מחפשת אלטרנטיבות להורדת חום..

מחפשת אלטרנטיבות להורדת חום..

אחרי שלושה ימים של הורדת חום עם נובימול (לבת שנה), אשמח לקבל המלצות להורדת חום אלטרנטיבית, ברוח השיטות הטבעיות...

תודה.

אני נמנעת מתרופות כימיות עד כמה שניתן

כשלתינוק יש חום, אני בעיקר משתדלת לאפשר לו כמה שיותר מנוחה, הרבה הנקה (מעל גיל מוצקים אפשר להוסיף גם שלוקים של מים, למניעת התייבשות, אבל בגדול ההנקה מספיקה בד"כ) והרבה הרבה הרבה סקין טו סקין. שזה אומר - שניכם בלי חולצה, מכוסים ביחד בשמיכה. חום הגוף הבריא שלך מווסת את שלו כשהגופים שלכם נוגעים ומחובקים.

אבל - אם החום נמוך, ולא מאוד משפיע על התינוקי, אני באופן אישי לא עושה שום דבר. חום זה לא דבר גרוע, זו דרך של הגוף להלחם במה שתוקף אותו.

פולספגן

New member

רק עכשיו שמתי
שהחלפת ניק לרגל התוספת למשפחה

אחדד את השאלה...

מדובר בבת שנה, כך שהנקה כבר לא רלבנטית.
אני מדברת על חום מעל 38 מעלות, כשזה גובל בהתעללות להשאיר את הקטנה בלי טיפול לסבול... בטח ובטח כשזו לא אני שנשארת איתה.
מחפשת פתרונות לא כימיים- אבל בכל זאת פתרונות (תרופות סבתא, הומיאופתיה וכיו"ב)

תודה...

regvuv1

New member
כמה דברים

קודם כל, בפורום הזה הרוב מניקות עד הרבה אחרי גיל שנה, כך שזה לא ברור מאליו שמעל גיל שנה הנקה לא רלוונטית.חוץ מזה, ההגדרה של הרופאים לחום היא מעל 38 מעלות, מתחת לזה לא מתייחסים בכלל לשינוי טמפרטורה כחום.אני מורידה חום רק אם וכאשר הילד מסכן ממש בגלל זה, ואז עור על עור כמו שרוני כתבה, או גרביים טבולים בחצי חומץ חצי מים, או אמבטיה פושרת. אם כלו כל הקיצים אני נותנת משהו כימי, אבל זה קורה בערך פעם בשנה לכל ילד שלי וגם אז רק מנה אחת או שתיים וזהו, שלושה ימים ברצף על כימיקלים נראה לי קצת מוגזם, במיוחד אם זה רק 38 ולא חום גבוה. את בעצם לא נותנת לגוף שלה להלחם במה שיש לו בפנים, כי חיידקים ווירוסים מתים בטמפרטורות גבוהות - זו הסיבה שהגוף מעלה את החום. חבל, זה רק מאריך את משך המחלה ומחליש את הילדה עוד יותר.

חייבת להתוודות שיש לי קצת הרהורי כפירה בגישה

בעבר לא הייתי חושבת לתת משהו מתחת ל 39, נעזרתי במקלחות פושרות ודומיהן. חייבת להודות שלאחרונה היה מקרה שנתתי תרופה בחום יחסית נמוך פשוט כי הילד היה ממש מסכן. הופתעתי מכמה שהסיפור עבר מהר, באופן ממש מפתיע. אולי זה פשוט היה וירוס קצר אבל זה הוביל אותי לחשוד שגם ההקלה שמאפשרת לגוף לנוח היא שיקול. חייבת להודות שמאז אותו מקרה השתנתה קצת המדיניות, ומעבר למספרים אני מתייחסת בעיקר למצב של הילד, ובייחוד לפני השינה אני מנסה לדאוג שיוכלו לנוח כי אצלי כשחולים גם לא ישנים...

פולספגן

New member
ככה בדיוק אני עושה

לא נותנת כלום עד 39 מעלות אלא אם כן אני רואה שיש סבל.

ואני מודדת חום לעתים רחוקות

אם היא מרגישה חמה ונראית סובלת, אני נותנת תרופה. בדיוק כמו שאני נוהגת עם עצמי.

אשתדל להתנסח בזהירות...

אבל התגובות האחרונות הצילו את תדמית הפורום הזה.
בעגה המקצועית כמעט עשיתי "הסר וצא", לאור התגובות השיפוטיות שקיבלתי.

מלכתחילה באתי לחפש **תחליפים** לכימיקלים, אך למעשה הותקפתי על כך שאני לא מניקה בגיל שנה + (הלו, הלו- הנקתי אותה עד גיל 10 חודשים- לא יודעת אם מישהי פה מבינה את המאמץ הכרוך בבהנקה ושאיבה בעבודה התובענית שבה אני עובדת מבחירה מלאה, ועוד לתוך מלחמה) וכן על כך שאני לא נשארת איתה כשהיא חולה (כן, יש לה עוד בני משפחה, כן- אני חושבת שגם הם יכולים לשאת בנטל, בדיוק כפי שהמבנה החמולתי של פעם נשא בנטל) וחוץ מזה- אני בקושי מוכנה לסבול חום כזה, אז למה לתת לקטנה שעוד לא יודעת להתבטא אפילו לסבול את זה... למה זה לא לגיטימי לחפש לה הקלה טבעית?!?

בקיצור- בלי להיות שיפוטית כמו קודמותיי- התגובות הללו מרחיקות מרוח הפורום במקום לקרב. מותר לכל אחת לבנות בעצמה את המתח הראוי בין טבעי למודרני, בין קריירה להורות, בלי לקבל כאלו קיטונות.

regvuv1

New member
סליחה, אבל...

לא ראיתי אף תגובה אחרת לגבי הנקה, כך שאני מניחה שאת מתכוונת לזו שלי. לא היתה שום שיפוטיות במה שכתבתי וגם עכשיו אחרי קריאה שניה אני לא מוצאת אותה שם. את כתבת שהיא אחרי שנה ולפיכך הנקה כבר לא רלוונטית, ועניתי לך שרוב משתתפות הפורום חושבות שזה דווקא כן רלוונטי, כך שהניסוח שלך היה לא נכון. אני מבינה לחלוטין את הקושי בשאיבה תוך כדי עבודה במשרה מלאה, עשיתי את זה ודרך אגב - אני הנקתי שניים רק עד גיל חצי שנה ורק השלישי זכה לקבל עד גיל 14 חודש, כך שאני בטוח לא שופטת אחרות על משך ההנקה שלהן, מצטערת אם כך זה נקרא לך. לא ראיתי שמישהי פה כתבה שאת לא בסדר שאת לא נשארת עם הקטנה החולה, כתבו לך שליבן איתך על כך שאת נאלצת לעזוב אותה, אני מניחה שגם לך זה לא קל וזה תמיד כיף לקבל אמבטיה מאחרים. מעבר לכך קיבלת שלל עצות לגבי הורדת חום ללא כימיקלים, הסברים למה לא כדאי להוריד את החום (תתפלאי, יש הורים שלא יודעים למה חום טוב) ודעות של מספר אמהות לגבי כמה פעמים כדאי או לא כדאי להוריד חום. את בפורום באינטרנט, אנחנו פה כדי להביע את דעתנו לגבי כל נושא וזה מה שקורה פה. מתוך כל הדעות כאן אני למדתי בארבע השנים האחרונות יותר ממה שלמדתי בכל מקום אחר וזה קרה בעיקר מתוך הארות והערות של אנשים לגבי מה הם ואחרים עושים. יכול להיות שחלק מההערות כאן נקראות תקיפות יותר מאחרות, אבל תזכרי שדרך המקלדת הוירטואלית, ולרוב תוך כדי שעושים עוד דברים, אנשים נוטים לקצר ולא תמיד המסר עובר בדיוק כמו שהתכוונו. מקווה שתבחרי להשאר פה אתנו, לי זה תרם המון |4u|

גם אמבטיה זה נחמד לפעמים

אמא לארבעה עם תינוקת בת 3 שבועות שלא הצליחה להתקלח מקלחת של יותר מדקה בחודש האחרון.....

קיטונות?? וואו, לא הגזמנו בכלל

ביקשת לדעת מה אנחנו עושות. ענינו לך וקיבלת הרבה רעיונות. לא ראיתי אף לא תגובה אחת שיפוטית - למען האמת, ראיתי הרבה אמפתיה למצבך ומצב קטנתך. אולי לא קיבלת את התגובות שבדיוק בדיוק רצית, גם זה קורה... רק חבל להשמיץ את מי שעונות לך כאן בהתנדבות ובאהבה ומתוך רצון לעזור. אני מקווה שהקטנה מרגישה טוב ושהמחלה עברה כלא היתה

lahadam

New member
הנה אני מעתיקה את אחת התגובות שעוררה אנטגוניזם גם אצלי

אם את תישארי אתה כשיש לה חום והיא סובלת, יהיו לזה ירוק כחול אפור01/11/14 09:22101צפיות
השלכות קשות? יפטרו אותך?
נשמע מאוד קשה לעזוב תינוקת סובלת בטיפול של מישהו אחר... לבי לבי לך.
&nbsp
ל-לא נרדמת, אני כמעט בכיתי כשקראתי את התגובה הזו, כי גם אני לא תמיד יכולה להשאר עם החולים שלי, ואבא או סבתא מפנקים אותם באהבה רבה.
התגובה הזו נוטפת שיפוטיות ורוע.
&nbsp
תמשיכי לשאול שאלות וזכרי שכשהשמש שוקעת, אנשים קטנים מטילים צל גדול.
&nbsp
רפואה שלמה ומהירה.

שיפוטיות ורוע יכולים להיות בעיני המתבונן

כל המטרה שלי בכתיבת התגובה הזאת היתה הבעת אמפתיה.
השואלת כתבה שהבת שלה חולה וסובלת. דמיינתי מצב שבו הילד הקטן שלי חולה וסובל ואני נאלצת להשאיר אותו בטיפול של מישהו אחר, ופשוט כאב לי הלב על שתיהן - הילדה וגם האמא. ממש היה לי עצוב בשבילה. ורציתי להגיד לה שאני מבינה אותה. בגלל זה התחלתי את התגובה שלי עם חיבוק עצוב
- שאותו לא טרחת להעתיק - והוא היה כן לגמרי.
מי שקראה את התגובה הזאת ושמעה בה נימה אירונית או צינית, הוסיפה את הנימה הזאת בעצמה.
לפעמים כשיש בנו ביקורת עצמית או שיפוט עצמי, נדמה לנו שכל העולם מבקר ושופט אותנו.
כנראה לחצתי על נקודה רגישה מדי, שלהרבה אמהות יש בה ביקורת עצמית. על כך אני מצטערת בכל לבי.

lahadam

New member
את ממשיכה עם פסיכולוגיה בגרוש וחבל

ביקורת עצמית ונקודות רגישות תודה לאל יש לכל אחת
ומה תגידי אם לאבא גם עצוב שהוא ללא הילדה החולה והוא *חייב* להשאר איתה ולנחם, לחבק ולחזק אותה??
&nbsp
ואם לך אין ביקורת עצמית, למרות שאת אמא שנשארת עם ילדיה החולים, כדאי שתפתחי אחת כזו!

למעלה