מחפשת אוזני המן מבצק שמרים

clcl

New member
בצק שמרים לאזני המן / שי עשהאל

בצק שמרים לאזני המן / שי עשהאל 1/2 ק"ג קמח 15 גר' שמרים לחים 1/4 כוס סוכר קורט מלח 1/4 כוס שמן מים לפי הצורך * מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. * מניחים לבצק לנוח במשך עשר דקות * מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, קורצים ממנו עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כף מן המלית ומקפלים כלפי מעלה.
 

דלית 3

New member
15 גר' שמרים לחים - כמה זה יבשים?

האם תמיד ניתן להחליף בכל מתכון? האם שמים אותה כמות? אם לא אותה כמות, האם יש יחס קבוע או שזה תלוי במתכון? אם יש יחס קבוע - מהו או האם יש טבלת המרה? סליחה על מבול השאלות אבל סופסוף, אחרי קריאה בפורום עשיתם לי חשק ותפסתי אומץ לנסות לעשות משהו עם שמרים - תמיד פחדתי מזה. כעת אני מחזיקה חבילת שמרים יבשים בפריזר (בשקית אטומה ומהודקת בקליפס בתוך שקית ניילון עבה וחתומה - בהמשך לשרשור שהיה כאן לפני כמה זמן). תודה מראש
 

clcl

New member
טבלת המרת שמרים

שמרים – המרות חשוב מאוד באפייה עם שמרים – במשך כל זמן האפייה לשים בתחתית התנור תבנית מלאה מים. לאחר האפיה - להוציא על רשת ולעטוף במגבת יבשה. שמרים טריים – קוביה - לשמור בקירור חייבים להתפיח קודם את השמרים בכלי נפרד עד שיוצאות בועות – לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכוןשמרים טריים שמרית (גרגרים) - לשמור בקירור לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון. להשאיר כ-2 דקות . אין צורך בהתפחה, מתחילים עם שאר מרכיבי המתכון. שמרים יבשים - (גרגרים) - לשמור בקירור לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון. להשאיר כ-2 דקות . אין צורך בהתפחה מתחילים עם שאר מרכיבי המתכון 30 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 11 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות מחוקות שמרים יבשים. 50 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 30 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות + ½ 1 כפיות שמרים יבשים. 25 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 8-9 גרם שמרים יבשים/ 1 כף + ¾ כפית שמרים יבשים. 20 גרם שמרים טריים/4 כפיות שמרים טריים = 3 כפיות שמרים יבשים. 10 גרם שמרים טריים/2 כפיות שמרים טריים = ½ 1 כפיות שמרים יבשים . 5 גרם שמרים טריים/1 כפית שמרים טריים = ¾ כפית שמרים יבשים . בחורף, בימים הקרים, יש צורך להוסיף עוד קצת שמרים מעבר לכמות הרשומה חשוב - לא להוסיף את המלח ישירות על השמרים, קודם להוסיף 1 כוס קמח, לערבב ואז יש אפשרות להוסיף מלח ואת שאר החומרים. למתכון מלוח בבצק שמרים מוסיפים קמצוץ סוכר ולא 1 כפית. המרת קמח תופח בקמח רגיל: 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה שקית קטנה קמח תופח ( ¾ 2 כוסות) = ½ 2 כוסות קמח רגיל+¾ שקית א.אפייה תכולת 1 כוס קמח רגיל = 140 גרם תכולת 1 כוס קטנה קפה טורקי ריקה = 60-65 גרם מקור: 1מדינת ישראל
 

ענתבר

New member
שאלה../images/Emo35.gif

מה זה אומר להוציא על רשת? האם מייד כשהמאפה מוכן, להוציאו מהתבנית ולהניחו על רשת? האם הבנתי נכון? ולמה זה תורם? ומה ההבדל בין זה לבין קרור בתבנית בה המאפה נאפה? ומה קורה עם המגבת שמעל?
 

דלית 3

New member
מליון ../images/Emo51.gif - בזכותך אעשה השנה

לראשונה אוזני המן תוצרת בית. תודה לך וגם למדינה חג שמח
 

clcl

New member
אם בזכותי . .. אז ברשותך אני חוזרת

וממליצה על המתכון שהעברתי כאן השבוע . . . מאוד מומלץ. אגב, ניתן להכין גם בצורה אחרת. גלילות דקות מגולגלות פעם אחת, וחתוכות טרם אפייה. אוזני המן נפלאות לבצק: 1/2 2 כוסות קמח רגיל 2 חבילות חמאה (200 גרם) 1 שמנת מתוקה 1 כף אבקת סוכר גרידת לימון מ- 1/2 לימון ללוש לבצק אחיד לכסות ולהכניס למקרר לשעה למלית: 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (לא אבקה) 100 גרם שקדים מסוכרים קצוצים דק 100 גרם צימוקים קצוצים + מיץ מחצי לימון 100 גרם מישמשים מיובשים קצוצים גרידת לימון מ- 1/2 לימון 2 כפות אבקת סוכר 1/2 צנצנת ריבת פובידל לרדד הבצק דק, למלא ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 30 דקות. לאחר האפייה לזרות אבקת סוכר. טעימות יותר יום אחרי האפייה. מקור המתכון: חנהל'ה
 
למעלה