מחפשת המלצה

מחפשת המלצה

שלום,
אני אורחת מפורום אחר ורוצה להתייעץ לגבי מכשיר כושר ביתי:
הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להתחיל ולעשות כושר בצורה יותר רצינית, אבל הבעיה היא שאני לא יכולה להגיע למכון כושר (מטעמי עבודה). אני רוצה לקנות מכשיר (המטרה המיידית היא לצורך הצרת היקפים והורדה במשקל, בערך 10 קילו, אבל הכוונה היא לשמור על כושר לטווח ארוך) ומתלבטת בין אופני כושר ובין מכשיר אליפטיקל. מישהי יכולה להציג בקצרה יתרונות וחסרונות של כל מכשיר וכמובן לתת המלצות למכשיר ספציפי ולמקום אמין.
תודה מראש לכל המגיבות ושבת שלום.

מור שלז

New member
אופני כושר לעומת מכשיר אליפטי

לי יש בבית גם אופני כושר וגם מכשיר אליפטי
שניהם כמעט ולא נמצאים בשימוש, למעט בתקופות של פציעה שאני לא יכולה לרוץ. מה לעשות שבזמנים רגילים ההעדפה שלי היא אך ורק דברים שאפשר לעשות בחוץ: לרכוב בחוץ או לרוץ בחוץ.

אני לא מכירה אותך, ולא ציינת בהודעה שלך אם שקלת את זה או לא, חשבת אולי פשוט לצאת לרוץ בחוץ? אולי בשילוב של הליכה/ריצה בהתחלה בשביל להכנס לכושר?
הסיבה שאני בכל זאת שואלת את זה לפני שאענה ישירות לשאלתך היא שעבורי לפחות (ועבור רבות אחרות כאן), קל יותר להתמיד בפעילות שעושים בחוץ. זה כיף, זה מנקה את הראש ואת הנשמה, וכשאנחנו עושות את מה שעושה לנו טוב, קל יותר להתמיד.
מה גם שלצאת לרוץ לא דורש השקעה כספית או מקום בבית מעבר לזוג נעלי ריצה...

ולשאלתך: במטרה שציינת אני חושבת שעדיף לך מכשיר אליפטיקל.
הסיבה: מפעילים יותר קבוצות שרירים, בצורה מגוונת יותר (אפשר לפדל קדימה וגם אחורה וכל צורה מפעילה שרירים בצורה שונה), ובמכשיר שמגיע גם עם ידיות - את מפעילה גם פלג גוף עליון.

כך שאני אישית מעדיפה יותר את האליפטי. אם אין שום מגבלות בריאותיות לכאן ולכאן - אליפטי ישרת יותר טוב את המטרה שלך.

בהצלחה

תשובה מעולה! מרגישה בדיוק אותו דבר!

מוסיפה שיש מקומות שאפשר לשכור בהם מכשירי חדר כושר ואף לקזז את מחיר ההשכרה ממחיר הקניה, אם קונים. זו נראית לי אפשרות מצויינת כדי לא להתקע עם מתלה בגדים יקר מאד בבית.

אישית, לא עשיתי את זה אז אין לי המלצה ספציפית חוץ מלנסות לצאת החוצה לפני שמתחילים להתעסק עם מכשור ביתי.

שאלה לגבי מכשיר עם ידיות

חשבתי שאם במכשיר בלי ידיות הידיים עושות תנועות (כמו בריצה) ולא סתם מונחות בצידי הגוף אז פלג הגוף העליון עובד. זה לא נכון?

כמה גרושים ממני.

את כותבת המטרה המיידית היא לצורך הצרת היקפים והורדה במשקל, בערך 10 קילו, אבל הכוונה היא לשמור על כושר לטווח ארוך.
אז ככה:
להוריד 10 ק"ג זו לא מטרה קצרת טווח משום שאם עושים את זה נכון זה לוקח זמן ודורש גם (ואולי בעיקר) התייחסות תזונתית.
שמירה על כושר לטווח ארוך משמעה התמדה בפעילות הגופנית. התמדה בפעילות הרבה יותר קלה אם זה מהנה ולא משעמם. מכשיר כושר ביתי נוטה לשעמם אחרי כמה זמן ולכן הרבה מהמכשירים הם או השלמה לפעילויות אחרות, או שנהפכים די במהירות לקולבים. לפני שאת ממהרת להשקיע כסף תנסי להעריך בכנות מה הסיכוי שתתמידי בפעילות מונוטונית כזו מספר פעמים בשבוע לאורך זמן.
אז אני מצטרפת לקודמותי שקראו לך לצאת החוצה. שם הנוף ומזג האויר הארצי והאנושי משתנים וניתן לגוון במסלולים, וזה גם בחינם.

עוד נקודות למחשבה:
אליפטיקל תופס פחות מקום מהליכון במצב פתוח, אבל רוב ההליכונים מתקפלים וניתן להצמיד אותם לקיר . בבחירת מכשיר כדאי לחשוב גם איפה בבית תעמידי אותו וכמה מקום הוא יתפוס.
אם יש בני בית נוספים שעשויים להשתמש במכשיר הכושר הביתי כדאי לשאול גם אותם מה הם מעדיפים.
אם את גרה בבניין דירות ולא בקומה הראשונה רעש הצעדים על ההליכון עלול להפריע לשכנים מלמטה.

יופי שהחלטת לעשות שינוי, אני מאחלת לך הנאה והתמדה עם כל מה שתבחרי, ואת מוזמנת להישאר פה לשיתוף, עידוד ועצה בכל זמן.

למעלה