מחפשת מאמן אישי במרכז

סיוון אני בהחלט מאוד מתחברת לדברי סאלי

וסיוון מאוד יפה לראות איך את שומרת בקנאות על כללי האתיקה המקצועית אני מאוד בעד. במידה ותסכימי עם עצמך להיפתח וללכת צעד קדימה .תביני שיש כמה מבנים לאימון . במקרה הספציפי הבחורה אמרה שיש לה הפרעות קשב ויש לה בעיות התארגנות ,כמו באימון רגיל שואלים ומוצאים מה הסידור הנוח לה . מגדירים יחד רוטינות לסדר ומבנים תומכים ,ועם זה מתאפשר מאוד טוב להתחיל לעשות את זה בשטח זהו אימון נטו להתנהלות בהפרעות קשב שלא חורג מכללי האתיקה.

רותי

קודם כל תודה על הדיון המעניין שהתעורר :) אני מאוד מסכימה עם המבנים השונים של אימון. יש אימון הוויתי (סאטי) שאני מאוד רוצה ללמוד אותו, ויש תוצאתי, וקו אקטיבי, ויש התמקדות ועוד מלא עולמות בתוך האימון ואני בעד ללמוד כמה שיותר- אני חושבת שמאמן יהיה מקצועי יותר וטוב יותר אם יהיו בסלו כמה שיותר סוגים וכמה שיותר ידע. אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני חושבת שבגלל שחורה לי מאוד זילותו של המקצוע- חשוב לי שבפורומים מעין אלו נבהיר מהו אימון ומה פחות. או יותר נכון כמה חשובה עבודתו של המתאמן באימון והאימון הוא אינו 2 פגישות או שלוש בה המאמן יעשה את עבודתו של המתאמן. זו הייתה כוונתי:) ובאשר לאימון להפרעות קשב וריכוז- אני לא מעורה בו ולכן- קטונתי. יום נפלא, ושנה אזרחית מעולה! סיון

Yin

New member
זילות של המקצוע.

נמצאת במקום בו אנשים צעירים חושבים שאם ילמדו בכמה בתי ספר הם יהיו טובים יותר. זו שטחיות ולא העמקה. גם לא נראה לי נכון שאת תגדיר לי מהו אימון בשבילי. ואגב, אין אפשרות לאמן או בכלל לשפר הוויה - זה משהו שמעבר ליכולתינו.

hagiti1976

New member
שאלה של מאמנת מתחילה

צפיתי בתוכניות אימון בטלויזיה. ראיתי שם מאמנים רבים שמגיעים לבתים של המתאמנים כדי לצפות בהם בסביבתם הטבעית כדי לשנות להם דפוסים מעכבים בתחומים שונים. למשל, היתה שם תוכנית של מאמנת הרזיה, וגם היא הדגימה כיצד היא מגיעה לבית של המתאמנת כדי לראות מה הם דפוסי האכילה של המתאמנת, ושם היא הראתה לה אילו מאכלים לא בריאים/משמינים היא מחזיקה בבית שמפריעים לתהליך ההרזיה שלה, ועוד. שאלתי היא: האם מדובר בדוגמאות ספציפיות או שזה חלק מהמקצוע?

אז טוב שאת מביאה את האג'נדה הזו

וטוב שאנחנו מביאים עוד אג'נדות. סה"כ יוצא דיון טוב ומעמיק

גם אני מאוד אהבתי

מה שיפה בזה כל מאמן לוקח את זה למקום שלו ויצירתיות זה אחד הכלים הנהדרים של אימון

יש הבדל בביקור וצפיה בסביבה הטבעית של הלקוחה

ובין עזרה לסדר אתה את הבית/הארון/הכלים או מה שלא יהיה שבת שלום

חייבת להעיר על הפטרונות

קושי לתייק - קושי רגשי? סליחה, מי שמך לקבוע שלאישה שכתבה את השאלה יש קושי רגשי? כבר החלטת שיש לה "קושי רגשי" ועל כן אתה מציע לה לפני שהיא לומדת לתייק לעבוד על ה"קושי הרגשי". זו אחת הרעות החולות בכל תחומי האימון למיניהם, לפטרן את האדם. כמי שסובלת מהפרעת קשב ועבדה על נושאי ניהול זמן/תיוק/ארגון אני יכולה להעיד שאין שום 'קושי רגשי' העומד ביסוד הקושי לתייק/לנהל עצמך/להתארגן. הפרעת קשב היא עניין אורגני לחלוטין, כאשר ישנה תת פעילות של החלקים במוח אשר אחראים על תפקודים אקזקיוטיבים. וכמו שאדם נכה זקוק לכסא גלגלים ולא לזיון מוח על "קשיים רגשיים", כך אדם עם הפרעת קשב זקוק ל"הליכון" בתחום של ניהול וארגון. זה מאד פופוליסטי לייחס "קושי רגשי" או "מניעים רגשיים נסתרים" לכל קושי. לעיתים סיגר הוא רק סיגר. פרויד נהג לראות מיניות בכל דבר. לא בכל דבר יש מיניות. ולא בכל דבר יש איזה סיפור רגשי עמוק שהוא כמו ממתקים לחובבי פסיכולוגיה בגרוש. צריך לכבד אדם שאומר - אני זקוק לעזרה בתיוק ניירת ולא לפכסלג אותו בגרוש ולהחליט עבורו שיש לו "קושי רגשי". אני מאד מתחברת לתשובה של סאלי. אין שום בעיה בלהיות עם המתאמן ולענות על הצורך שלו. ואם הצורך של מתאמן זה שהמאמן יסייע לתייק את הניירת ותוך כדי כך יעלו דברים נוספים שקשורים להתארגנות, מדוע לא? זה לא יעוץ. זה לימוד מיומנות. תיוק ניירת. פעם היה לי הר געש של ניירת. בסופו של יום אימנתי את עצמי לתייק [לצערי הרב פניתי למאמנים בבקשת עזרה בנושא הזה אך ישנם מאמנים רבים בשוק שיש להם אג'נדה משלהם והם אוהבים לעשות מה שהם חושבים לנכון בלא קשר לצרכי המתאמן אז לא קיבלתי סיוע אימוני בנושא], ומצאתי שיטה. אז פעם היה לי קושי רגשי והיום לא? אנו חיים בעידן של פסיכולוגיה בגרוש שבו כל אדם שקרא באתר אינטרנט "בננות מתוקות" או "נשים משוחחות שיחת נשים" או "אני והחברה הכי טובה שלי קונות ליפסטיק בסופר פארם" רבע מאמר פסיכולוגי בגרוש כבר מומחה לפסיכולוגיה. ופתאום כל בעיה שבעולם היא "קושי רגשי". אנו צריכים להיות פחות שטחיים ופלצניים ולכבד את הזולת. אם הזולת אומר שיש לו קושי בתיוק, אז אף אחד לא צריך לכפות עליו הר כגיגית מעמד של פציינט פסיכולוגי. הוא רוצה לתייק.

אימון עסקי

נראה שמה שאת מבקשת איננו אימון אישי. על פי הדרישות שלך עדיף שתחפשי לך מאמן עסקי או גוף של אימון עסקי שיעבוד איתך בכיוונים הדרושים. עדיף למצוא מאמן שהוא גם עסקי וגם אישי. זאת מפני שלעיתים אותו אי סדר בקריירה פוגש אותנו גם במקומות אחרים בחיינו. מאמן נכון ידע אולי להאיר בפניך את המקומות האלו.

יש פה כמה דברים שיכולים לעזור

קודם כל יעוץ פנסיוני/השקעות/מיסוי שאת זה עושה יועץ כלכלי שזוהי ההתמחות שלו. אם זה מה שהבנתי שאת צריכה וקוראת לו "סדר בניירות". זה צעד חשוב מאין כמוהו, שמומלץ לכל אדם לעשות לפחות פעם אחת, ורצוי יותר. זה בד"כ פגישה אחת או שתיים, ולא יותר, ותקבלי המלצות לשינוי, אם נדרש. חשוב מאוד כאן לא "להתייעץ עם המוכר" (כמו שלא "קונים מהיועץ") ולהתיעץ עם אדם בלתי תלוי, שלא מוכר לך שום מוצר, רק גובה תשלום עבור זמנו. יש לי המלצה חמה באיזור המרכז לאדם כזה, אשמח לתת את השם במסרים. את בהחלט מגיעה עם ערימת הניירות, ותקבלי הנחיות על כל הניירות שאת צריכה לערום ולהביא, ותעברו עליה יחד. לגבי ניהול תקציב, יש לזה יעוץ נפרד. שגם הוא יעוץ כלכלי במהותו. אך שונה מיעוץ פנסיה או השקעות. גם כאן אני לא חושבת שזה צריך להיות תהליך ארוך. מספר קטן (אולי מאוד קטן) של פגישות. עם יועץ כלכלי. הגדלת ההכנסה או הסבה - זה סוג אחר של יעוץ. בעצם יעוץ עסקי או יעוץ קריירה. גם כאן אלו אנשים נפרדים מאשר הקודמים. וכאן התהליך יכול להיות דווקא ממושך יותר - יצירת שינוי היא תהליך. אין שום חובה לעבור תהליך רגשי אם זה לא מה שאת מחפשת כרגע. עם כל האהבה שלי לתהליכים רגשיים, לפעמים זה מה שרוצים -ולפעמים לא. מקסימום, אם תתחילי את שאר התהליכים ותראי שאת נתקעת ולא מצליחה ליישם את היעוץ שאת מקבלת - תדעי שאת צריכה קצת לשנות כוון ולהוסיף לעצמך אימון או עבודה רגשית. בהצלחה

cocolona

New member
יש לך המלצה על יועץ עסקי/קרירה מאזור המרכז?

תודה סאלי, שמעתי שעמותת פעמונים נותנת יעוץ כלכלי- המה הם טובים/ שונים מיעוץ כלכלי בנושא פנסיות ותקציב משפחתי? יש לך המלצה על יועץ עסקי/קרירה מאזור המרכז?

אחד אחד...

שלום לך
עמותת פעמונים נותנת יעוץ כלכלי ע"י מתנדבים שעוברים הכשרה מסוימת. איכות היעוץ שם משתנה - יש יועצים מנוסים ויש מתחילים מאוד. זה מתאים (לטעמי - ממידע שקיבלתי) במיוחד למי שממש חסר אמצעים ולא יכול להרשות לעצמו יועץ מנוסה יותר. ובתור שכך זה שירות מבורך ונהדר. פנסיות - לזה נדרש יועץ פנסיוני. זוהי השכלה מסוימת. לא כל אחד יכול ליעץ בנושא פנסיות. אני לא חושבת שמתנדבי "פעמונים" ברובם הם יועצים פנסיוניים. ללא ספק לא כולם שם כאלה (כי אלה שהכרתי, לא היו). יש לי המלצה על יועץ פנסיוני מהמרכז. ענייני תקציב משפחתי - זה תחום ההתמחות של עמותת פעמונים. שמיועדת לסייע למשפחות להחלץ ממצב כלכלי קשה. יש לי המלצה על יועצת עסקית ויועצת קריירה מזכרון יעקב. עובדת דר"ך מט"י אך יש אליה תור של 3 חודשים. בהצלחה

לעשות סדר בבלאגן

שלום לך, יש מישהיא שנמצאת בחולון והמומחיות שלה היא לעשות לאנשים סדר בחיים. שמה איילה מיכאלי ( מפנה מקום ) אם תרצי את מס' הנייד שלה צרי איתי קשר בפרטי ואני אתן לך את המספר שלה. בהצלחה

למעלה