מחפשים מתכנת

מחפשים מתכנת

בס"ד לפרוייקט התנדבותי למען נכים דרוש/ה מתכנת/ת ליצירת תוכנה המתאימה בין מקומות המגורים של החונך לזה של הנכה המתאימה בין זוגות נכים לשם הכרויות בין נכים (זו בוודאי בסיס לאותה תוכנה) נא להגיב כאן בלבד תחת ההודעה הדומה http://communa.tapuz.co.il/mib4god

ברנדל

New member
שאלה:

הפרויקט משמש רק את המגזר החרדי? האם הנכים הם גם חילוניים?

תשובה

בס"ד הפרוייקט משמש בעיקר את הפלגים הדתיים בחברה, אך בוודאי לא תדחה את אותם הפלג החילוני שיכבד את ציביונה (ותאמין לי, יש בינינו חילונים)

ברנדל

New member
אתה מוכן להעלות דרישות כלליות

לתוכנה, על מנת שנדע על מה מדובר? האם התוכנה פועלת על גבי האינטרנט? אני מניח שכן, אני מבין שמדובר בהתנדבות, מה לגבי עלויות כמו אחסון האתר? מה היקף התוכנה, האם תדרש תמיכה לאורך זמן?

תשובה

בס"ד איניני מבין בפרטים המדוייקים אבל אתן לכם את היעדים הנדרשים לנו אולי תוכלו ליעץ לי את דרכי השגתם. בימים אלה ממש מתגבשים אנו, קבוצת נכים דתיים, ונרשמים כעמותה חברתית. ברצוננו להקים אתר מאגרי מידע ועזר לנכה הדתי ובכלל ובין היתר להקים את המאגרים הבאים: מאגר ההכריות שיסייע לנכים להכיר בן או בת זוג למטרה רצינית. וכמו כן, מאגר מתנדבים המוכנים לשמש כחברים לנכים שהניידות קשה להם ומחפשים מי שיוציא אותם "לנשום אויר" חשבתי כי תוכנה זהה שתבצע את ההתאמה בין הבני זוג (או בין המתנדב לנכה) תאפשר לנו לנהל את המאגר ביעילות האם מאגר שכזה דורש תוכנת התאמה (ואז פניתי למקום הנכון) או שזה כרוך סביב בניית האתר ולא תוכנה? מקווה שהסברתי עצמי טוב

selalerer

New member
בד"כ

מחזיקים על שרת בסיס מידע עם כל הפרטים (של נכים,מתנדבים וכל הפרטים של מה הם מעוניינים לחפש) גם אתר האינטרנט עובד עם הבסיס מידע (מציג אנשים ע"פ מה שאתה מחפש, למשל מתנדבים באיזור תל אביב, או מכניס פרטים של אדם חדש לבסיס מידע) וגם תוכנה תוכל לעבוד עם בסיס המידע בכדי לעשות בעצם את אותן הפעולות ופעולות ניהוליות, למשל מחיקה של מתנדבים שלא מעוניינים שיהיו במאגר וכו.

מה יעיל יותר, תוכנה או אתר?

בס"ד מה גם שהאתר יכיל מידע נוסף האם לא יכולה להיות קריסה? (סליחה על הבורות)

selalerer

New member
אתה יכול להשתמש בשניהם.

האתר נגיש לכל אדם, התוכנה לא, אבל אפשר למסור אותה לאנשים, בכל מקרה בד"כ מסתפקים באתר בלבד כאשר יש תוכנת ניהול שבה המנהל של האתר יכול לעדכן את בסיס המידע ולעשות פעולות שלא כל משתמש באתר יכול לעשות כמו למחוק אנשים מהמאגר וכו.

ברנדל

New member
גם אם אתה משתמש בתוכנה

אתה עדיין צריך לקשר בין נתונים דרך הרשת, הרי אתה רוצה שאם נרשם משתמש חדש, אז בחורה מעונינת תוכל איך שהוא לראות במחשב שלה שהוא נרשם, כך שבכל מקרה אתה צריך אתר להחזקת הנתונים. עלות אחסון בסיס המידע או אתר בשרת , היא עלות כספית בד"כ לתקופת זמן, איזה מימון יש לכל הסיפור?, כך בחשבון שמדובר גם כנראה בהמשך פיתוח ותמיכה תכנותית לאורך זמן. האם ניתן לקבל יותר פרטים בנוגע לנקודות אלו?

YLEE

New member
במקרה עברתי - למדתי בדיוק את זה:

בסיס נתונים על השרת - קריאה/כתיבה אליו מצד האינטרנט אבל גם תכנה שניתן להתקין אותה אצל הלקוח - לניהול אותו מסד נתונים. מושגים כמו SQL ACCSESS VB ASP..... לא אמורה להיות בעייה עם זה. (ז"א שזה אמור להיות פשוט)

תשובה

בס"ד פרוייקט זה נמצא בשלבים הראשונים להקמתו ולעת עתה מתבסס הוא על נותני שירות בלבד, אך בסיום ההליך ועם קבלת הרישיון כעמותה תפתח בפנינו אופציה נוספת של נותני חסות ותרומות יוכלו להתקבל במסגרת החוק. את מימון הפרטים הקטנים (נסיעות, שיחות טלפון וכדומה) ממנים כרגע יזמי הפרוייקט בהתאם לסכום לקיצבתם הממשלתית. שמח על הנכונות להרתם ומקווה שעניתי על הנדרש, בתודה מראש אברהם רואש הוגה ויוזם הפרוייקט

ברנדל

New member
אני לא מדבר על פרטים קטנים

נניח שאני מוכן לעבוד בהתנדבות ולתכנת את הדרוש, עדיין יש צורך באחסון בסיס נתונים או אתר, בשרת, באחת החברות שמספקות שרותים אלו. האם עלי בתור מתנדב בפרויקט לשלם לחברת ספקי השרתים מכספי? העניין יכול להגיע למאות דולרים עם מדובר באחזקת בסיס נתונים לתקופה ארוכה.

המתנדב לא משלם מכיסו אלא התורם

בס"ד המתנדב לא ישלם מכיסו את כל הדברים הכרוכים סביב התנדבותו, אלא (וכאשר נהיה עמותה מסודרת) כספי תורמים יממנו את העלות או/ו כמצבינו עכשיו בו אנו מחפשים נותני שירות גם לגבי שטח איכסון

ברנדל

New member
שאלה אחרונה

באיזה מסגרת מקבלים יזמי הפרויקט את התמיכה הממשלתית, האם זה מתוך ביטוח לאומי אישי של כל אחד ואחד מהיזמים, או תמיכה ממשלתית שניתנת לעמותה במסגרת כל שהיא. או במילים אחרים, מה הם מקורות המימון ובאיזה מסגרת מקבלים אותן. בתודה רבה מראש על תשובותיך העניניות

../images/Emo140.gif

בס"ד כפי שכבר אמרתי, בימים אלה אנו נמצאים בעיצומו של תהליך הרישום כעמותה מסודרת. רישום זה מקנה את האישור לאסוף תרומות שעליהם יקבלו נותני החסות החזרי מס ממס ההכנסה. למרות שלקיחת החסות מצד גורמים ממשלתיים תהיה הגשמת חלום מבחינתנו, אך עדיין קשה יהיה לי להתחייב לדבר במיוחד בשלביה הראשונים של ההתארגנות.

למעלה