מחפשים פודל טרייר לבן לאימוץ.איפה יש ?

X11

New member
שוב את נכנסת לסמנטיקה

ומכבסת מילים רק לצורך הויכוח
א. איפה בדיוק ראית שרשמתי שהרבעתי כלבה מעורבת ?
ואם בכוונתך לפתוח דיון שוב, מהו כלב גזעי מהו מעורב (דרך אגב, מבירור שעשיתי מסתבר לכלבים עצמם זה לא משנה אם הם מעורבים גזעים עם או בלי תעודות) ומה משמעות התעודות אני חושב שאמרתי את דברי בעניין בתגובות קודמות.
לגבי איכות:
תגדירי לי בבקשה איזו מהממלטות הבאות נחשבת בעינך כאיכותית
המלטה של כלבה עם תעודות מזכר עם תעודות שניהם בריאים מצולמים, מטופלים גורים בעלי צורה חיצונית העונה על כל קריטורני הגזע בריאים ומחוסני ההמלטה ללא תעודות
המלטה שניה , גורי לברדור עם תעודות מאמא הסובלת מפילפסיה ואבא עם נטיות לנשכנות מחצר אחורית של מגדל שמאכיל במזון שעולה 90 ש"ח ל20 ק"ג תעודות אינם ערובה לאיכות,
אם היית חייבת לקנות כלב מאחד מהם, במי היית בוחרת ?עם תעודות או בלי ??
דוגמה קטנה. כלבת הדוג דה בורדו האישית שלי, נקנתה ממגדל בסכום שהגיע לכמעט 2000 $ המלטת תעודות איכותית ביותר, בגיל שנה וחצי הכלבה צולמה לשלול היפדיספלסיה. הצילום הראה את האגן הכי גרוע שראיתי בחיי. שבוע לאחר מכן הכלבה עוקרה. לא הייתה שום התלבטות בעניין.
מוטי

pandidi

New member
אני האחרונה שאתה צריך לספר לה על פגמים

של כלבים גזעיים.
מציעה לך לעשות חיפוש בפורום של החודשים החרונים בשביל לקבל מושג קלוש מה עברתי בחמישה חודשים עם גורה גזעית (גזעית זאמת- כזאת שיש לה תעודות) עד שזה נגמר במוות שלה (ושלי)

אבל התעודות זה המינימום של המינימום.
זה לא הופך למושלם או לבטוח.
אבל זה הופך למסודר! כלב שמורבע הוא כלב שיודעים בוודאות שהוא כל הדורות אחורה היה אכן מהגזע הזה כי אחרת מה הפואנטה?
אם לא חשוב לך הקו דם של הגזע הספציפי הזה- לך תאמץ כלב שנראה כמו או שדומה ל ואז תציל אותו ממות.

ברגע שאין תעודות אתה לא יודע אם הכלבה גזעית. גם אם סבתא של סבתא שלה הורבעה עם כלב אחר הכלבה שלך עדיין תהיה מעורבת. כשאין תעודות- אין וודאות שהגזע נשאר טהור כל הדורות אחורה וגם אם היא נראית בדיוק כמו לא הופך אותה לכזאת.

X11

New member
מצחיק, את אומרת בדיוק !! את מה שאמרתי

אז תזכירי לי (כי אני כבר הלכתי לאיבוד) על מה אנחנו מתווכחים בדיוק ???
מוטי

nathaliesh

New member
אני לא מכירה את הכותב אישית

ומגיבה אך ורק לדבריו. הוא כתב שבעיניו ההמלטות שביצע בלי תעודות היו איכותיות. לכך התייחסתי. ניסיתי להסביר למה גם אם ההמלטה הזאת היא האיכותית ביותר מבחינת הגזע-איכותית היא לא, כי היא מסייעת לתעשיית השקיות השחורות.

כשבן אדם כותב לי שהוא למד מצד אחד אבל מצד שני ממשיך להגן על ההמלטות החוקיות - אני לא רואה את הלמידה.

ברור לי שאת מדברת מהכרות ולכן מקבלת ומכבדת את דברייך - אני מסיקה מסקנות אך ורק ממה שכתוב. אולי מה שכתוב לא מביע את ההתנהלות כפי שהיא במציאות - אבל אין לי דרך לדעת את זה.

sivi1964

New member
לדעתי כולכם כולל x11 אומרים דבר זהה

ההבדל היחידי-הוא משתף ביושר ובכנות את הדרך שעבר,המסקנות והשינויי שהחליט עליו.

אני חושבת שקריאה נוספת על כל מה שאמר וההתייחסויות שקיבל תראה לך למה בעצם הוויכוח בינכם היה מיותר{לטעמי},ואני לכן לוקחת את המקום שבו הוא נימצא היום וממנו הוא פועל, כעיקר החשוב.

כולנו לומדים דבר או שניים במהלך החיים,וההבנה{ושוב האומץ והיושרה האישית להודות בכך} שהנחות עבר היו מוטעות והשינוי הוא מתבקש ונכון-הם בשבילי העיקר...

nathaliesh

New member
מסכימה עם הסיפא, לא עם הפתיח

לא מתוך הכרות עם הכותב הדבר היחיד שיש לי להסתמך עליו זה המילים שלו. הוא כתב ולא פעם אחת בשרשור הזה שהוא עדיין גאה בהמלטות האיכותיות שעשה ללא תעודות. עצם הגאווה וההכתרה שלהן כאיכותיות, לא מעידה בעיני על מסלול לימודי.
ייתכן ולו הייתי מכירה את הבן אישית גם אני הייתי מגיבה כמוך - אבל כשבן אדם כותב - הוא צריך להסביר בדיוק למה הוא מתכוון.

X11

New member
אני רואה שיש כאן המון צדיקים

שאף פעם לא עשו משהו שבדיעבד ולאחר למידה חשבו שהיה ראוי לעשות אותו אחרת, כתבתי כאן משהו, שיתפתי מהנקודה הכי אמיתית לא מתוך נסיון לצייר עצמי כחסיד אומות העולם אלא כמי טורח לשפר את עבודתו הכלבנית כל הזמן, אמרתי שהגעתי למסקנה (בלי שתגידו לי) שהדבר הנכון הוא לעשות גורים עם תעודות, הסברתי שגם כאשר עשיתי גורים בלי תעודות הקפדתי על בדיקות ואיכות, אמרתי שמבחינתי גורים עם תעודות = הרבעות / המלטות תחת פיקוח גופים גופים כלבניים ולכן עדיף. כתבתי מה דעתי על כל נושא ההגדרות. הסברתי שכל ההמלטות שעשיתי היו מבוקרות תוך הקפדה על איכות.
והתגובות - כל הצדיקים למינהם (שחלקם אפילו לא קרא את מה שכתבתי אלא רק כותרת) אשר רצים מיד להוקיע ולחנך כמי שבעיני עצמם הם התגלמות הצדק הכלבני, במקום להעלות פוסטים מלמדים ומחנכים לעיקור סירוס ובראש ובראשונה לאחריות האדם מול הכלב ,
מכל אלו שהגיבו לי כאן לא זכור לי אחד שהתנדב לקחת את המשוטטים בני השעות ספורות שנזרקו , או את הבולדוג הצרפתי הנכה שננטש או שלישית הגורות המעורבות והמקסימות שמחכות לבית בכלביה, ואלו רק הכלבים שעזרתי להם בחודש האחרון, עכשיו תכפילו את זה ב 17 שנים, יודע כאן בפורום מי שיודע כמה מאמץ וכסף אני משקיע על מנת לעזור לכלבים הזקוקים לכך.
מאמין שההשקעה המנטלית, פיזית וכספית שהשקעתי בכלבים נטושים לאורך השנים אולי מאזנת קצת את החטא הנורא מכל של גורים איכותיים ללא תעודות שעשיתי בעבר.

רוב התגובות כאן לא באו על מנת לתרום משהו לדיון של מעורב/ גזעי /תעודות או לא וההבדלים בינם מעבר להגדרות שלנו, אלא רק על מנת לתת במה למשנתם הצדקנית ולהראות כמה הם בסדר.
תילחמו באלו שעושים גורים מעורבים ואחר כך נוטשים אותם גורים שמסיימים את חיים בצער בעלי חיים ולא נגד אנשים שלוקחים אחריות מלאה על מעשיהם, כאלו שהדאגה לרווחת הכלבים תמיד הייתה בראש מעיינם
לסיום יכול להרגיע את כולכם, גורים שאני מכרתי לא הגיעו לצער בעלי חיים, מכירת הגורים אצלי תמיד הייתה סלקטיבית מאוד, פניות מאנשים אשר היה לי ספק לגבי יכולתם לטפל בכלב (לא יכולתם לשלם עבורו) נענו בשלילה
ב. 95 % מהכלבים בצער בעלי חיים מעורבים, כלב גזעי (גם ללא תעודות) שמגיע לשם לרוב הסיכויים לאימוצו גדולים עשרות מונים מכלבים מעורבים.
סיכום, מכרתי גורים גזעיים, איכותיים) ללא תעודות, לא דמויי, ולא כמעט ולא אולי. גזעיים !!
לא רק שלא מתבייש בכך אלא אפילו מתגאה באיכות הגורים ובבתים שאליהם יצאו.
מבחינתי כל הויכוח הזה על תעודות או לא הוא בזבוז זמן, יש מגדלים עם תעודות שהם מטחנת גורים, כלבים המוחזקים בתת תנאים לצורך גורים וכסף בלבד אבל איתם בטח אין לכם בעיה כי יש להם תעודות, לעומת זאת המלטה גזעית איכותית מטופלת (האם והגורים) ללא תעודות- שומו שמיים בואו נתנפל עליו כולם, בגלל אנשים כמוהו (בדיוק) צער בעלי חיים מלא כלבים. לא ברורה לי ההתיחסות
מוטי

pandidi

New member
על החצי הראשון תכננתי לענות לך בכבוד

אבל זה עבר לי.
אני ממש לא אכנס איתך לתחרות של למייש יותר גדול ומי עוזר יותר. וד"א, סתם שתקפוץ לרגע מהעץ- אני כן הצעתי לסיוי לקחת שני גורים מהיונקים.. אתה יודע, יש אנשים שעוזרים ולא תולים על זה שלטים, מוכר לך?

אתה תמשיך לכתוב "מכרתי גורים גזעיים, איכותיים) ללא תעודות, לא דמויי, ולא כמעט ולא אולי. גזעיים !!" ואנישם לבד ימשיכו להבין במי מדובר.

fi0na24

New member
אין שום בעיה עם להגיד "טעיתי"

וכל הכבוד לך שאתה אומר את זה.. אבל, להיות גאה בטעות?!?! להיות גאה בהוספה של גורים למעגל המוות? ואולי הגורים שלך לא ננטשו, אבל מה עם הגורים שלהם והגורים של הגורים שלהם? להמשיך?
להגיד שהיו לך גורים מעולים בלי תעודות? היום תוכל לזהות אותם? יש הוכחות שהם נולדו אצלך? מי ההורים שלהם? אין כלום.... אז יפה שהבנת שזו לא הדרך, אבל ממש אין מה להתגאות בעבר הזה...

תעודות זה ממש לא הכל, אבל זה הבסיס!
אני יכולה להגיד לך שאני מחכה להמלטה בחו"ל. אני מחכה כבר 4 חודשים, ויש לי עוד יותר מ-8. למה כ"כ הרבה? כי תעודה זה לא הכל, חשוב לי הבית גידול, חשוב לי הכלבים והאיכות שלהם, תוצאות של בדיקות, אורך חיים בשושלת אחורה, מי המגדל ואיך הוא מגדל את הכלבים שלו... בשביל כל זה אני מחכה, ולא קונה סתם כי יש המלטה

X11

New member
פיונה, שימי לב, לא אמרתי

שאני מתגאה בכך שעשיתי המלטות ללא תעודות, אמרתי שמתגאה באיכות הגורים הגורים שהוצאתי (למרות שהי ללא תעודות) בטיפול שנתתי לאם ולגורים ובבתים שמצאתי להם,
יש הבדל.
מוטי

X11

New member
משום מה כל הדיון הזה

הפך להתנצחות אישית ונושא ההתקפה הוא אני. ייתכן ובאשמתי אולי לא השכלתי לנווט את הדיון לרמה המקצועית בנושא תעודות / גזעי / מעורב ומה שבינם. הטעות היחידה שאני יכול לחשוב עליה מבחינתי הוא זה ששיתפתי את חברי הפורום בגילוי לב בדרכי בעולם הכלבנות.
מכל מה כשתבתי לגבי חשיבות התעודות, לגבי חשיבות הפיקוח, לגבי הצורך בחוקים חדשים להפסיק את התופעה המכוערת של גורים ננטשים , מכל זה בחרו כאן מספר אנשים להתעכב על הנקודה הכי זניחה במה שכתבתי - שבעבר חשבתי שפיקוח שלי על האיכות של הגורים בדיקות רפואיות וטיפול איכותי באם ובגורים הוא מספיק טוב והיום דעתי שונה, כתבתי זאת על מנת להדגיש שלא חשוב כמה המגדל הוא אוהב כלבים, מבין ומטפל טוב, עדיין תעודות עדיפות בגלל הפיקוח של הגופים הכלבנים, כתבתי אולי בארבע הודעות שאני בעד תעודות באופן מוחלט, מאמין שכמו שאמרו כאן תעודות הנן המינימום הנדרש ולא המקסימום. כל זה כנראה נעלם מעיני כמה קוראים שהעדיפו לקחת את הדיון להתנצחות והאשמות חלקן מגעילות.
אין לי בעיה שאנשים "יבינו במי מדובר" כהגדרתך נראה לי שאיפה שהוא את זו לא רואה את התמונה השלמה לגבי.
לגבי "להחזיק שלטים , אני מציל כלבים" פעם ראשונה ששמעת שעזרתי לכלב הייתה לפני שבוע, אני עושה את זה מאז שאני ילד, אז לא נראה לי שההגדרה תופסת לגבי
לסיום, לא מכיר אותך, אין לי כלום נגדך, לדעתי שוב, אנו בדיון שהיה אמור להיות מקצועי וירד לפסים אישיים ואם אולי תעברי שוב על ההודעות שלי, בנחת ולא בעצבים תיווכחי שאנו רואים דברים בצורה דומה מאוד
מוטי.

mo30257

New member
אני חושב...

אני חושב שנוצר פה טלפון שבור בינך לבין הגולשים. לדעתי הניסוח שלך לא היה מדויק כול כך והוא גרם לבעיתיות, לעומת זאת, הניסוח שרשמת לפיונה ממש מעל, יותר מדויק, ויותר מתקבל על הדעת.
הגולשים פה מאוד רגישים, ולדעתי זה מאוד מובן, לנושאים מסוימים, ולכן יש התפרצות מסוימת. אף אחד לא מכיר אותך אישי ואתה בטח לא מכיר אותם באותו אופן, לכן יש הרגשה שזה אישי, אבל זה לא ככה.
נכון שרשמת שאתה בעד תעודות, אבל מספיק הערה בעייתית כמו שרשמת על האיכות, מה שלדעתי לא הסברת אותה בצורה טובה, עד ההסבר שרשמת לפיונה למעלה, בשביל שדיון יגלוש למקומות בעייתים.

חבל שתפסיק לשתף מניסיונך, בגלל הדיון הזה, שפשוט הסתבך לא בכוונה משני הצדדים.
זאת לפחות דעתי, אני לא מייצג פה אף אחד, זאת ההרגשה שלי מהדיון והכרותי מהפורום.

X11

New member
תודה על החיזוק והבהרה

מקווה לדיונים פוריים יותר בהמשך
מוטי

רגע33

New member
אז כל אחד יקבע לעצמו מה זה גזעי?

זה מעורר הערכה שאתה מודה בטעותך רק חבל שאתה מתעקש להצדיק את המעשה הזה למרות הכל. אתה כאחד שבקיא ומבין יודע מה לבדוק אז אולי הגורים שלך היו בעלי פוטנציאל טוב יותר לא להיות חולים במחלות גנטיות ולהראות יותר כמו הגזע מאשר הגורים ששכנה שלי זרקה בצער בעלי חיים . אבל הם לא יותר גזעיים מהגורים של הכלבה שלה (שהיא אגב, מתועדת). שנולדו מכלב "גזעי בלי תעודות" שנראה "בדיוק כמו" ולמרבה הפלא הגורים לא "נחטפו" ואחרי חודש היא התייאשה. אז אם אתה יכול להגדיר לעצמך מה זה גזעי, גם היא יכולה. מה ההבדל?

אתה מדגים יפה מאוד איך הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות. אלא אם דרשת עיקור/סירוס מכל הקונים ועקבת אחר כל הדורות, איך אתה יכול לדעת מה עלה בגורלם של דור ההמשך?

ואתה טועה בעניין אחר. לי לפחות יש בעיה גם עם כלבים מתועדים, עד היום לא השתכנעתי ש"כלבנות גזעית" היא הפתרון כמו שטועינם פה, לפחות לא בישראל. יש כאן קטסטרופה נוראית שלא מצדיקה ולו גור אחד נוסף כאשר רובם ככולם של הבתים יכולים למצוא את מבוקשם מכלב שכבר חי בעמותות וכל גור גזעי נוסף פירושו מוות לגור אחר. ומי שלא רוצה לאמץ כלב לא מתועד, לא חייב לגדל כלב והעולם ימשיך להסתובב. ושנית כי בישראל אין אכיפה של שום דבר ולכן ברור שהתחום פרוץ וברוב המקרים מדובר בעסק לכל דבר, על חשבון גופה ובריאותה של כלבה חסרת ישע.

ולבסוף הפורום פתוח לכולם, גם לפעילים ומתנדבים וכאלה שהם בתי אומנה ולגם לאלה שעוזרים רק מאחורי הקלעים או בצורות עקיפות וגם למי שלא נוקף אצבע. אין לך שום דרך לדעת מי עושה מה למעט הבודדים שיש לך היכרות אישית איתם. אז אין טעם לנסות ולהשתיק מי שלא מסכימים איתך, כי גם פה וגם בכל פורום אחר, הם ימשיכו להישמע.

ממש לא

מגדל טוב לא מרוויח ואפילו מפסיד.
המזון היקר ביותר, השמפואים היקרים ביותר (ממש פה לידי יש שמפו של 150 ש"ח, ואני צריכה שלושה סוגים שונים), טיפולים חודשיים במספרה, מחירי תערוכות, וטרינר צמוד בכל הקשור להרבעות, הריונות והמלטות (וגם הזרעות, קניית זרע, ייבוא...- יקר בטירוף!!!!), עלויות חברות בהתאחדות, טיסות לחו"ל, מלונות ועלויות תערוכה שם, בדיקות רפואיות (לפעמים נשלחות לחו"ל לבדיקה), צילומי אגן בהרדמה...

אני מבטיחה לך שכסף לא ממש יוצא מזה.
מעבר לזה, ישנם חוקים בהתאחדות לגבי מספר הפעמים בהן מותר להרביע כל נקבה. הרבה גזעים ממליטים גור אחד או שניים.

עכשיו קח מרביע פיראטי שמרביע למחייתו, אין לו הוצאות כמעט על כלום, ברוב המקרים אוכל זבל, זכר אחד על כמה נקבות שממליטות כל הזמן, בלי מספרה, בלי וטרינר, בלי בדיקות רפואיות, בלי עלויות תערוכה ובטח בלי טיסת לחו"ל, בלי וטרינרים, ועוד מרשה לעצמו לגבות כמה אלפים.. על מה? על זה שהזכר והנקבה נראים דומה...???

לא כל המגדלים הגזעיים טליתות, אבל יש מהם לא מעט שאכן משבחים את הגזע, לומדים כל הזמן, מכניסים קווי דם חדשים, הולכים ללמוד במדרשה, ומוציאים ים כסף שברוב המקרים לא נכנס חזרה ואם כן, מעט מאוד ובטח לא שווה את כל הטרחה...

shaharc1

New member
בלי וטרינר, בלי בדיקות רפואיות,

ובלי וטרנירים.

סתם, זה הצחיק אותי

fi0na24

New member
אותי הצחיק ה"ללא טיסות לחו"ל"

אני בטוחה שאותם טוחנים טסים יותר ממך וממני ביחד

pandidi

New member
אני רואה את זה אחרת

אני לא חושבת שהקונים צריכים לשלם על האחזקה של ההורים.
את בוחרת לגדל כלב או כלבים בגלל אהבתך לגזע והרצון שלך לתרום לשימור ולשיפור שלו.
בסופו של דבר הכלבים הם הכלבים שלך ולכן מן הסתם את תקני להם את האוכל והשמפו ותעשי את הצילום אגן והבדיקות.
לגבי התערוכות- אני ממש לא חושבת שמגדל טוב הוא זה שרץ על הכלב שלו לכל תערוכה אפשרית.
בשביל לדעת אם הכלב עומד בתקן ונחשב למובחר בגזע לדתע מספיק ללכת ל3 תערוכות ואם את רוצה לטוס לבינלאומית זו כבר בחירה שלך
כל שאר הדברים שקשורים להמלטה- וטרינר, להטיס את הכלב לחול בשביל להרביע, ההמלטה וכו'-
אמא של ביאנה הורבעה בחו"ל.
בהמלטה היו 11 גורים שנמכרו ב5000 ש"ח- סה"כ 55 אלף ש"ח.
זה בהחלט מחזיר את ההוצאות עבור ההרבעה והגורים וגם מכניס רווח לבעלים.

קחי למשל הרבעה של אוסטרלי שנמכר בארץ.
בהמלטה היו 7 גורים והם נמכרו ב3000 ש"ח.
21000 על כלב שלא טסו איתו, לא צילמו לו אגן ולא כלום.
את באמת חושבת שלבן אדם לא נכנס לפחות 10000 לכיס?

למעלה