מחפשת את ליאונרדו

יונית א

New member
מחפשת את ליאונרדו

דה וינצ'י. נשברתי. אחרי ש"הייתי" היום בשלשה מקומות שהוא קבור בהם, הבנתי שאו שאני לא מבינה מילה באיטלקית וצרפתית או שהם לא "החליטו" איפה הוא קבור. אם אפשר לקבל סיוע- ולא איכפת לי אם יש פירוט של חלקי גופה כמו שהיה מקובל לגבי מלכים ושועי ארץ. אבל הוא קבור באמבואז? בקלו ליסה? באיטליה בכלל? הוא קבור בכלל?

nitsansh

New member
הוא התפזר...

זה מה שמצאתי בביוגרפיה של ליאונרדו: Leonardo died quietly on the 2nd May, 1519 just a few weeks after his 67th birthday. He was buried in the Church of St Florentine, but his remains were scattered during the Wars of Religion.

לגבי מקום לידתו, בהחלט שווה

ביקור - בעיירה החמודה וינצ'י - מוזיאון לליאונרדו ועבודותיו המדעיות בעיקר. דגמים ושרטוטים מוצגים בצורה מעניינת. בהחלט שווה.

יונית א

New member
גם בחצי השני של החיים שלו

באמבואז ליד ליד הטירה (הלא כל כך מעניינת) יש אחוזה/בית קלו ליסה שבו הוא מת(וורסיה א) בזרועותיו של פרנסואה ה1 מלך צרפת . אבל כנראה שהוא סתם מת כשהמשרת פתח את החלון בבוקר צרפתי קריר. ושם- יש מוזיאון נהדר!!! (יותר שווה אפילו מוינצ'י). אגב,נדהמתי לקרוא באחד הימים שהוא היה "בן טבעי" לאביו.... תהיתי מהו בן טבעי- והתרגום המאד פוריטני, בן לא חוקי. (מכפריה בת 16 ). אבל אני עדיין בתהייה על שני מקורות המידע הנ"ל לגבי מקום קבורתו. התפזר????

ארלה4

New member
בזרועות פרנסואה

יש החושבים שהביטוי מת בזרועותיו - לא היה ביטוי ציורי כי הם היו מאהבים

יונית א

New member
לאור העובדה שליאונרדו היה הומוסקסוא

מוצהר. הרי זה לא כל כך מפתיע.

הלדין

New member
נו באמת..

הסלמנדרה החביבה בכלל לא הייתה באזור כאשר לאונרדו דה וינצ'י נפח את נשמתו. זו סתם שמועה שנועד לפאר את הסלמנדרה(פרנסוא הראשון נקרא מלך הסלמנדרה בקורות השנים מכיוון שזה היה סמלו האישי).

למעלה