מחפשת את ה-"אני" שלי

K a k t o s

New member
מחפשת את ה-"אני" שלי

אהלן, אני עופרי מאזור השרון בת 17 (שמניסטית) אני חדשה פה בפורום ואני מקווה שאני יצליח למצוא פה אוזן קשבת למחשבות שלי.. האמת היא שאני לא בטוחה שחפרתי מספיק בתוך עצמי וגילתי מי אני באמת, מה אני רוצה להיות.. מה טוב לי לשנים הקרובות ומה לא.. בגלל זה גם מאוד קשה לי לקבל החלטות משמעותיות.. אני מתלבטת הרבה על דברים. ונראה זה בגלל שאני לא יודעת מה אני רוצה באמת! הדבר הזה מציק לי ודי עוצר לי את שיגרת החיים.. אני לא יכולה להכניס את עצמי לקשר רציני אפילו שיש מישהו שאני תמיד מדחיקה אותו וכבר לא נעים לי לזמר לו את המשפט - "זה לא אתה, זה אני" הקטע הוא שזה באמת ובתמים - אני.. אני חושבת שזה יהיה לא הוגן כלפיו ובייחוד כלפי אם אני יהיה איתו כשאני לא ממש שלמה עם עצמי.. יש לי הדמיה בראש של איך שהייתי רוצה שהכל יהיה אני שואפת לזה.. אני יודעת שהכל יקח לי זמן מאמץ והתמדה בשביל לשנות גישה אני לא ממש בחורה סבלנית.. ומנסה לעבוד על זה הקטע הוא.. שאני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל.. מאיפה להתחיל לחפש את עצמי?

seaגל

New member
../images/Emo42.gif

את כבר התחלת את הצעד הראשון עצם שאילת השאלות הרצון והצורך למצוא אותך... נשמע שאת מודעת לקשים שלך החוכמה היא לא להשאר ברמת הידע והמודעות אלא להתחיל לעשות למען שינויי ואיך? להתחיל להקשיב לך להקשיב לרגשות ולמחשבות לדאוג לאורך הדרך לבחור מה שטוב לך ועושה לך הרגשה טובה הרגשה של חיים איך יודעים.? פשוט מרגישים אם בחרתי בחירה שטובה לי אני ארגיש מצויין והדברים יזרמו לי גם אם יהיה קשה התחושה חיובית ואם בחרתי בחירה שכביכול נראתה נכונה אבל אני מרגישה כל הזמן רע סימן שבחרתי לא נכון לי ואני אתקן החוכמה היא לקחת אחריות ולהקשיב רק לך מה נכון ולא נכון לך... סבלנות מביאה לתוצאות.....אין קיצורי דרך בהצלחה

K a k t o s

New member
את יודעת מה אני מגלה

בימים האחרונים ככל שאני יותר מנסה לחשוב מה קורה לי.. למה הגעתי למצב כזה שאני לא מוצאת את עצמי אני מבינה שאני עשיתי את זה לעצמי אני הדרדרתי למצב כזה שאני יותר לא מזהה את מי שאני. . אני לפעמים אומרת ועושה דברים שלא מתאימים לי בכלל ולמה?! למה יש בנו יצר רע כזה שכל הזמן נלחם בנו ומשתוקק לצאת החוצה והוא חזק.. לפעמים אני מפחדת שהוא ישתלט עליי..

האם את מנסה לרצות את האנשים?

אולי הבעיה בזה. את לא יכולה לחפש את עצמך כי כבר יש לך את עצמך. פשוט עדיין לא קלטת שאת מחפשת את מה שיש לך. לילה טוב. תישני טוב

seaגל

New member
...

את יודעת שאת אחראית
בדרך כלל אנחנו אחראים על המקום בו אנחנו נמצאים אך בדרך כלל לא מוכנים לקחת אחריות על כך ... אם את יודעת שאת הבאת אותך לשם סימן שאת גם יכולה לצאת מהמקום שלא טוב לך... אל תתעסקי עם למה את ככה אלא איך את עוצרת את ההתנהגות את שולטת במחשבות ברגשות ובהתנהגות והדרך לעשות זאת זה באמת לקחת אחריות על החיים שלך ולהחליט שאת עושה אחרת , לאט לאט תרגישי בשינווי.....

המ...

אי אפשר לשלוט במחשבות... אי אפשר בכוח לשלוט במחשבות. לא לשלוט אלא לבדוק מחשבות האם זה נכון או לא. אם אשלוט במחשבות, אמשיך להתנהג אפילו בתת מודע... שנים ניסיתי לשלוט במחשבות וברגשות וזה לא עזר. התעללות עצמית נמשכה. לתת למחשבות חופש לבוא וללכת מבלי להיאחז בהן.

K a k t o s

New member
עצם הבדיקה מהווה יכולת שליטה..

אתה בוחר על פי איזה מחשבה לפעול ואיזו להדחיק לתת מודע.. ככה אתה נותן להם אפשרות לבוא ולעצמך אפשרות לא לאמץ אותם בשיגרת החיים זה קשה אבל אפשרי זאת לפחות דעתי.. עופרי =]

קודם כל,אני בת ../images/Emo9.gif

יודעת מה? שנים הייתי משתמשת במושגים רוחניים.או פסיכולוגיים. "אני צריכה לאהוב את עצמי","אני צריכה למצוא את עצמי","אני צריכה להתחבר עם עצמי" וככה הלאה. הייתי מטיפה לעצמי את זה,חשבתי שאולי זה יעשה אותי מאושרת. אם זה מה שמלמדים אותנו,אם זה מה שהיה כתוב בספרים רוחניים... אבל ככל זמן עובר אני נעשית מתוחה יותר כי לא יכולתי להפנים שום דבר שהטפתי לעצמי ואמרתי לעצמי. ואז שאלתי את עצמי בכנות האם אני בכלל צריכה לאהוב את עצמי או למצוא את עצמי וקבלתי תשובה מאוד פשוטה שאני לא. הבנתי שאני מכריחה את עצמי להיות את מי שאני לא. ואז חשתי משוחררת. מה שאני בעצם מנסה להגיד לך שמחשבה שלך "אני צריכה למצוא את עצמי" מונעת ממך לראות את עצמך. זה כל כך פשוט. אלה.

K a k t o s

New member
אני לא מסכימה איתך

במיקרה שלי אולי זה לא ככה, המחשבה של.. "אני צריכה למצוא את עצמי" באה מחוסר קבלה של מי שאני עכשיו של אכזבה עצמית ובלבול זהות אם אני יניח לזה ויתן לזה להפוך לקיבעון בחיים שלי אני בעצם מזניחה את עצמי, את המטרות והשאיפות שלי ועל אחת כמה וכמה יתן לאחרים את האפשרות לעשות את זה. אני לא מתכוונת למצוא את עצמי במובן של קריירה או עבודה כי במקרה הזה אני מסכימה איתך את מבינה, אני כן רואה את עצמי, ואת האמת, רק בגלל שאני רואה את עצמי ומודעת למי שנהפכתי להיות אני מבינה שאני צריכה להפסיק את ההדרדרות של זה ופשוט לקחת את עצמי ביידים ללמוד ללקוט את הדבר החיובי בכל הקשר ולא להתמקד בשלילי. מה שכן, אני לא אומרת שעכשיו אני צריכה לבזבז את כל האנרגיה שלי על המחשבה של איך אני צריכה להיות ומה לעשות וכמה שאני צריכה לאהוב את עצמי כדי להיות מאושרת כי זה באמת יוצר מתח, לחץ וגם פחד שמא אני לא יצליח שאלו בעצמם דברים שליילים שיובילו בסופו של דבר גם לתוצאה של אכזבה עצמית.. אני בוחרת להסתכל על זה כבניית שיגרה וגישה חדשה שבאה לידי ביטוי קודם כל בבחירות הקטנות שלי ביום יום ולאט לאט עם התמדה ורצון לשפר את עצמי.. זה יותר מהפנמה- זה דרך חיים..

יפה יפה חמודה ../images/Emo23.gif

את לא חייבת להסכים איתי.שמחתי לראות שאת יודעת מה נכון עבורך,מתוקה. רק תרשי לי לומר משהו. ברגע שהפסקתי לחפש את עצמי,ראיתי עד כמה יש בי אהבה.וואו עד כמה אני מוכנה לחבק את כל העולם.זה פשוט התרגשות. ברגע שהפסקתי לבחור מה נכון בשבילי,פשוט נתתי לדברים לזרום,ראיתי עד כמה אני חיה ואוהבת. אני מאחלת לך המון בהצלחה.

K a k t o s

New member
כל מיקרה אינדבדואלי לעצמו

כנ"ל, שמחה בשבילך שבחרת בדרך שהכי נכונה לך.. עופרי

למעלה