מחפשת אומנות לחימה...

DragonFairy7

New member
מחפשת אומנות לחימה...

אני נורא רוצה ללמוד אומנות לחימה פרקטית....משהו שיוכל לשמש אותי להגנה עצמית ולא רק להנאה שבדבר [כמו די הרבה אומניות לחימה הנלמדות בארץ...] הייתי הכי רוצה ללמוד משהו שמשלב כלי נשק...כמו מקל למשל...ואין לי מושג לאיזו אומנות לפנות....אשמח אם מישהו יוכל לעזור....:) שיהיה אחלה יום.

akira

New member
שאלת הבהרה

האם את רוצה אומנות לחימה שהיא "פרקטית" אך לוקח זמן להגיע לרמה זו. או שאת מחפשת שיטה שתוך מספר חודשים תעניק לך יכולת הגנה עצמית גבוהה יחסית ? והאם למדת משהו בעבר שהיית מרוצה/לא מרוצה ממנו ?

Jogodor1

New member
יש לי רעיון !!../images/Emo62.gif

שיפתור את בעיית ההסברים שוב ושוב לכאלו שרוצים אומנות "יפה" או "פרקטית" או כזאת ש"הופכת אותך לסוס" וכו´... ניצור שירשור אחד שירכז בתוך פירוט קצר על כול אומנות, על היא שמה דגש, ואיפה ניתן למצוא אותה... דוגמא: קאפוארה: אומנות לחימה ברזילאית המשלבת שירה וניגון עם אימון על יבש, (כלומר, מתרגלים טכניקות של פגיעה ביריב בלתי נראה, או מתרגלים ונמעים מלפגוע ביריב) דגש:יופי של התנועות, כושר גופני, זריזות, כוח מתפרץ, ערמומיות, (לדעת מתי, ואיך לתקוף) אין דגש: שימוש באגרופים, אין שימוש בבריחים, יש שימוש רב בהפלות. ניתן למצוא: ברכול הארץ, כיום יש כ40 קבוצות מפוזרות, אפשר למצוא קבוצה קרובה באתר של קאפוארה אבאדא

Jogodor1

New member
שכחתי לכתוב...

שאחרי שנרכז הכול, נהפוך את השירשור לנוסטלגי וניצור לו קישור בפורום...

לא רעיון חדש. כבר שנים שמנדנדים

לזאב פוקס על הFAQ העברי - עוד מאז שהיה מודרטור ביואל...

amir_aikido

New member
ואפילו יש מידעון קצר

לא מלא אמנם, אבל תקציר על כל האמנויות, מי שמרגיש שהוא צריך להשלים משהו, מוזמן. אמיר

WhiteBear

New member
מעניין, יש שם הגדרה לסאן צ´וואן

איזה מבין ההגדרות שהובאו מתאימה למה שנלמד במרכז הישראלי לטאי צ´י
(האם סאן צ´וואן נלמד בארץ כשיטת לחימה, מלבד עמידות סטטיות
) הקטע: צ´אנג צ´ואן – אגרוף ארוך ישנם שלוש שיטות הנכנסות תחת שם זה: האחת היא שיטה עם היסטוריה ארוכה מאד, המאופיינת בתנועות לחימה מטווח ארוך, כולל בעיטות גבוהות וקפיצת למרחק לגובה; השניה היא שיטה מודרנית שהומצאה בשנות השלושים של המאה העשרים על ידי בכירים באקדמיה המרכזית לאומנויות לחימה סיניות בנאנג´ינג, שהיא סינתזה של שיטות לחימה צפוניות " אופייניות ", ונקראת כיום גם סגנון שאולין הצפוני; הסינתזה השניה, שהיא גם השיטה השלישית, נעשתה בסין הקומוניסטית בשנת 1956 ובה הוכנסו שליטה מאפיינים משיטות " מוסלמיות " והיא הפכה לשיטה התעמלות והופעה מרשימה ביותר, עם עמידות נמוכות, תנועות ארוכות וחוסר ריאליזם מוחלט בקרבות.

צ´אנג צ´ואן, לא צאן צ´ואן.

צאן צ´ואן = אגרוף זן. (נדמה לי שזאב נוהג לכתוב זהאנג זואנג? ומתרגם "עמידת עמוד" ) צ´אנג צ´ואן = אגרוף ארוך. עד כמה שאני יודע, פשוט אין קשר בין השיטות. צאן-צ´ואן הוא אמנות לחימה. מי שמלמד אותו רק כעמידות סטאטיות, מלמד צ´י-קונג ולא אמנות לחימה.

nitzano

New member
עמידת עמוד

בסינית דג´אן דג´ואנג .היא אמנם עמידת צ´י גונג אך משמשת לרב לצבירת כח אותו משחררים בלחימה ,על כן היא משוייכת ל וו גונג (יכול לחימתית). עמידה זו קיימת ברב האומנויות הפנימיות (שינג אי צ´ואן ,בה גואה דג´אנג ,ויש הטוענים שגם בטאי גי צ´ואן היתה קיימת) .אומן מפורסם מסגנון שינג אי צ´ואן חקר את העמידות ובסופו של דבר הוריד את "שינג" ונישאר רק "אי צ´ואן". אמנם אינן אומנות לחימה בפני עצמן אך בלעדיהן אי אפשר. רק לידיעה אין לזלזל כלל בעמידת עמוד ,זהו בסיס כח עצום בתרגול גונג . בנוגע לזן צואן אין לי מושג .

orii

New member
אצלנו אין עמידת עמוד

כתבת:"אמנם אינן אומנות לחימה בפני עצמן אך בלעדיהן אי אפשר" מכליל, אה?

nitzano

New member
מחקתי את ב"סגנון שלי" מהאמצע......

וזה קצת שינה את המשמעות.

neko

New member
אתה כל הזמן מדבר על עמידת עמוד,

אז בבקשה תאר לנו אותה כדי שנבין על מה מדובר (אם יש לה דמיון לעמידה יפנית כלשהי זה יעזור לרובינו להבין עוד יותר).

nitzano

New member
עמידת עמוד

עם המקלדת הזאת יקח לי שבוע להסביר ולא תבין דבר .

Zeev Foux

New member
אני נוהג לכתוב

ג´אנג ג´ואן, מאחר וההגיה הקרובה ביותר ל ZH בעברית הוא ג´, לפחות כך נראה לי, וגם מתייחסים לזאת כך התרגומים בארץ..

orii

New member
סינית שפה קשה

על פי הבנתי, המונך צ´אנג צ´ואן – אגרוף ארוך כלל לא קשור למה שאתה לומד. לעמידות הסטטיטות סאן צ´וואן - שאתה לומד יש כמה שמות אחרים ושונים (שנשמעים דומה), בעברית או עמידת עמוד או אגרוף הזן. עמידות סטטיות (לא חשוב איך קוראים להן) נמצאות בהרבה מאוד שיטות של קונג פו וצ´י קונג. במרכז הישראלי נלמדות כמה שיטות (שבמקומות אחרים נלמדות בנפרד) שעברו איזה שהיא סינטזה...

nitzano

New member
למעשה יש המכנים את טאי צ´י כאגרוף

הארוך מכיוון ותנועתו ארוכה ומושכת .שם זה כמעט לגמרי אינו בשימוש כיום.

Zeev Foux

New member
אגרוף הזן, כפי שאתם (המרכז) מכנים

אגרוף הזן, כפי שאתם (המרכז) מכנים זאת, אינו אלא תרגול עמידות שמצוי בהרבה אומנויות לחימה. לרוב נוהגים להצביע על אמנות האי צ´ואן/דה צ´אנג צ´ואן כמאופיינת בעמידות אלו. ולגבי השם - אגרוף הזן..... נו, טוף

למעלה