מחפשת אתר עיברית/אנגלית שבו

מחפשת אתר עיברית/אנגלית שבו

יהיה קובץ גדול של חרוזים לא שירים אלה מילים כמו חלון , ארון, וילון, גיליון, שיריון, מילון, מיליון, וכו...... תודה למי שניסה לחפש מקווה שתוכלו לעזור לי:) מיכל:)

ST

New member
אני זוכרת שראיתי פעם דבר כזה בספר..

יכול להיות שזה היה "קוף אחרי בנאדם" או משהו כזה? ספר גדול (לעומת ספרי קריאה רגילים), אבל אני לא זוכרת אם זה הוא היו בו פעילויות לילדים כתב אותו ד"ר יובל (לא זוכרת אם שם פרטי או משפחה) ואיירה נורית.. שכחתי שם משפחה (אולי ירון?) אני ממש לא בטוחה בכל הפרטים, ואולי אני מתבלבלת בשמות של היוצרים עם ספר אחר, אבל אולי זה יעזור לך... בכל אופן (גלשתי קצת...
) בין הפעילויות בספר הזה, היתה גם אחת שקשורה לחרוזים... אפילו היה שם סיפור על ילדה (וגלידה) שנורא אהבה להמציא חרוזים עם אבא שלה.. אולי מישהו יבין על מה אני מדברת, ויוכל לעזור לך.. בכל אופן, אני אשאל את אמא שלי כשהיא תחזור, נראה לי שיש לה את הספר הזה בגן.. ערב מקסים! אסתי.

תודה לך אסתי, אני ממש מודה לך

על תשומת הלב:) הבנתי שיש תוכנות שעוסקות גם בזה.... אחכה לתשובתך מיכל:)

ST

New member
אוקיי... מצאתי את הספר...

אמא שלי אמרה שהיא בדיוק החזירה אותו הביתה לא מזמן.. אז הנה: עמ´ 22-23 ילדה גלידה (משחק בחרוזים) "אמא, תני לי בבקשה גלידה." מבקשת דורית. "אבא, קנה לי גלידה" - היא מתחננת שוב אחרי שעה קלה. "אפשר לקבל עוד מנה גלידה?" - כך דורית אומרת בבוקר, בצהרים ובערב. וגם ביניהם. כי אוהבת דורית גלידה מאוד-מאוד, ומוכנה לזלול ממנה ולאכול בלי סוף. אילו אפשר היה לטגן חביתה של גלידה, להכין סלט-גלידה או דיסת-גלידה, לאכול חצילים של גלידה, או תפוחי-אדמה של גלידה - דורית היתה בודאי גומרת מהר-מהר את כל המנה, מלקקת את הצלחת ומבקשת תוספת. אבל ככה, בדרך כלל, אוכלת דורית ללא תאבון רב את מחצית הארוחה, וכמנה אחרונה מבקשת גלידה. לכן קוראים לה בבית ´ילדה-גלידה´. נכון שהשם מתאים לה מאוד? וזהו גם חרוז נחמד: ילדה וגלידה. כן, כן - חרוזים... וזה מזכיר לי... אבא מתחיל ואומר מילה, למשל "מים". דורית חושבת, מחפשת ומוצאת חרוז למים - זה יכול להיות "שמים". חרוז יפה - נכון? ועכשיו תורהּ להתחיל, והיא בוחרת במילה חדשה, "שיר", אבא חורז מיד "סיר". - ממשיך ואומר: "סל" - והחרוז של דורית יכול להיות "גל" או "טל". רוצים עוד חרוזים? בבקשה: עכביש - כביש, עכבר - כבר. כשיודעים לחרוז היטב חרוזים של מילים, אפשר להשחיל מהן מחרוזת ארוכה-ארוכה. ואז זה משחר יפה להרבה ילדים. הראשון אומר מילה - למשל וילון, השני מוסיף - חלון, השלישי - בלון, ואחר-כך אפשר גם מלון, סלון, אלון, ארון, רון - וממשיכים, עד שלא מוצאים עוד חרוז מצאים; ואז גומרים, ומתחילים במילה חדשה של מחרוזת נוספת, קר - שר - מר - גר - פר - פרפר. כך משחקים, עד שילדה-גלידה נזכרת ומבקשת: "אולי אפשר לקבל עוד מנה גלידה, בבקשה?" אגב, לספר אכן קוראים "קוף אחרי בנאדם" (ככה בדיוק כתוב), וכתבה אותו דבורה עומר... עכשיו.. האנשים שהזכרתי מקודם... זה ד"ר עמירם רביב - פסיכולוג חינוכי, שכתב את המבוא, וייעץ בכתיבת הספר והאשה שציירה את הספר החביב הזה, היא נורית יובַל (ואלו בדיוק השמות שזכרתי מקודם.. קצת התבלבתי
, לא נורא... :) ואם את רוצה, יש גם קטע על מילים שהצליל שלהן דומה.. זה עוזר לך? אני כאן, אם צריך משהו... לילה מקסים! אסתי. נ"ב: מקווה שההדגשות יצאו כמו שצריך...

ווווואייי :) תודה :)

איזה חמודה :) אני הולכת לקרוא את הספר.... החרוזים יצאו מצויין חבל על הזמן :) עזרת המון:) אם תרצי לצור קשר תמיד כאן איתך [email protected] מיכל:)

למעלה