מחפשת חוות דעת

מצב
הנושא נעול.

talullah

New member
מחפשת חוות דעת

מחפשת חוות דעת
שלום אנני אדריכלית- מעולם לא למדתי ואני רק בשלב המחשבה על הבית (קנינו מגרש) אני משרבטת מ ידי פעם רעיונות ומצורף רעיון . זהו אינו בית "סטנדרטי" ובחלק המשותף (סלון , אוכל, מטבח) אני רוצה המון חלונות כי הבית בצפון עם נוף יפה כמובן מדובר בסקיצה בלבד ואני כמובן ישכור את שירותי אדריכל אבל סתם רציתי לדעת אם יש הסתייגות מכזה רעיון תודה

Dfengshui

New member
בית לא סטנדרטי

מחפשת חוות דעת
שלום אנני אדריכלית- מעולם לא למדתי ואני רק בשלב המחשבה על הבית (קנינו מגרש) אני משרבטת מ ידי פעם רעיונות ומצורף רעיון . זהו אינו בית "סטנדרטי" ובחלק המשותף (סלון , אוכל, מטבח) אני רוצה המון חלונות כי הבית בצפון עם נוף יפה כמובן מדובר בסקיצה בלבד ואני כמובן ישכור את שירותי אדריכל אבל סתם רציתי לדעת אם יש הסתייגות מכזה רעיון תודה
בית לא סטנדרטי
זו הגדרה מאוד עדינה למה שמשורטט
מבחינת פנג שואי הבית הוא קטסטרופה. זה לא אומר שלא תוכלי לחיות בו, אבל זה אומר שלא תוכלי לעשות שימוש באנרגיות הטובות המגיעות מכיוון הנוף (הכניסה חבויה בפנים). בנוסף, כפי שיקשה על יועץ פנג שואי לנתח את הבית הזה, כך גם לאנרגיות קשה להתמקם סביבו בנוחות. התוצאה - שינויים קיצוניים מאוד בחיים. פעם למעלה ופעם למטה. אין יציבות והזרימה אינה חלקה. יכול להיות שאת לא ממש מתעניינת בפנג שואי ואולי זה לא מעניין אותך, אבל הייתי חייבת להכניס את נקודת ההתייחסות הזאת. יש לך הזדמנות פז לבנות לך "בית חלומות". אני הייתי מוודאת שהחלום יהיה טוב ולא סיוט.

s h i r i 1

New member
אין שום דבר רע בעדינות

בית לא סטנדרטי
זו הגדרה מאוד עדינה למה שמשורטט
מבחינת פנג שואי הבית הוא קטסטרופה. זה לא אומר שלא תוכלי לחיות בו, אבל זה אומר שלא תוכלי לעשות שימוש באנרגיות הטובות המגיעות מכיוון הנוף (הכניסה חבויה בפנים). בנוסף, כפי שיקשה על יועץ פנג שואי לנתח את הבית הזה, כך גם לאנרגיות קשה להתמקם סביבו בנוחות. התוצאה - שינויים קיצוניים מאוד בחיים. פעם למעלה ופעם למטה. אין יציבות והזרימה אינה חלקה. יכול להיות שאת לא ממש מתעניינת בפנג שואי ואולי זה לא מעניין אותך, אבל הייתי חייבת להכניס את נקודת ההתייחסות הזאת. יש לך הזדמנות פז לבנות לך "בית חלומות". אני הייתי מוודאת שהחלום יהיה טוב ולא סיוט.
אין שום דבר רע בעדינות
אפשר לומר לה בדיוק את מה שרצית מבלי להגיד שמה שהיא תכננה הוא קטסטרופה...

Dfengshui

New member
צודקת ואני מתנצלת

אין שום דבר רע בעדינות
אפשר לומר לה בדיוק את מה שרצית מבלי להגיד שמה שהיא תכננה הוא קטסטרופה...
צודקת ואני מתנצלת
יש לי נטייה לענות על שאלות בצורה ישירה ולשכוח את העדינות לפעמים
בכל אופן, לא התכוונתי להיות "לא עדינה", אלא פשוט לציין את ההסתייגות של הפנג שואי מהתכנון. תודה על ההערה.

s h i r i 1

New member
../images/Emo140.gif

צודקת ואני מתנצלת
יש לי נטייה לענות על שאלות בצורה ישירה ולשכוח את העדינות לפעמים
בכל אופן, לא התכוונתי להיות "לא עדינה", אלא פשוט לציין את ההסתייגות של הפנג שואי מהתכנון. תודה על ההערה.

בית לא סטנדרטי

מחפשת חוות דעת
בית לא סטנדרטי
יותר מכל דבר אחר, הסקיצה משקפת כיוון תכנוני, החלום... מה שאני מבין מהסקיצה זה שיש לך מגרש נדיב, רצון בבית חד קומתי והפרדה מירבית בין החלק היותר ציבורי של הבית לאגף המגורים ושמירה גדולה על הפרטיות האישית. החלל בין שני הגושים עשוי להיות מעניין, [יש לו פוטנציאל תכנוני]. השלב הבא יהיה מבחינתך לחלום כל חלל בנפרד ולבדוק מה יש בו מבחינת הצרכים ובדיקה איך הכל משתלב בתוך הרעיון. אני מאמין שתכנון בית יכול להיות חוויה נפלאה, אני סבור שבדרך הזו תחדדי את הציפיות שלך וגם תקלי על התכנון עצמו. את מוזמנת להראות לנו יותר מהתהליך. תיהני.

s h i r i 1

New member
איפה חותמים פה?

בית לא סטנדרטי
יותר מכל דבר אחר, הסקיצה משקפת כיוון תכנוני, החלום... מה שאני מבין מהסקיצה זה שיש לך מגרש נדיב, רצון בבית חד קומתי והפרדה מירבית בין החלק היותר ציבורי של הבית לאגף המגורים ושמירה גדולה על הפרטיות האישית. החלל בין שני הגושים עשוי להיות מעניין, [יש לו פוטנציאל תכנוני]. השלב הבא יהיה מבחינתך לחלום כל חלל בנפרד ולבדוק מה יש בו מבחינת הצרכים ובדיקה איך הכל משתלב בתוך הרעיון. אני מאמין שתכנון בית יכול להיות חוויה נפלאה, אני סבור שבדרך הזו תחדדי את הציפיות שלך וגם תקלי על התכנון עצמו. את מוזמנת להראות לנו יותר מהתהליך. תיהני.
איפה חותמים פה?
מסכימה עם כל מילה שכתבת... ול talullah, באשר לתכנון, לפי הסקיצה שציירת, נראה לי שבית סביב לפטיו יכול לשרת את המטרות שלך והחלומות, כפי שזה נראה כאן. את יכולה לחפש בפורום, יש דוגמאות של בית סביב פטיו שתכנן המנהל. נראה לי שזה יעזור לך לקבל עוד רעיונות ותוכלי להמשיך משם.

הצעה להמשך הרעיון.

מחפשת חוות דעת
הצעה להמשך הרעיון.
מחצית הבית למגורים. בחיבור ,מטבח פינת אוכל וסלון. ובחצי השני ,,,,,המכונות הצבעוניות להדפסת שטרות ! אם קבלת את ההערה בהומור ורצוי שכך יהיה,רישמי לך אקסיומה שתעזור לך לפתח רעיונות בגדר האפשרויות. " לכל רעיון יש מחיר " לדוגמא : אם יש לך הרבה חלונות,,,כמה עולה אלומיניום? ואם הוא בצבע קרם ולא לבן? אה??? פרופיל בלגי ?.כמה עולה מטר פרופיל בלגי, 200 דולר?? סורגים ? סורג רגיל ללא קונצים 500 ש"ח למטר ??? וכך עד אין סוף. אני מציע כי תספרי למתכנן כי רצונך במשהוא לא קונבנציונלי. קבלי ממנו סקיצה. מותר להפגש עם כמה מתכננים לקבל סקיצה ראשונית. אחרי שתחליטי מה בונים,,,,ותדעי מחיר עלות משוער,,תני דרור לחלומות, חלומות מתוקים.

gerson1

New member
בין פנג שואי לתכנון

הצעה להמשך הרעיון.
מחצית הבית למגורים. בחיבור ,מטבח פינת אוכל וסלון. ובחצי השני ,,,,,המכונות הצבעוניות להדפסת שטרות ! אם קבלת את ההערה בהומור ורצוי שכך יהיה,רישמי לך אקסיומה שתעזור לך לפתח רעיונות בגדר האפשרויות. " לכל רעיון יש מחיר " לדוגמא : אם יש לך הרבה חלונות,,,כמה עולה אלומיניום? ואם הוא בצבע קרם ולא לבן? אה??? פרופיל בלגי ?.כמה עולה מטר פרופיל בלגי, 200 דולר?? סורגים ? סורג רגיל ללא קונצים 500 ש"ח למטר ??? וכך עד אין סוף. אני מציע כי תספרי למתכנן כי רצונך במשהוא לא קונבנציונלי. קבלי ממנו סקיצה. מותר להפגש עם כמה מתכננים לקבל סקיצה ראשונית. אחרי שתחליטי מה בונים,,,,ותדעי מחיר עלות משוער,,תני דרור לחלומות, חלומות מתוקים.
בין פנג שואי לתכנון
גם בפנג שואי, כאשר מעמיקים במקצת, חוסר הזויות הישרות יכולות לייצר שלמות והרמוניה, מבחינת התיחסות לפתיחות ולסגירות, לכיווני הרוחות השולטות, לכיוון המים, והיו דברים מעולם. ההרמוניה היא גם בדרך, גם בעקמומיות, גם בפתח הנוף המשתקף בשקיעה. צריך לזכור שפרשנות יש צורך להתמקם ולכן, חדות המגרש, כיווני הטבע וכד' מהווים גורם עיקרי בקביעת צורתו ולא כל משהנו מרובע הןא טוב. האיזון, שהנו מרכזי בתפיסה, הנו עגול וכך מסתדרות התכונות סביבו. לגבי הסקיצה-היו כבר דברים מעולם ובשלב התכנון חשוב לחלום ואח"כ לנסות להבחין היכן החלומות מתגשמים והיכן המציאות מחייבת התיחסות שונה.

Dfengshui

New member
הבעיה היא דווקא לא בזויות

בין פנג שואי לתכנון
גם בפנג שואי, כאשר מעמיקים במקצת, חוסר הזויות הישרות יכולות לייצר שלמות והרמוניה, מבחינת התיחסות לפתיחות ולסגירות, לכיווני הרוחות השולטות, לכיוון המים, והיו דברים מעולם. ההרמוניה היא גם בדרך, גם בעקמומיות, גם בפתח הנוף המשתקף בשקיעה. צריך לזכור שפרשנות יש צורך להתמקם ולכן, חדות המגרש, כיווני הטבע וכד' מהווים גורם עיקרי בקביעת צורתו ולא כל משהנו מרובע הןא טוב. האיזון, שהנו מרכזי בתפיסה, הנו עגול וכך מסתדרות התכונות סביבו. לגבי הסקיצה-היו כבר דברים מעולם ובשלב התכנון חשוב לחלום ואח"כ לנסות להבחין היכן החלומות מתגשמים והיכן המציאות מחייבת התיחסות שונה.
הבעיה היא דווקא לא בזויות
אתה צודק בעקרון שגם בחוסר הזויות יש אפשרות להגיע להרמוניה ואיזון ואת זה אשאיר לכם האדריכלים. אולי אנצל את הבמה הזאת להסביר *בעדינות* למה התכוונתי מההתחלה. כשבוחנים בית מבחינת פנג שואי, נקודת הבסיס היא איפה החזית של הבית. בהערת אגב אומר שהחזית האדריכלית אינה בהכרח החזית אליה מתכוון הפנג שואי. מהחזית תגזר מפת הבית והפוטנציאל שלו. איך תהיה זרימת הכסף לבית? האם הבית יספק בריאות ומערכות יחסים טובות? האם החיים יזרמו בנינוחות? ועוד. בבית שבשרטוט, יש קושי גדול מאוד לקבוע איפה החזית. גם אם נצליח לקבוע חזית בכיוון מסוים, אז העורף אינו יציב מספיק. זה עלול ליצור קושי רב בחיים וגם אם יזמינו אח"כ יועץ פנג שואי לבית, יהיה לו קושי רב באבחון הבית ובמציאת הפתרונות, אם זה יהיה אפשרי בכלל. הפנג שואי הוא מאוד מורכב וכולל הרבה יותר מ"איך להעמיד את המיטה בחדר". הבעיה עם מבנים "משוגעים" כאלה, שמראש מוותרים על האפשרות להתייחס לפנג שואי בבית הזה. נקודת ההסתכלות שלי אומרת שאדם שבונה בית מקבל הזדמנות נדירה לעצב את חייו. אם הדיירים אינם מעוניינים בכך, חבל לדעתי, אבל זאת זכותם.

גולי מ

New member
מספר דוגמיות

מחפשת חוות דעת
מספר דוגמיות
הכל אפשרי

amng

New member
יופי של דוגמאות, המבנה מחולק על

אחרון, ודי
כל התמונות לקוחות מהספר MODERNISM REDISCOVERD
יופי של דוגמאות, המבנה מחולק על
מפלסים שונים וזה נהדר והמעבר הוא האלמנט המעניין שהיייתי מרחיבה את המשמעות שלו

fighter21

New member
תשובה לא סטנדרטית

מחפשת חוות דעת
תשובה לא סטנדרטית
אני חושב שהאורח דבר ראשון שכדאי שהוא ייראה זה את הסלון (ולא את הפינת אוכל). טלווזיה בחיים לא הייתי שם במעבר זה מאוד לא נעים לראות טלוויזיה שאנשים עוברים לך מול המסך וכד'. אהבתי את הרעיון של ההפרדה המוחלטת בין הסלון, פינת האוכל והמטבח שזה החלל שמיועד בין השאר לאורחים לבין החלל הפרטי של בני הבית- חדר השינה אמבטיה. הסלון ממקום במקום טוב לכיוון הנוף. זוהי כמובן תגובתי הבלתי מקצועית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה