מחפשת דירה

a wild rose

New member
מחפשת דירה

ומשתגעת כל פעם מחדש. כשהתחלתי לעבור על מודעות גיליתי להפתעתי שיש מבחר יפה באזור ובתקציב שאני מחפשת, אבל אחרי עיון קצר הבנתי שזה לא שיש מבחר אלא שאנשים לא יודעים איך לפרסם מודעה. נתקלתי בכמות לא צנועה של דירות שותפים שמפורסמות בקטגוריה של דירות להשכרה, דירות שלא כתוב בהן מחיר השכ"ד, מה שממש לא ברור כי אם אנשים יתקשרו ויגלו ששכ"ד גבוה מדי בשבילם זה בזבוז זמן גם לבעל הדירה.

אחרי כל זה יש בעלי דירות שלא מבינים כשמוודאים מולם שכל מה שכתוב במודעה נכון, ושבאמת יש בדירה מזגן וחניה וכו' - ולכו תסבירו להם שגם אם הם כתבו את הפרטים המדוייקים במודעה, הם במיעוט. יש עוד קטע וזה שחייבים לבוא לראות את הדירה מהר כי דירות נחטפות, ובעל הדירה לא ממהר להסיר את המודעה גם כמה ימים אחרי כן. היה מישהו אחד שהיה הוגן ואמר שיש מישהו בדרך לראות את הדירה ושאני אתקשר עוד שעתיים ואז הוא יוכל להגיד לי אם זה עדיין רלוונטי. כשהתקשרתי אחרי שעתיים הוא בכלל לא ענה.

למישהו יש עצות איפה עוד אפשר לאתר דירות להשכרה? אתרים שאולי אני לא מכירה?

rachelko

New member
אני משכירה דירה חמודה בקריית אונו

אשמח מאד אם תצרי איתי קשר בפרטי ואתן לך את כל הפרטים( רק הנכונים)
לא יודעת באיזה בעלי דירות נפגשת..אבל לפי מה שאת מספרת מאד לא אמינים..וחבל שכך...
או שתתקשרי 0524696084 רחל
בכל מקרה בהצלחה.

a wild rose

New member
קרית אונו לא רלוונטי עבורי

וזה לא קטע של אמינות וגם לא נפגשתי עם רוב בעלי הדירות שסיפרתי עליהם, שחלקם בכלל אינם בעלי הדירות אלא דיירים שמחפשים שותפים ולא יודעים איך לפרסם מודעה.

ראיתי גם את ההודעות שאת פרסמת בפורום וצר לי להגיד שנראה שגם את לא יודעת איך לפרסם מודעת שכירות - לפרסם בפורום כזה לא ייתן לך הרבה במיוחד בפורמט שאת מפרסמת - לא כותבת כמה חדרים, הגודל של הדירה, ריהוט/מזגן, שכ"ד (לפחות סדר גודל). גם אם הייתי מחפשת דירה בקריית אונו אני בספק שהייתי פונה אלייך בצורה כזאת, זה עושה רושם לא רציני.

לדעתי, יהיה הרבה יותר יעיל שתפרסמי בלוחות של דירות להשכרה.

rachelko

New member
חבל מאד שאת קוטלת מבלי להכיר אותי

מאחלת לך למצוא בעלת דירה רצינית ואמינה כמוני..
בכל מקרה בהצלחה.

a wild rose

New member
קטלתי אותך?

בסך הכל נתתי לך ביקורת בונה והמלצה. אני לא צריכה להכיר אותך אישית בשביל לראות שאת מנסה להציע את הדירה שלך במקום הלא נכון ובצורה הלא נכונה.

אם את אכן אמינה והדירה שלך באמת מושקעת, אם היית מפרסמת את המודעה בלוחות הרלוונטיים באינטרנט היית כבר משכירה אותה.

rachelko

New member
מבלי להכיר אותי קבעת שאני לא רצינית..?

פה אסיים את ה"דיון" איתך...
תצליחי.

אני מבקשת להפסיק כאן

אם יש לך משהו לומר לה - תעשי זאת במסרים. אישית אני מסכימה איתה, אין צורך להכיר אותך אישית בשביל להסביר לך שיהיה יותר חכם מצידך לפרסם את הדירה שלך באתרים רלוונטיים ולא על גבי הפורום. היה יותר מתאים שתודי לה על העצה הנבונה שלה במקום להיעלב ולהגיב כמו שהגבת.

מה הקשר? היא צודקת

מה הבעיה לפרסם את כל הפרטים הרלוונטים? זה טוב ונחמד שאת אמינה ורצינית אבל המודעות שלך לא... יש דברים שחשוב להבהיר, גם אני לא פונה לדירות בלי לדעת בוודאות שהן רלוונטיות לי מבחינת כמה דברים בסיסיים כמו מחיר, גודל, ריהוט- כן לא...

ספרי לי, במה מתבטאת האמינות שלך?

ממש מצחיק שפותחת השרשור פתחה אותו על מנת להתלונן שבעלי דירות לא מפרסמים מידע על הדירות שלהם ואז עשית בדיוק אותו הדבר.

לליתות16

New member
סביר להניח שבדקת באתרים הנפוצים - יד 2

או win win ?
דרך הפייסבוק גם אפשר למצוא, תלוי בחברים.
תמיד יש במקומון וגם בעיתון.

חוץ מזה, נסי להגדיר פה, אם את רוצה עזרה פה, איפה בדיוק את מחפשת .

חוץ מזה, "לחנך " את העולם..די אבוד.

פעם , הייתי חייבת לפנות דירה ( הבעלים הודיע מספיק זמן מראש, עפ"י הכתוב בחוזה ) ולא היו דירות. ומה שכן היה..לא זכיתי לראות, בכל מקום קבעתי פגישות, הגעתי, אף אחד לא היה ולא ענה בדלת..וכמובן גם אף אחד לא ענה לטלפון ( כשכבר קבעתי מראש ..כן ?)
בסוף , היחיד בטובו , שהואיל להראות את הדירה שלו..
אותה לקחתי ( דירה מכוערת 1970 מקורית מהיצרן !! ).
יש תקופות כאלה ויש אחרות..

a wild rose

New member
בדקתי גם בקבוצות בפייסבוק

אבל אין דירות מתאימות לצערי.

איזה סיפור מעצבן סיפרת, אני מקווה שלא להיתקל בדברים כאלו.

מוכר מאוד לצערי

גם אני נתקלתי בזמנו באנשים שהתבלבלו ופרסמו מודעה של דירת שותפים בלוח הרגיל. בדרך כלל זה בולט לעין בגלל שכ"ד הזול אבל לא תמיד.

1Shir

New member
אולי לגשת למשרדי תיווך? +יש לי הצעה שווה בת"א

מקווה שהיא עדיין רלוונטית כי כאמור מדובר בת"א וזה עניין של שניות...

מי שמתאים לו דירת יחיד בצפון הישן (מעדיפה לא להסגיר פרטים שלא במסר), ראיתי אותה ולדעתי היא שווה, מוזמן לפנות אליי. אבל צריך לשלם דמי תיווך, לדעתי זה שווה כדי למצוא דירה בת"א, אבל כל אחד ושיקוליו
בכל אופן זה ממישהו שאני סומכת עליו בעיניים עצומות אז קאטצ'ים והסתרות מידע לא יהיו כאן

אני לא הייתי ממליצה על משרדי תיווך

לדעתי חבל לשלם את העמלה בזמן שיש מספיק אופציות באינטרנט, מה גם שבמשרדי תיווך נוקטים לפעמים בשיטה דומה של הסתרת מידע או ייפוי המציאות וכבר שמעתי מספיק סיפורי זוועה + בעצמי בדקתי אפשרות פעם דרך תיווך והזדעזעתי.

1Shir

New member
מספיק אופציות? היא כתבה שהיא לא מוצאת.

בד"כ הדירות היותר-טובות נמסרות למתווך. לבעלי הדירה אין זמן וכוח לכאב הראש הזה. אכן חבל לשלם עמלה, אבל אם לא מוצאים דירה, נראה לי ששווה לשלם עמלה כדי למצוא. או להמשיך לחפש. איש איש ושיקוליו

לגבי הדירה שעליה כתבתי מדובר בדירת חדר לא גדולה, זה מתאים רק למי שמחפש דבר כזה ולא לכל אחד.
רוב התמווכים אכן כמו שכתבת, אבל קניתי דירה בת"א ופגשתי הרבה-הרבה מתווכים, אם מישהו צריך המלצה על המתווכים הספורים האמינים שקיימים, מוזמן לפנות אליי
הם זן בסכנת הכחדה אבל הם קיימים...

דווקא מהניסיון שלי זה ממש לא ככה

דירות שנמסרות למתווך אלו או דירות שהן חלק מפרויקט או ששייכות לבעלי דירות שאין להם ראש להתעסק עם שוכרים. אם הדירה באמת שווה היא תיחטף גם אם בעל הדירה יציע אותה ללא תיווך ולא סתם בלוחות החינמיים יש יותר מבחר. היתרון היחיד של התיווך לדעתי זה שיש פחות מתחרים על כל דירה ככה שלא חייבים לסגור במקום מחשש לאבד את האפשרות.

a wild rose

New member
לא כתבתי שאני לא מוצאת

כתבתי שאני משתגעת ממה שאנשים כותבים במודעות ומטעויות בפרסום מודעות. התחלתי לחפש דירה ממש לאחרונה, אפילו לא הגעתי לשלב של לראות דירות וחשבתי שזה דיי ברור ממה שכתבתי.

לתיווך אני לא אפנה, יש מספיק מודעות חינמיות, וגם מתווכים לא תמיד אומרים את האמת וזה מניסיון עבר שכלל יותר ממשרד תיווך אחד.

אוגלה

New member
אנחנו לקחנו את הדירה מתיווך

אז שילמנו פעם אחת עמלה, אבל השכרנו דירה ב-500 שקל פחות משאר הדיירים בבניין, (זה בניין של כ-100 דירות 2.5 חדרים), ככה שהחזרנו את העלות של העמלה תוך חצי שנה בערך, ועכשיו אנחנו בשנה שניה בדירה, עדיין במחיר יותר נמוך משאר הסוחרים בבניין.

a wild rose

New member
הצחיק אותי הקידום

נכנסתי לקישור והתפלאתי לגלות שמדובר בהודעה שלי. לא כתבתי שום דבר על פער בין מודעות לאיך שהדירות נראות וגם לא כתבתי כלום על דירות משופצות או לא משופצות - כתבתי על התרשמות ממודעות בלי לראות את הדירות. מוזר גם שכתבו על "הפער בין פרסום המודעה בעיתון" - מישהו עדיין מפרסם דירות להשכרה בעיתונים בימינו? את הדירה הראשונה שלי חיפשתי לפני 10 שנים וכבר אז כל החיפושים היו באינטרנט ולא חשבתי בכלל על אפשרות של עיתונים.

למעלה