מחפשת את שביל הזהב

אמא20091

New member
מחפשת את שביל הזהב

זקוקה לאוזן קשבת ועצה. נשואה 10 שנים, שני ילדים קטנים שחולים המון, המון, עובדת ונעדרת הרבה בגלל הילדים. בעלי חוזר מאוחר בערב, הילדים מאוד קשורים אליו ומאוד חם כלפיהם אבל ברמת הטיפול היומיומי עזרתו היא מעטה. בלילות אני קמה. אמא שלי גרה עשר דקות ממני אבל ממש לא מעוניינת לעזור בשעות קשות או לבקר בשעות טובות, תעשה זאת בלית ברירה אם אבקש ממש אבל חוסר הרצון שלה פגע בי מאוד בעבר ולכן הפסקתי לבקש באופן מוחלט. ניתקתי קשר ברמה הרגשית, לא מדברת איתה בטלפון, אנחנו מתראות מדי שבוע-שבועיים בפורום משפחתי כללי. בשנים האחרונות התקרבתי מאוד לאמא שלו, היא אשה חמה ומביעה אהבה כלפיי ילדיי בצורות שאמא שלי אף פעם לא הביעה כלפי או כלפיהם.ההורים שלו גרים מרחק שעה נסיעה מאיתנו ואף פעם לא מגיעים אלינו אלא אם כן זה אירוע משפחתי. לאחר הלידה הראשונה שלי חמותי עזרה לי הרבה בשנה הראשונה כי הייתי נוסעת אליה. אחרי הלידה השניה עזרה מעט כי כבר לא יכולתי לנסוע אליה (שני ילדים..). בחודשים האחרונים היו לי מספר משברים רציניים עם הילדים, משברי בריאות קשים בלי לפרט, ונשארתי ממש לבד במערכה. נפגעתי קשות מחמותי כשביקשתי ממנה להגיע ביום קשה במיוחד כשגם אני וגם שני הילדים חולים והיא מרחה אותי וביקשה שאגיע אליה. הסברתי לה שאני לא מסוגלת לנהוג, לא ישנתי כל הלילה, שניהם חולים וגם אני. דרך אגב שתי הסבתות בפנסיה וזמן לא חסר. השאלה שלי היא סביב היחס שלי לחמותי. כפי שקרה עם אמי, וזה דפוס שלי, פשוט ניתקתי קשר. הכעס הורג אותי ואני הנפגעת העיקרית ולכן אני מעדיפה לסגת, להתרחק וכך פחות לכעוס. היא כמובן נפגעה, ממצב של טלפונים יומיומיים והתעדכנויות במצב הילדים ומצב של חברות וחיבה הדדית עמוקה בינינו אני פשוט נעלמתי. לא עניתי לטלפונים עד שהפסיקה לצלצל. השאלה איך מוצאים את שביל הזהב. אני בהחלט כועסת כי אם היא ככ אוהבת את נכדיה את בנה ואותי כפי שתמיד טוענת, למה לא מוכנה באמת להתאמץ ולתת מעצמה. כולה מילים ואין מעשים. יש פער גדול מאוד בין כמה שהאשה הזו משקיעה בעצמה, בחברותיה ובתחביביה לכמה שהיא משקיעה בנכדיה אבל היא מתיימרת להיות בראש ובראשונה הסבתא. דורשת מאיתנו ברמה הרגשית המון וגם להגיע כל שבוע.
השאלה איך להתנהל מולה עכשיו בצורה שלא תיפגע, הרי היא לא רעה אלא מוגבלת ומרוכזת בעצמה (כמו אמא שלי...) וגם שאני לא אפגע מציפיות ואכזבות.
לגבי בעלי, הוא מבין אותי לגמרי, הוא מאוכזב מארבעת הורינו והדרך שבה הם מנהלים את הסבאות שלהם אבל הוא לא מתעסק בזה. בשבתות הוא משתדל להיות איתי ועם הילדים כמה שהוא מסוגל ולתת מעצמו מה שהוא מסוגל. עם אמא שלו יש לו אהבה עמוקה אבל לא מצלצל אליה ולא שומר על קשר הדוק. היא תמיד התעדכנה ממני.
תודה למי שהגיעה עד הלום.. אשמח לתגובות.

אני יכולה להבין את הרגשתך אבל אני חושבת שאת

טועה...
לא נראה לי הגיוני שגם אימך וגם חמותך מרוכזות בעצמן...אולי הבעיה היא בך ובגישתך....
אני לא מנסה לתקוף אותך אבל מדברייך מתקבל הרושם שאת חושבת שברגע שקשה לך (ואני ממש לא מזלזלת במה שאמרת...ילדים חולים זה באמת קשה...) את מצפה מהסבתא לעזוב הכל ולהיות שם...

לא כתבת בקשר לבעלך...מדוע הוא לא עוזר לך?...

אני חושבת שאם קשה לך עם הילדים אולי כדאי לקחת מטפלת או עופר שתוכל לעזור...

את צריכה להבין שהסבתות הן סבתות, לא אמהות...הן כבר גידלו את ילדיהן וזה שהן בפנסיה לא אומר שהן צריכות להיות אמהות מחילפות...
לדעתי בגיל הזה דיי הגיוני להיות קצת אנוכי ולחיות למענך...חוץ מזה, כתבת בעצמך שהן כן עוזרות לך...

אני באמת מקווה שלא תראי בהודעה הזאת כתקיפה או כאילו אני שופטת אותך...אני פשוט חושבת שאת מענישה בעיקר את עצמך כי אין לך מערכת יחסים עם אימך ועכשיו את כועסת על חמותך...
חבל שהן לא יהיו בחייך ובחיי הילדים...
והכי חשוב...
אני מאחלת לך ולמשפחתך רק בריאות!

שביל הזהב הוא פשוט מאוד

לדעת שהבאת ילדים לעולם ואת היחידה שחייבת לטפל בהם .
להבין שחמותך למרות שהפכה לסבתא היא עדיין בן אדם,אם היא בפנסיה אז היא אדם שגידל כבר את ילדיו,עבד כל חייו ועכשיו זכותו להשקיע בעצמו טון זמן,להנות מחברותיה ומהתחביבים שלה וגם לשבת בבית קפה,לשרוף זמן מול הטלויזיה ובקיצור,להנות מהחיים.

את כמובן לא חייבת להגיע אליה כל שבוע אפילו אם היא דורשת(איך דורשים?)
וולא הבנתי איזה דרישות רגשיות היא דורשת אבל את ממש לא מחוייבת לבצע אותן

לגבי בעלך שממש לא מרוצה מהדרך שהוריכם מנהלים את הסבאות שלהם.........אולי שקודם יסתכל על ניהול האבהות שלו

mykal

New member
אכתוב תגובה משתי נקודות מבט שונות.

אכתוב כסבתא--
מצד אחד---אינני מבינה את הסבתות שלא טורחות ולא משקיעות בנכדים,
כדי לעזור לילדיהם וכדי להיות קשורים ואוהבים לנכדים שכ"כ יודעים להחזיר אהבה.

אבל,מצד שני-- כסבתא (אני המון עם הנכדים) אני לפעמים כן עסוקה בתחביבי, בטיולי,
ברצונותי--כמו שעבור הילדים שלי עבודם חשובה,
גם 'מילוי צרכי האישים' (אלה שהזכרתי קודם) הם חשובים ומבקשת שיכבדו אותם,
לא הייתי רוצה שיאמרו 'עסוקה בעצמה' ו'יש לה עודף פנאי'.
סבתא כבר לא בכושר כמו אמא. לטפס איתם מדרגות. לרוץ אחריהם בגינה.
אם ההרגשה שאין הערכה זה מוציא את החשק.

שביל הזהב בעיני, אם היית מדברת בנחת עם כל אחת מהן,
ומבררת מה היא מוכנה לעזור, מה היא יכולה, אם בכלל.
מסבירה למה את מבקשת, איפה הבעיה. בעיקר טונציה והבעה של בקשה ולא של דרישה ומחויבות.
יתכן, שהיו מציעות לך שתקחי בייביסיטר, או אומנת והן היו עוזרות בכסף.

ה'ברוגז' שאת יוצרת בגלל כעס,
הוא מצד אחד ילדותי, מצד שני, מקלקל לך יותר מאשר להן.

1. טוב שהתנתקת, אבל מה עשית בזמן הזה?

את צריכה לנצל אותו כדי להרגע, לאסוף כוחות ולהסיק מסקנות - ולא להשתעשע עם ההעלבות והצדקנות והפנקסנות שלך. הלאה!

2. קחי בייביסיטר לבלת"מים, בעיון הבריאות לא מהיום ולא מאתמול,
דרשי מבעלך לתת יד, ובשאר הזמן עזרה בתשלום.

ובקשר לאמהות משני הצדדים,
להבין שזו האישיות שלהן,
ולהחליט מה את מוכנה לתת מעצמך. כי כנראה שאת מרגישה שנתת המון וקיבלת כלום.

אף פעם לא הבנתי וגם לא אבין

את זה שמישהו חייב לנו משהו.
אם הסבתות אוהבות את הנכדים ומעוניינות לבלות בחברתם, אז טוב מאוד להתאים את הזמנים ולעשות את זה כשבמקרה זה גם עוזר להורים של הילדים.
אבל סבתא שלא מעוניינת בזה מסיבותיה, ולא משנה מה הן, את חושבת שהיא צריכה לעבור לדום אחרי שגמרה את גידול ילדיה ולהתחיל פרק ב' של גידול הילדים שלך?
בעיני, מי שמביא ילדים לעולם עושה זאת על מנת לגדל אותם בעצמו.
אני לא הייתי רוצה שאמי תשמור על הבנות כשלא נוח לה לעשות את זה.
וגם לה יש חיים משלה.
(יום ראשון הקרוב באמת נתקעתי: יש לי משמרת עד שש. בניתי עליה אחה"צ, יחד עם אחותי בת השבע עשרה, אבל שכחתי לבדוק את זה איתן, ווואלה, מתברר למרבה חוסר ההפתעה שיש להן חיים ועיסוקים משלהן שנקבעו מראש. אז נשתמש בהמצאת המאה שנקראת בייביסיטר. לא יקרה לנו שום דבר.)

נשמע שהחמות שלך לא אוהבת לנסוע

זה מוכר לי מאנשים מבוגרים אחרים, שקשה להם עם נסיעות. במקום להתעצבן ולהתלונן שהיא לא מנסה לעזור כשהיא אומרת לכם לבוא אליה במקום שהיא תבוא אליכם, אפשר פשוט לקבל כהנחת מוצא שהיא לא אוהבת/קשה לה לנסוע, ואז רואים שהיא דווקא כן רוצה לעזור (רק בלי החלק של הנסיעה). אז או שתמצאי דרך להגיע אליה, או שתקבלי שהיא לא יכולה לבוא עד אלייך כדי לעזור, וזה לא אומר שהיא רעה או לא מוכנה לעזור.

הדסהש1

New member
שבת שלום...כסבתא משקיענית אומר שלפעמים

אומר שזה קשה להיות קשובה לצרכים של הנכדים כל הזמן...
ותחשבי על זה שהם מבוגרים..אולי חולים? יש בעיות שאינכם יודעים...
אולי הם לא ניידם...יש המון סיבות...אני משתדלת לעזור כמה שאפשר.
ולפעמים כאשר הכל מסתדר אני בעצמי מרגישה חולה...כבר אין כוחות...
פנסיה אמורה להיות לצרכים של הפנסיונר...דברי עם בעלך
ותגיעו להסכמה על עזרה ...חדשי את הקשר עם אימך וחמותך...

mykal

New member
אני חוזרת אחרי עוד חשיבה,

את נשמעת מאוכזבת וכועסת.
ולי נראה שלא כ"כ בגלל שרק טכנית לא התיצבו לעזרה.

חשבתי שאוליאת כורכת את העזרה הפיזית עם הציפיה לאמפטיה לקשיים שלך,
ילדים חולים. (הנכדים שלהם)
ההתמודדות הבדידותית שלך, בגלל העבודה של בעלך וריחוקו מהזירה.
ההתמודדות עם הבית הילדים העבודה --הכל ביחד יוצר אצלך עומס גם פיזי וגם רגשי.

ואת מצפה להשתתפות.
זה הגיוני ולגיטימי, מה שקורה שאת כנראה,
תרגמת הכל לפונקציונליות, למעשים--יבואו ויהיו, אהה לא באים.
כך כשהתקשרו כדי להתענין--סיננת,
כך כשהתקשרו להציע סידור שיהיה להם נוח יותר דחית,
ועכשיו את גם באמת בודדה גם רגשית, נעלבת.

אני חושבת שמה שנכון לעשות זה לשנות את עצמך, את גישתך.
ביום שתשני גישה, תפרידי בין עזרה פיזית/טכנית בתשלום.
תהיה לך האפשרות לשמור על קשר, ואפילו תומך מבחינה רגשית.
אני חוזרת להצעתי לשוחח בלי כעס אבל לבירור.
וחיפוש דרך לשמירה על קשר משפחתי. מתוך הבנה של מה קרה ולא מתוך כעס ועלבון.

מבינה את הצורך שלך להתרחק

כדי לא לכעוס אבל במקרה הזה נשמע שאת מפסידה יותר ממרויחה.
אם חמותך בסך הכל כן עזרה לך, אולי חבל לוותר על זה לגמרי. את יכולה לחזור להתקשר אליה בהדרגתיות
ולחדש את הקשר.
לגבי דורשת להגיע כל שבוע - גם אצלנו זה היה ככה אבל זה ממש הטריף אותי ונראה לי מוגזם ולכן אחרי שהשקעתי
בכך הרבה כעס לבסוף הצלחתי להגיע להסכמה עם בעלי - שבוע כן שבוע לא.
בנוסף, יש לנו סידור קבוע עם חמותי, שביום קבוע בשבוע היא לוקחת את הילדים אליה לאחה"צ. וזהו בערך.
היא מרוכזת בעצמה בטרוף (כולל הוצאת כספים מטורפת אבל כמעט לא קונה כלום לנכדים) ולמדתי להשלים עם זה.
הרי ידוע שהאכזבה מגיע רק מהפער בין הציפיות למצוי, למדתי לא לצפות ואני גם לא משקיעה בקשר אתה.
ממליצה בחום על הסידור הזה.

אמא20091

New member
לכל המגיבות

ראשית תודה על שקראתן והגבתן
שנית כנראה לא הובנתי. אני לא מצפה מאיש לגדל את ילדיי, אני עושה זאת במלוא המחויבות והאהבה
אני מניחה שחלק מקשרי משפחה תקינים הם לתת עזרה כאשר אתה מסוגל לכך
אני מבינה ויודעת ששתי הסבתות מסוגלות לכך אבל מעדיפות שלא מטעמי נוחןת
העזרה שאני מצפה לה היא בסיסית וכוללת מקרי חירום בלבד, לצערי יש הרבה כאלה
דוגמאות שהיו פה כמו יום קבוע אצלן או עזרה כלכלית או לגדל במקומי זה ממש לא מה שדיברתי עליו, הנשים האלה לא יעשו זאת אין מצב
הייתי מצפה שכשכל בני הבית חולים שיבואו לכמה שעות לעזור, זה כן.
בייביסיטר ניסיתי כמה וכמה פעמים עד כה, זה פשוט לא הלך. הבן שלי לא מוכן.
אני מניחה שעוד שנה שנתיים כשהילדים יגדלו יהיה קל יותר עם בייביסיטר.

mykal

New member
מה? לא הבנתי,

בן כמה הבן שלך, שהוא 'קובע' ולא מסכים?
ילדים צעירים לומדים להתנהל לפי מה שמרגילים אותם ומכונים אותם.
אם זה צורך דחוף ונחוץ לך--אז תזמיני בייביסיטר, תגידי חו עכשיו 'אתי' תהיה כאן עד
שאמא חוזרת, היא תיתן לך לשתות/לאכול/תחתל. והוא אולי יבכה רגע ויסתגל.
את מדברת על מקרי חירום, והילד מונע?

לי נראה שהתקשורת שלך עם הסבתות לקויה, יותר מאשר הנהנתנות שלהן.
חפשי דרך לתקשר בלי לצפות ואולי ישתנו הדברים.

dasi9

New member

ההתנהלות המשפחתית איננה טובה כשפעוט קובע להוריו מה לעשות...

paragon23

New member
ציפיות יש רק בכריות...

אני אומנם עתידה להתחתן רק בעתיד הקרוב, אך לצערי כבר ספגתי כל כך הרבה אכזבות מהמשפחה של הבן זוג ובמיוחד מאימו.
אני לא מתיימרת לדבר ממקום של התנשאות, אבל מנסיוני, המר לצערי, אסור לצפות לשום דבר מהחמה, ואפילו להעדיף להסתדר בעצמך גם אם זה אומר ל"זרוק" כסף על עזרה חיצונית.
אגב, מהמקרה שלך נראה כמו שכבר ציינו לפניי, שהבעל לא ממש שותף פעיל לאחריות על הילדים וגם במצבי החירום. מבחינתי (גם אם שניכם אנשי קריירה), אין סיבה שאת לוקחת חופש כשהילד חולה, וביום אחר הבעל. שוב מנסיוני, בכמה מקומות עבודה, היעדרות בשל מחלת ילד היא מאוד מובנת ולעולם לא עושים פרצופים, כך שאין סיבה שגם במצבי חירום לא תוכלו להסתדר בלי לצפות את עזרת החמה.

ועוד אגב, אם את מאיזור ר"ג-גבעתיים, אני בעלת ניסיון רב בבייביסיטר ואשמח לעזור.
רק בריאות ובשורות טובות אמן!

dify

New member
אני עם קודמותי

אתם (ואני כותבת ברבים כי האחריות היא של בעלך לא פחות משלך!) צריכים ללמוד לפתור את הבעיות שלכם בעצמכם.
הדבר הנכון ביותר לעשות, הוא למצוא אישה מבוגרת שמחפשת עבודה, שגרה בקרבתכם, ולהתחיל לקחת אותה כל פעם שצריך (אני מכירה אישה שעובדת בדיוק בזה!), הילדים מתרגלים לדמות קבועה, לכם יש עזרה קבועה, האישה ממגדילה את הכנסתה = כולם מרוצים.
נכון, זה יקח זמן מה להתרגל, גם לכם שלא כל כך רוצים לשחרר, וגם לילדים, וכן זה יעלה כסף, אבל זה לגמרי אפשרי וחוסך כל כך הרבה עוגמת נפש.

והסבתות?
הן סבתות, בשביל הכייף. נכון שהיה נחמד לו היו ששות לקפוץ לעזרה מידי פעם, אבל הן לא חייבות כלום. הן את ההחלטות שלהן לגבי חייהן, כבר עשו (גידלו את הילדים שלהן). זו אחריות שלך ושל בעלך. מוזר לי קצת הכעס הכל כך גדול על הסבתות בעוד שעל בעלך שנשמע שלא ממש מתאמץ לעזור את לא כועסת. יש עליך הרבה מאד עומס ולחץ וזה מושפע גם מאיך שהוא מתנהל ונותן (או לא נותן) כתף.. תדברי איתו קודם, הילדים הם אחריות שלו הרבה יותר מאשר שאר נשות המשפחה.

תותית 25

New member
מה קרה לסבתות של ימינו??

מי יטפל בהם שיזדקקו?? ממש מצטערת לשמוע כמה קשה לך. אין לי איזה עצת פלא.. מאחלת לכם בריאות איתנה ושלא תזדקקו להתחנן לעזרת אף אחד.

למעלה