טבלת המרת שמרים
שמרים – המרות חשוב מאוד באפייה עם שמרים – במשך כל זמן האפייה לשים בתחתית התנור תבנית מלאה מים. לאחר האפיה - להוציא על רשת ולעטוף במגבת יבשה. שמרים טריים – קוביה - לשמור בקירור חייבים להתפיח קודם את השמרים בכלי נפרד עד שיוצאות בועות – לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכוןשמרים טריים שמרית (גרגרים) - לשמור בקירור לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון. להשאיר כ-2 דקות . אין צורך בהתפחה, מתחילים עם שאר מרכיבי המתכון. שמרים יבשים - (גרגרים) - לשמור בקירור לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון. להשאיר כ-2 דקות . אין צורך בהתפחה מתחילים עם שאר מרכיבי המתכון 30 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 11 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות מחוקות שמרים יבשים. 50 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 30 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות + ½ 1 כפיות שמרים יבשים. 25 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 8-9 גרם שמרים יבשים/ 1 כף + ¾ כפית שמרים יבשים. 20 גרם שמרים טריים/4 כפיות שמרים טריים = 3 כפיות שמרים יבשים. 10 גרם שמרים טריים/2 כפיות שמרים טריים = ½ 1 כפיות שמרים יבשים . 5 גרם שמרים טריים/1 כפית שמרים טריים = ¾ כפית שמרים יבשים . בחורף, בימים הקרים, יש צורך להוסיף עוד קצת שמרים מעבר לכמות הרשומה חשוב - לא להוסיף את המלח ישירות על השמרים, קודם להוסיף 1 כוס קמח, לערבב ואז יש אפשרות להוסיף מלח ואת שאר החומרים. למתכון מלוח בבצק שמרים מוסיפים קמצוץ סוכר ולא 1 כפית. המרת קמח תופח בקמח רגיל: 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה שקית קטנה קמח תופח ( ¾ 2 כוסות) = ½ 2 כוסות קמח רגיל+¾ שקית א.אפייה תכולת 1 כוס קמח רגיל = 140 גרם תכולת 1 כוס קטנה קפה טורקי ריקה = 60-65 גרם מקור: 1מדינת ישראל