מחפשים חיבור WI FI זמין?

CarpeDiemIsrael

New member
זהירות, קרינה! ../images/Emo5.gif ../images/Emo153.gif

ומצד שני, כל הכבוד על היוזמה של עיריית י-ם.

shed

New member
---> הסר דאגה מליבך.

הקרינה מהתקני WiFi היא אפסית. רק כדי לסבר את האוזן מדובר בסדר גודל של פי מאה אלף פחות מאשר טלפון סלולרי. ופי כמה מליונים פחות מאשר מיקרוגל ביתי. בנוסף, מדובר בקרינה בלתי מיננת, אשר האפקט היחידי הידוע שלה על רקמה אנושית היא חימום.

cyclor

New member
ולגבי BT?

עם הנושא כבר עלה - מישהו יודע להגיד מה לגבי BT בהשואה לסלולרים?

shed

New member
-- אותו כנ"ל.

בד"כ BT משדר בהספקים נמוכים יותר גם מ-wifi.

AYELET1

New member
יש לך טעות

גם קרינה בלתי מייננת נמצאה כמסרטנת זה בנוסף לכמה נזקים אחרים שהחימום (כנראה) גורם

mikeoreli

New member
איילת?

א. לא הוכח מדעית שאכן קרינה אלקטרומגנטית בתדרים אלו מייננת. יש מאמרים בעד ויש נגד. ב. על מנת שקרינה תגרום לסרטן, היא אמורה לשבש את רצף הDNA בתאים. מה לעשות? אבל על מנת לחדור לתוך הגוף ולשנות את הDNA אורך הגל צריך להיות מאוד קטן, בערך על גבול הDUV. ג. התוצר לוואי של גלי מיקרו, כלומר בתדרים אלו של סלולארים, BT ו WIFI, הוא חום, והוא גורם לכך שהרקמה תתחמם. שלא תחשבו שזה טוב. זה לא טוב, אך אם זה סלולארי, אז מדברים מעט יותר או עם אוזנייה. אם מדובר על BT, אז ההספקים כל כך קטנים שההשפעה צריכה להיות בלתי משמעותית, תחשבי על זה שהBT עובד עד לטווח של 10 מ', שזה כלום. לגבי WIFI, ההספקים יותר גבוהים מBT, אך הנזק פחות משמעותי גם בגלל שמדובר בהספק יותר נמוך וגם בגלל שאף אחד לא מצמיד מכשיר WIFI לראש ההשפעה בלתי משמעותית. דבר נוסף, אני הייתי לפני כ3 שנים בביקור מטעם העבודה (סתם לכיף) בכור הגרעיני בנחל שורק. האדם שהדריך אותנו שם אמר שאנו סופגים כל כך הרבה קרינה ממקורות אחרים חוץ מהסלולארי, שהופך את תוספת הקרינה ממנו לבלתי משמעותית. תחשבי כמה זמן את מול המחשב, הטלויזיה, בשמש (או עם הפוקט פיסי (אל תדאגי מסכי LCD פולטים קרינה בהספק יותר נמוך). רק עוד הערה קטנה. שאולי לחלק תרעיש את עולמם. אין דבר שלא פולט קרינה. אפילו חור שחור פולט קרינה. השאלה היא באיזה תדר הקרינה ומה ההספק שלה על מנת שתגרום נזק לבני אדם. אותו דבר גם עם לייזר, יש CLASS לדוגמא CLASS 4 שהכי מסוכן שבהספקים גבוהים יכול להמיס חפצים ויש CLASS 1 שאין עליו שום הגבלות. לכן צריך לקחת הכל בפרופורציה.

AYELET1

New member
מיקו הוספתי הערה כללית, לאו דווקא

לגבי WI FI אזניית BT מאד מטרידה אותי ולכן אינני משתמשת מקרבתם של חורים שחורים אני בכלל נמנעת באוםן מוחלט
ונכון, אדם ממוצע, בעולם מודרני, סופג המון קרינה, ולכן זו דווקא סיבה למזער מה שניתן. כדי לסרטן, הקרינה איננה חייבת לפגוע ישירות ב-DNA. היא יכולה למשל לגרום לחימום אנזים/חלבון המונע סרטן (ויש כאלו) ולשבש את פעולתו (זו סתם דוגמה תיאורטית. אין לי מושג אם נכונה או לא).

mikeoreli

New member
מעניין

אני אחקור קצת לגבי המשפט האחרון שאמרת. אם זה נכון, ויש אנזימים כאלו ואם הם מושפעים מחום אז תפקודם לקוי, אז זו יכולה להיות אכן בעיה.

AYELET1

New member
יש אנזימים כאלו בטוח

בערב אשלח לך כמה מילות מפתח לחקירתך (אם בא לך) בשליפה אני זוכרת p53 יש להם שם מיוחד ואינני יודעת עד כמה הם מושפעים מחום. ההגיון אומר שכן יום נעים

למעלה