מחפשים צילומים

fragman

New member
מחפשים צילומים

שלום חברים, לשלטי הגן הבוטני בגבעת רם אנחנו מחפשים תרומת צילומים של : פטל קדוש - צמח שלם ותקריב פרי צפצפה לבנה - כל צילום תפוח - צילום של עץ שלם בלבד יתנן קרדיט משותף לכל הצלמים ולא על כל שלט. צילומים יש לשלוח לאימייל [email protected] תודה, אורי

יונתן43

New member
../images/Emo140.gifאם יהיה לי אני שולח מיד

דרך אגב אורי מצאתי עוד מין של צמח בספרות הלועזית שדווח כגדל בישראל ואינו נמצא בספרות שלנו. gentiana olivier-תחת הצירוף flora of pakistan gentiana olivieri מצוין באנגלית שהמין גדל בטורקיה,סוריה,ישראל,רוסיה וקזחסטאן.

fragman

New member
עוד טעות

יש המון שטויות בספרות, גנטיאנות אוהבות קור וקרקעות חמוצות שלא נמצאות בארץ חוץ מהגולן.

יונתן43

New member
למה יש כל כך הרבה טעויות?איך אפשר לטעות הרבה?

גם gentiana olivieri ,גם erica manipuliflora גם galanthus fosteri גם אצבענית איברית זה נראה יותר מדי בשביל סתם צירוף מקרים.

יונתן43

New member
אולי אתה יודע?../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif../images/Emo13.gif

אולי אלו מינים אפיזודיים? אולי אלו מינים שנכחדו מהפלורה שלנו? כל כך הרבה מינים שלא מופיעים במגדירים הישראלים אומרים דרשני.

fragman

New member
אין לי מושג למה אנשים כותבים שטויות

למה אתה מתעמק בזה ???

יונתן43

New member
מתוך סקרנות ועניין../images/Emo13.gif

אני תמיד שואל את עצמי למה בארצות שנמצאות צפונית לנו ישנם מינים מקבילים לשלנו וישנם מינים וסוגים כמו:אברש,בכור-אביב(שיש לו נציג בחצי האי סיני),גנציאנה,חמאית ורודודנדרון שחסרים אצלנו.אני פשוט מתעניין וחוקר ברובד היותר עמוק.

fragman

New member
פלורות

אני ממליץ לך להתעמק קודם כל בספרות שלנו (פלורה פלסטינה, הפלורה של סוריה ולבנון של מוטרד וכו'). וגם לבקר בעשביה, שם תוכל לאמת קיום של מינים כאלו ואחרים. הארץ שלנו נחשבת לארץ בה הפלורה נחקרה לעומק, לכן אזכורים בספרות לא מקומית אינם אמינים.

יונתן43

New member
ואכן בפלורה של סוריה ולבנון

בספר "פלורה פלסטינה"(משנת 1886) באנגלית: מתועד המין primula vulgaris כגדל בישראל בהרי הגליל העליון. המין gentiana olivieri מתועד בפלורה של סוריה. המינים erica manipuliflora ו-erica libanotica מתועדים בפלורות של לבנון. המין כלנית יוונית (anemone blanda) והמין בכור-אביב מצוי (primula vulgaris) מופיעים בפלורה של לבנון. לדעתי אסור להיות מקובע ונעול בקונספציה של "הכל נחקר חתום וסגור".לדעתי פה ושם יש חריגות ששווה לבדוק. המין galanthus fosteri דווח מדרום לבנון. ומה נגיד על קדד אהרנברג?

fragman

New member
יופי

אז מצאת כמה טעויות בפלורות עתיקות, עדיין לא מבין מה העניין ? קדד אהרנברג מוכר מהחרמון ולבנון, פשוט לא מצאנו אותו עד כה בחרמון הישראלי.

יונתן43

New member
הענין הוא הגישה.

על סמך מה קובעים שחקר הפלורה הישראלית מוצה במאת האחוזים ושאין מקום למציאת מינים חדשים. חוסר הגמישות ,הלקוניות,והנחרצות הזאת נראה לי די מוזר.

fragman

New member
אין בחיים 100 אחוז

הי יונתן, אני חוקר את צמחיית ישראל ומוצא בה מינים חדשים ממש עכשיו. אני לא מחפש מציאות פיקטיביות בספרות ישנה ולא מעודכנת, למרות שתמיד יכולה להיות הפתעה. השאלה היא במה אתה משקיע את האנרגיה שלך. איפה אתה יכול לחדש. העלת מספר פעמים את השאלות הללו ולדעתי זה לא מוביל לשום כיוון. אבל כמובן בהצלחה, הלוואי ואני טועה. אורי

יונתן43

New member
../images/Emo140.gifתודה אורי

אתה צודק שצריך לדעת במה להתעמק.אני מודה שקצת נסחפתי יותר מדי.

למעלה