מחפשת כיוון לבדיקה

dashar

New member
מחפשת כיוון לבדיקה

אחרי התרגשויות הימים האחרונים ממשיכים לעבוד... אותה הודס שתמונתה הופיע כאן אתמול ולפני שבוע (חבל שאני לא יכולה לשלוח לה לינק שתראה...) הייתה על פי העדויות:יבואנית אלמוגים ומרגליות מליבורנו איטליה ומכרה אותם באוסטריה (בין השאר כך אומרים הסיפורים לפרנץ יוסף הקיסר האוסטרוהונגרי). קראתי על ליבורנו, על היותה עיר מסחר משגשגת מאד לא מעט בעזרתם האדיבה של תושביה היהודים. האם למישהו יש כיוון היכן אוכל ללמוד קצת יותר על התפרנוסתה של הודס? כיצד התנהל התהליך? האם מסחר שכזה היה עסק משפחתי? כיצד נוצרו הקשרים? הבין ארציים ביביא וביצוא? ובכלל האם יש סיכוי למצוא תיעוד כלשהו? לפרנסתה זאת? המדובר הרי על סוף המאה ה19. האם יתכן שהייתה גם נציגות משפחתית בליברו, שהייתה חלק מאותו העסק? מה שמסקרן אותי בין השאר הוא העובדה שכפי שכבר כתבה כאן לאה על אותה הודס, היא עלתה לארץ בעליה הראשונה עם בעלה וילדיה למחניים. ואני תוהה האם היא העבירה פרנסה זאת למישהו אחר? האם כך היה נהוג? מה דעתכם? האם יש כיוון? תודה, שירה

נשמע עסק מסקרן למדי...

אמנם, אין לי כרגע רעיונות עבורך, אך אם תגלי משהו - אשמח לשמוע על העסק המעניין הזה. ארנון

bilen

New member
לגבי העברת עסק......

במחקר שלנו באזור גליציה (שכנים של לאה...) נתקלנו בשני מקרים של העברת עסק משפחתי בגלל נסיעה לפלסטינה. אחד המקרים מתועד בספר ונרשם שם שבית-המשפחה שבו פעל משרד עו"ד (שירותי נוטריון), נמכר למשפחה אחרת של יהודים, יחד עם המשרד. במקרה אחר, ספרה בת-דודה ישישה שנפטרה לא מזמן, שהיה להם עסק של עורות שמהם הכינו כריכות לספרים, נעליים (גם נעלי בלט...) ועוד. כשנסעו הסבים ב-1890 לצפת, מכרו/העבירו את העסק למישהו אחר. לא יודעת אם ליהודים או לאחרים. ולדעתי, זו שאלה "קלאסית" ל-SIG של JG . יצא לי לקרוא שם לפעמים מחקרים של אנשים בנושאים מהסוג הזה. אולי שם תוכלי לקבל תשובה, כי זו באמת סוגיה מעניינת.

yofi nechama

New member
עסקי אלמוגים

משפחת קורל מקרקוב (פולין) עסקה במסחר באלמוגים, והביאה אותם מליוורנו. את יכולה לקרוא על כך בספרה של ד"ר פנינה מיזליש "אלמוגים ושקדים - מקרקוב לירושלים". פרטים נוספים במסר. חג שמח, נחמה.

dashar

New member
תודה רבה על הפרטים יש כמה כיוונים

חדשים לבדיקה. פרט נוסף שנודע לי השבת ושכנראה מאשר את הקשר לחצרו של פראנץ יוסף: בתקופת מלחמת העולם הראשונה כנראה בסביבותת 1917 אחד מבניה של הודס ובני משפחתו (אשתו וילדיו) עזבו את צפת בשל המצב הכלכלי הקשה אבל גם מכיוון שאשתו היתה חולה, הם נסעו לפולין למשפחה בטרנובזג ולאחר מכן נסעו לוינה לטפל באשתו החולה. היכן ואיך היא טופלה בוינה אינני יודעת, אני יכולה לשער רק שלא סתם הם נסעו לוינה, סביר להניח שהם נעזרו בקשרים כלשהם, שהיו מספיק בכירים, כדי לקבל משפחה יהודית מצפת בפלסטינה לטיפול רפואי בוינה. אולי גם הפרט הזה יכול להדהד אצל מישהו מכם, כמוכר מבחינת ההבט של קשרים בין ארציים ובין יבשתיים שליהודי פולין. תודה רבה חג שמח אעדכן בשמחה כשתיהיה פריצת דרך נוספת בבדיקה. שירה

חוה3

Member
קשרים מסחריים עם הקיסר פרנץ יוזף

משפחת ווזנר מסלובקיה הייתה בקשרים מסחריים עם פרנץ יוזף. אחת הבנות עלתה לארץ ישראל ואולם כשנכדה חלה, נסע אביו יחד עמו לסלובקיה ומשם לטיפול אצל רופא בוינה. יכול מאוד להיות שהקשרים הללו עזרו לקבל את הטיפול הנ"ל למרות שהמשפחה היגיעה מארץ ישראל.

למעלה