מחפשת ומתלבטת

אמיטלי

New member
מחפשת ומתלבטת

את הפורום שלכן גיליתי כבר בתחילתו, בזמן שהתלבטתי (ועדיין אני מתלבטת) לגבי חינוכו של בני בן השנה וחצי – חיפוש דרכינו – שלי ושלו, מה מתאים לנו – לי ולו. הנחתי כל מיני הנחות לגבי חינוך ביתי וחינוך ממסדי, וחיפשתי תשובות. בדיוק אז נפתח הפורום שלכן ומאז אני עוקבת אחריו בקביעות. למדתי שההנחות שהנחתי לגבי החינוך הביתי אינן נכונות – חינוך ביתי + תשומת לב ומרכוז סביב הילד. את זה דווקא היה לי קל לבצע….. והבנתי שבעצם הילד הופך להיות חלק ממערך החיים שלנו בבית – כלומר לא המרכז. את זה כבר קשה לי יותר לבצע…. ואני עדיין לומדת ומחפשת דרך. זהו בני השלישי. את שני בני הגדולים (בתחילת גיל ההתבגרות) שלחתי למסגרת בגיל די צעיר (חצי שנה בערך) ולמזלנו – המעון שהם שהו בו היה מדהים ונוהל והופעל על ידי אישה מדהימה שתמיד היתה שם בשביל כולנו, גם ברגעים קשים. אח"כ הם הלכו לבית ספר יסודי "רגיל" שם הייתי מאוד פעילה. אני לא יודעת אם בעקבות פעילותי בבית הספר או בלי שום קשר אליה – לבנים שלי היה טוב – הם הרגישו בנוח בבית הספר ובמסגרת דרישותיו. כשהרגשתי שבני זקוקים לחופש מהמסגרת – לקחנו חופש, יום, יומיים, לפי הרגשתי והרגשתם. כשנשאלנו – הסברתי למנהלת ולמורות (לא הוזמנו או משהו כזה, פשוט בשיחה בסופרמרקט) והן תמיד קיבלו זאת – או כמו שאמרה אחת המחנכות של בני – כולנו זקוקים מדי פעם לשקט, והורדת מהלך. הם תמיד הלכו בשמחה – וכשלא – העדפנו להישאר בבית. כרגע אני מחפשת שוב – מחדש – את השילוב, בין צרכים של כולנו. בעיקר מאחר והמעון הקודם אינו קיים עוד ובני הקטן נמצא במסגרת קטנה שאיני מרוצה ממנה. (תחושת בטן בלבד ואני בד"כ סומכת על תחושות הבטן שלי אלא שבעצם לא קרה שם שום דבר והחמוד דווקא פורח בזמן האחרון – אחרי תקופת ההסתגלות) הוא נמצא שם 3 שעות ביום מקסימום, ובשנה הבאה הוא יעבור לגן אחר לגביו יש לי הרגשה טובה מאוד. קשה לי עם תחושת אי הנוחות הזו – מאחר ואני חייבת את הזמן הפנוי הזה. רגשות האשם חוגגים….

אמיטלי

New member
השאלה? לא יודעת למקד אותה עדיין.

משהו כמו - איך לשלב את רוח הדברים בחיים הנוכחיים שלי -הרצון והצורך שלי בלקדם את העסק הקטן שלי והרצון להשאיר את הקטן שלי בבית איתי סותרים אחד את השני. אני יודעת שבעקרון זה אפשרי - אני לא מצליחה למצוא את השילוב הנכון בינתיים. אז איך לשלב את רוח הדברים ובכל זאת להוציא את הקטן למסגרות חיצוניות. מעבר לזה, איך לחזור להיות אותה אימא מקשיבה וקיימת לגדולים, כשהקטן מציף אותי? אני לא חושבת שאילו שאלות שמישהו חוץ ממני יכול להשיב עליהן. אני פשוט כאן, לומדת כל הזמן. ואם כבר שאלות - רעיון "הגן הזורם" - האם למישהי / מישהו היה ניסיון איתו?

תלוי מהו העסק הקטן שלך...

יש נשים בחינוך ביתי (וגם אחרות) שעובדות מהבית. אני כחד הורית עובדת. נכון, ככל שהילד קטן יותר - יותר קשה, מותר, אם יש אפשרות כלכלית, להחזיק איתך בבית עזרה קבועה שמאפשרת לך להתפנות לטלפון, יציאה מהבית או עבודה כלשהי אחרת... אבל יש גם פתרונות כמו סבא-סבתא, בייביסיטר, ועוד. ויש דברים שאפשר לעשות עם הילדים. וילדים גדולים אפשר להשאיר גם לבד (זמן קצר בהתחלה ואח"כ יותר ויותר...) אומר זאת אחרת: אין בעיה שלא ניתן לפתור אותה (במיוחד כשאפשר לשלם על הפתרון) אם חשוב לך להוציא מהמערכת, שיטחי נא לפנינו את מירב הפרטים ונעזור לך להגיע לפתרון האופטימלי. לפעמים, כן צריך שהפשרה תהיה - גן מועצה / עירוני ...

למעלה