעשות אותם? האם את מרגישה משהו כלפי הדבר? או שאת אומרת לעצמך משהו? או שאת רואה איזו תמונה בדמיון?

ובהמשך לזה:מה התחושה/מה את אומרת לעצמך/מה התמונה?

את לא חייבת לענות לי פי בכתב.. פשוט התשובה לזה יכולה להיות האינדיקטור שלך למציאת העיסוק שלך בחיים.

ZIVAGAT

New member
מאמן למציאת כיוון

שלום לך
מאמנים יש רבים כחול על שפת הים...חשוב למצוא מישהו שתהיה לך "כימיה" טובה איתו או איתה. הייתי מציעה לך להשקיע מחשבה בעיקר בדברים או נושאים שענינו אותך בעבר, כילדה, ששימחו וסיקרנו אותך. הרבה פעמים אנו חוזרים לחפש את אותם תחומים גם בבגרותנו ע"י יישומם במקצוע או עיסוק שגורם לנו שמחה.יש לך רעיונות בכוון זה? אשמח לעזור

KFIRB

New member
שמח הסנט שלי

היי

אני לא מאמן,
אך יש שלושה תהליכים שבדר"כ מסייעים למציאת הכיוון.

את שלושתם עדיף לעשות ללא ציפיות - כלומר לא לקחת את המציאות כאופציה.

הרעיון הראשון הוא לחבור לחלומות שהיו לך כששאלו אותך "מה תעשי כשתהיי גדולה?" בהקשר זה חשוב לבדוק בזיכרונות הילדות, איזה תפקיד לקחת, נניח במשחק או בפציעה של ילד אחר, כיצד נהגת?. לפעמים הזכרונות שלך בבית, בתחומי העניין, המשפחה והמשחקים ובעיקר התפקידים שלקחת על עצמך מלמדים אותך קצת על האישיות התעסוקתית שפיתחת כבר כילדה.

הרעיון השני, יש באינטרנט את שאלון הולנד שהוא מומלץ ושאלונים נוספים לנטיות מקצועיות, חשוב שתעני על השאלונים האלו ברמה "מה מעניין אותי,בנחה שהכל היה אפשרי?" אל תחשבי הרב ה, רק תסמני מהר, זה נותן בדר"כ את המשוב הראשוני של הנטיות המקצועיות לפי תחומים. יש גם בוואלה אתר ממוחשב שכחתי את שמו ביורם לימודים שנותן לך לאחר שהזנת את העדפות שלך, רשימה של מקצועות שמתאימה לך לפי ההעדפות.

הרעיון השלישי , שהוא נשמע מצחיק, אך לי ממש פתח את הראש, לשילובים האפשריים, יש בכל ספרייה ציבורית , ספר על כל המקצועות, הקורסים והתעודות שיש בארת- כמו פרסום למוסדות הלימוד, לפעמים ספריות עירוניות שומרות העתקים ישנים מה שטוב בזה, שבתחילת כל ספר כזה, יש רשימה של כל המקצועות שקיימים בארץ, תסמני את כל מה שקורץ לך ואח"כ תנסי למיין אותם לקטגוריות.

לאחר שעשית את שלושת התרגילים האלו, יש לך ים של מידע, שעימו את יכולה לראות מהם הערכים הבסיסים שלך באישיות התעסוקתית שלך ומשם לגזור את תחום העיסוק מהנטיות, ואז יהיו לך נטיות וערכים, ומהם תקבלי רשימת מקצועות מאוד מצומצמת שתסייע בפתרון ההתלבטות.

בדר"כ כשאדם אומר "אני לא רוצה כי זה לא פרקטי, כי מרוויחים מעט, כי זה דורש הרבה השקעה" זה בדר"כ תירוצים, אם את רוצה ללמוד נניח כירורגיה פלסטית קוסמטית , כי מרוויחים בזה הרבה כסף וגם מסייעים לזולת ועוסקים ביופי, אבל את לא מעוניינת בהשקעה הארוכה ובמתח שיש בלימודי רפואה, אז אפשר לחשוב למשל על קוסמטיקה, או על סטייליסטית וכך הלאה...

צריך לנקות את הלא, להגיע לבסיס ואז להכניס בחזרה את הלא, התירוצים ועמדות הסביבה ולשאול שוב על מה את כן מוכנה לוותר ועל מה לא.

למעלה