מחפשת כיוון

מחפשת כיוון

היי,
אני בת 26 .למדתי שנה הנדסה ועכשיו אני לומדת מדעי המחשב.
אני חייבת להגיד שהלכתי על המקצועות האלה כי "הייתי חייבת להתחיל ללמוד" ואלה נראו מקצועות שאני אוכל להסתדר איתם ויש בהם עבודה ולא מאהבה למקצוע.מסתבר שאני פחות מסתדרת איתם (יותר נכון, פחות רוצה להסתדר איתם) ולא מצליחה להתעניין במקצוע, דבר שלא משפר את החשק ללמוד ולהצליח במקצוע.

אני אוהבת הרבה דברים ומתעניינת בהרבה דברים אבל לא ברמה של תואר ורציתי לדעת מה אני יכולה לעשות?אם יש מקום שיכול למקד אותי?למצוא משהו לעתיד?

אני נמצאת בנקודה שאני מאוד אבודה (בהקשר המקצועי) מהרבה בחינות, הגיל,לחץ סביבתי ועוד כל מיני ואשמח לעזרה.

תודה מראש

בהצלחה

הי לך
מה שאת עוברת
הרבה עוברים כיום מבחינה זו שהם בוחרים מקצוע שלא תמיד הם מתחברים אליו
כן ממליצה אכן לפנות ליועצי איבחון מקצועי ותעסוקתי, יועצי קריירה או מקומות עם המלצות
שיוכלו לעזור לך במדוייק ולהכווין אותך לעבר כיוון רצוי עבורך.

את מאוד צעירה מהגיל בטח שאין לך מה להילחץ:)
וגם אם יש גורמים אחרים מעכבים יש דרכים לעבוד עמם.

בהצלחה,

איך מוצאים עיסוק מתאים?

שלום מחפשת כיוון,
קודם כל כדאי לזכור שהתלבטות שלך היא התלבטות נפוצה אצל הרבה אנשים צעירים (לא סתם יש פורום להכוונה מקצועית) והיא טבעית.
הנקודה החיובית במצב שלך, שאת הבנת כבר בתחילת הלימודים שהכיוון שבחרת כנראה לא אידיאלי בשבילך,
כך יש לך הזדמנות יחסית מהירה לשינוי או התאמה של הכיוון המקצועי הרצוי.
נקודה חיובית נוספת, כיום היצא הקורסים ולימודי התעודה הוא רחב מאוד, וכל אחד יכול למצוא דברים שמעניינים אותו.

לגבי מקומות ואפשריות הכוונה:
1.ישנם מכוני אבחון שעושים לך מבחנים ייעודים על מנת למצוא מקצועות שיכולים להתאים לך. הייתרון, אתה עובר תהליך ממוקד, מובנה ולרוב קצר. החסרון שלהם שלעיתים הם נותנים
תשובות כלליות לתחומים (נניח כיוון מדעי, מקצועות העיצוב וכולי).
2.אופציה אחרת היא ללכת לייעוץ אישי (כגון פסיכולוג תעסוקתי) שהוא דומה לאופציה של מכוני האבחון אך עם פן אישי יותר ולא תמיד יכלול מבחנים ארוכים.
3.אופציה נפוצה כיום היא ללכת לאימון אישי, שם המוקד הוא יותר בך כאדם ברצונות, התחושות וגילוי הכשרונות שלך, ומתוך זה מציאת הכיוונים הנכונים לך.
שאלה שאפשר לשאול בתחילת באימון שכזה תהיה "נניח שבכל מקצוע שאת בוחרת תרוויחי יפה, באיזה מקצוע היית בוחרת?"
מטרת האימון לעזור לך למצוא את התשובות בתוכך, שאתה מתקשה למצא לבד.
4.האופציה האחרונה היא כמובן למצוא את התשובות אצלך בפנים, שזו דרך מאתגרת במיוחד כאשר אתה נמצא בהתלבטויות שגורמות לך לחוסר שקט פנימי.

הרבה בהצלחה

תודה רבה לכם

אתם מכירים אתר או משהו כזה שבו באמת יש רשימת מקצועות הקיימים,או קורסים (ותארים) שקיימים היום בארץ או משהו כזה?

הי

מציעה שתחפשי
באתרי קורסים למיניהם במנועי חיפוש
זה יתן לך מידע אילו מקצועות קיימים כיום.
בהצלחה,

למעלה