מחפשת חברות חדשות

מחפשת חברות חדשות

שלום לכולן,
בימים האחרונים התחלתי לקרוא את הסיפורים שלכן, ולבכות יחד אתכן מהזדהות וכאב. עכשיו לילה, אני לא נרדמת ואני מרגישה צורך לשתף אתכן גם בסיפור שלי. אני עברתי טיפולי פוריות במשך כשנה וחצי עד להריון המיוחל שהיה תקין. בשבוע 36 הגעתי לבית החולים עם צירים והלידה התקדמה בקצב מהיר ולמרות החששות הכבדים מהלידה (הריון ראשון), הופתעתי לגלות שאני מתמודדת עם הצירים בגבורה. כשהגיע השלב ללחוץ, המיילדת והרופא אמרו שהראש לא יורד כפי שהוא אמור לרדת בתעלת הלידה ושעליי לרדת לחדר ניתוח לקיסרי. "סיבוך" סטנדרטי לחלוטין אלא שמספר דקות לאחר שהחל הניתוח הרדימו אותי בהרדמה מלאה עקב קושי לחלץ את התינוק. הדבר הבא שאני זוכרת הוא שהתעוררתי בחדר התאוששות והבנתי שחיי השתנו לעד. התינוקי שלי שרד ארבעה ימים, מונשם ומורדם בתקווה לשיפור בנזק המוחי הקשה שנגרם לו בלידה. עברו מאז כמעט חודשיים והרופאים לא יודעים להסביר לנו מה קרה בניתוח ולמה התינוק נזקק להחייאה עם לידתו.
מאז הלידה אני מרגישה שחיי נחרבו לחלוטין, אני מטופלת אצל עובדת סוציאלית מבית החולים וזוכה לתמיכה רבה מבעלי, משפחתי וחברותיי. אך כלום לא מספיק וכלום לא עוזר. כואב לי ברמות שאני לא יכולה לתאר. רק אתן, שעברתן את זה, יכולות להבין אותי. אני מרגישה שלמרות התמיכה הרבה שאני מקבלת, מצפים ממני לקום ולהמשיך הלאה. ואני פשוט לא מסוגלת. אחד הדברים שהכי קשים לי הוא שכל חברותיי הן אמהות טריות, או בהריון או מנסות להיכנס להריון וזה ,מטבע הדברים, כל עולמן. אני כבר לא יכולה לתאר את מה שאני חשה כלפיהן וכלפיי כל אמא שאני רואה ברחוב כ"קנאה" כי זה כבר הרבה יותר מזה. זאת פשוט כמיהה שהפכה להיות כל עולמי. בשנתיים האחרונות כל מה שרציתי זה להיות אמא, והייתי אמא לארבעה ימים בלבד אבל אפילו לא זכיתי להחזיק את התינוק שלי ולא להיניק אותו ואפילו לא לראות את עיניו פקוחות.
לאור כל הקושי אני מוצאת את עצמי מתרחקת מחברותיי הטובות ביותר, מנתקת קשרים של 25 שנים עם חברות שהן כמו אחיות. אני פשוט לא יכולה אחרת. היום ניסיתי לפגוש את חברתי הטובה ביותר אשר נמצאת בהריון מתקדם עם תאומים, אבל זה היה כל כך קשה שאחרי כמה שעות ביחד פשוט ביקשתי ממנה ללכת ואחר כך התקשרתי אליה ואמרתי לה שאני לא מסוגלת לראות אותה. אני מרגישה כפוית טובה, שהן ככה מנסות לעזור לי ואני רק דוחקת אותן הצידה ומשאירה לידי חברה אחת, שגם רע לה בחיים מסיבות לא סימפתית אחרות..
בכל אופן, אני כותבת וכותבת ובעצם אני רק רוצה לשמוע את דעתכן וגם אולי אם בא לכן ליצור קשר מעבר לעולם הווירטואלי ... אולי זה יעזור
תודה על ההקשבה..

גם אני מחפשת קשר לא רק וירטואלי

אני אתחיל במשפט שאמרה לי העובדת הסוציאלית ושבעלי משנן לי אותו כל פעם שאני מתמוטטת - את נורמלית הסיטואציה שאת נמצאת בה לא נורמלית . ככה תסתכלי על הדברים את באבל על בן יקר שאיבדת את צריכה את הזמן שלך והדרך שלך לחזק את הנפש . אני מאמינה שמשפחתך רוצה לראות אותך חוזרת לשיגרה מתוך דאגה ואהבה אליך , אבל אף אחד לא יכול להחליט בשבילך מתי די . אני עברתי הפסקת הריון ולידה שקטה לפני כחודש וקצת בשבוע 28 וגם לי יש חברות הריונות שאני ניתקתי כל קשר איתן. חברה אמיתית זוהי מישהי שמבינה אותך ותמיד תהיה לצידך גם לאחר שהתקופה הקשה תעבור ואם לא אז היא לא חברת אמת , אל תחמירי עם עצמך קחי לך את המרחב שלך להחליט מה שטוב לך .

מקוםבלב

New member
שלום לך,

צר לי כל כך על האובדן שלך
טוב שהחלטת לשתף אותנו במה שעברת.
כמו שכתבת, רק מי שעברה חווה קשה שכזו יכולה להבין את עוצמות הכאב .
נורמלי לחלוטין לרצות להתאבל ולעכל את כל מה שהיה.
לא פשוט להמשיך הלאה ולוקח זמן לעשות את זה.
הרבה נשים מנתקות קשרים או שמות אותם בצד כי הם לא מתאימים לתקופה הזו.
יש רצון לדבר עם מי שמבין ויכול להכיל את הכאב .
רעיון מצויין שתארגנו לכן מפגש בצפון. אני מאוד בעד מפגשים ותמיכה .
מהניסיון שלי , זה עושה רק טוב.
שולחת חיבוק גדול ומזמינה אותך להמשיך להיות פה, לשתף ולקבל תמיכה.

olive23

New member
היי...

כואב לי לשמוע את מה שעברת ומבינה אותך כל כך..
אני גם עברתי לידה שקטה לפני חצי שנה בשבוע 27 וזה מרגיש עדיין רע וכואב כאילו זה קרה לי אתמול..
לי הייתה חברה טובה שהיינו די חופפות יחד מבחינת גיל הריון והיא ילדה תינוק בריא והיה לי כל כך קשה לראות אותה גם בהריון מתקדם וגם בטח שעם תינוק קטן וחמוד.. וכל פעם שהציעה להיפגש אז התחמקתי ועכשיו הקשר נותק.
צר לי על כך שהקשר נותק, אבל מבחינתי לראות את הילד שלה זה זיכרון כואב מידי לשלב שהייתי אמורה להיות בו עכשיו..

אני כל כך מזדהה עם האמירה שלך שלראות אמהות ברחוב זה הרבה מעבר לקנאה, זו כמיהה שהיא כל עולמנו..
אני שמחה לשמוע שאת מקבלת תמיכה מבעלך ומהעו"ס

אם תרצי את יכולה ליצור קשר איתי בפרטי ואשמח גם לשוחח איתך.

שירהד1

Member
מנהל
מאוד עצוב

לקרוא את סיפורך. אין לי מילים מנחמות.
יכולה לומר לך שיש לי שתי חברות קרובות מאוד מאוד (ממש כמו אחיות שלי), שלאחר לבטים רבים, החליטו לנסות ולהביא ילד רביעי לעולם. הן בנות גילי. אחת בהריון בשלבים מוקדמים מאוד, והשנייה בקרוב תתחיל. מה אני אגיד לך? אני עם שני ילדים ואחרי 7 הפלות. כמובן שאני מאחלת להן רק בשורות טובות. ברור. לאף אחת לא מגיע לעבור טרגדיות כאלו. מצד שני, אני בדילמה קשה מאוד עם עצמי. איך להתמודד, מה לעשות, להיות בקשר וללוות אותן לפחות בשלבים הקריטיים או לנתק מגע. לא יודעת.
יש לי עוד חברה אותה אני כן מלווה בהריון, וגם לא יודעת עד מתי אוכל לעשות זאת, אבל איתה כרגע יותר קל לי, כי היא חוותה אובדנים, ויש לה ילדה אחת. זו ההזדמנות האחרונה שלה. מעבר לזה, אני שלחתי אותה לטיפולים אצל הרופא שלי (אני אמנם לא עברתי טיפולים, אבל נמצאת אצלו), כך שרואה עצמי חלק מהשידוך הזה, שהביא הריון, בתקווה תקין.
נורא קשה. באמת. קשה לי לראות נשים בהריון תקין בגיל שלי. למה הן כן ואני לא?! קשה לראות תינוקות, קשה. מבינה אותך מאוד, אך אין לי פתרונות. אפילו לא לעצמי.

namnum

New member
כל-כך מבינה אותך...

אשמח להצטרף למפגש, גם אני מהצפון.

למעלה