מחסן ספרים

מחסן ספרים

היום צפיתי בערוץ 2 תוך כדי קריאת הספר "חסד האלוהים/ברנארד מלמוד" שהוא ספר מצויין דרך אגב, וראיתי בתוכנית של אבי קושניר על איזה מחסן ענק בצפון. השם הולך משהו "המחסן של מיכאל" אבל אני לא בטוח. מישהו יודע?

2אסנת

New member
זה "המחסן של איתמר לוי" במושב צרופה

אשר יש לו אח תאום בגבעתיים. זה אותו האיתמר לוי שימצא לך כל ספר שתבקש. יש לו תוכנית ברדיו. והוא גם כתב כמה ספרים :"זליג מיינץ וגעגועיו אל המוות", "אטיודים למורגנה".

Boojie

New member
הבה לא נגזים.

איתמר לא "ימצא לך כל ספר שתבקש" - בכל הקשור לספרי מד"ב, למשל, הוא חלש מאד (יש לי כמה ספרים אצלו בהזמנה כמה חודשים, כמה אחרים אצלו בהזמנה כמה שנים - את חלקם כבר מצאתי מאז בעצמי... אבל יש תחומים - למשל, ספרי ילדים וקלאסיקות ישנות, שבהם הוא מחולל נפלאות, בהחלט.

2אסנת

New member
Boojie -כבר היגדרת סופר

אז בשבילי מד"ב זה לא ספרות. זה אח חורג של סאטירה.

Erez-S

New member
אאוץ´

על אף שהתגובה שלך הייתה מכוונת לבוג´י, ועל אף שזו דעתך האישית, עדיין פגעת בנקודה רגישה למדי אצלי ואצל רבים מפורום זה ואצל 100% מהמשתתפים בפורום מד"ב ופנטזיה. הבנת שאיני מסכים איתך. "סולאריס" של סטניסלב לם (ספר המד"ב האהוב עליי מכל המד"ב שקראתי עד כה (אני לא משייך את דאגלס אדמס וסידרת המדריך למד"ב על אף שהמד"ב הוא חלק גדול ממנו)) הוא בעיני ספר אפילו יותר טוב מקלאסיקות מוצהרות בעולם הפרוזה. הוא עולה בכמה מונים על ספרים שאת לבטח מגדירה כספרי מופת. רוב הסיכויים שבעיני זה כך (לפחות על 75% מספרייך האהובים אם תציגי אותם). וסטניסלב לם הוא בהחלט מהסופרים (באיזו תחום בספרות שלו יהיה) המצויינים במחצית השניה של של המאה ה- 20. בכל מקרה, הרבה מאוד לא יסכימו איתך. כמו שהספרות הבלשית הייתה פעם לא בגדר הספרות היפה, אך סופרים כגון ריימונד צ´נדלר ודאשיל האמט הצילחו להכניס אותה לעולם הספרות היפה, כך גם המד"ב התחילת דרכו היה בעיקר ספרות זולה למתבגרים אך בזכות סופרים כגון הרברט, ברדבורי, לם ועודרבים אחרים המד"ב של העשורים האחרונים בהחלט משתייך לספרות היפה האוניברסלית.

מה הקשר בין מד"ב וסטירה?

ולפי ההגיון שלך יצירות סאטיריות ידועות כמו מסעות גוליבר או דון קישוט לא נחשבות לספרות????

Boojie

New member
שיהיה.

לא כל אחד חייב להיות אינטליגנטי. (כן, זה נועד להעליב. סף הסבלנות שלי לטמטום נמוך מאד.)

slightly

New member
רק דבר אחד אני לא מבינה

למה ´אסנת´ לא משתמש (כן, משתמש ולא משתמשת, זו לא טעות הקלדה) בניק הרגיל שלו כשהוא מתנגח בחברי הפורום הקבועים ?? ותחשבו על זה ... !!

ביאנה

New member
סלייטלי

את צודקת שמתי לב שאסנת שולח\ת רק הודעות של כעס וירידות על חברי הפורום מי זה לדעתך בעצם אוסנת?! תעלומה... ביאנה

Boojie

New member
למי אכפת?

ולמה לבזבז אנרגיה על מישהו שבבירור מחפש תשומת לב?

ציפי ג

New member
אסנת ברוכה הבאה

וכל שאר הגולשים. צר לי, אבל האווירה התעכרה. השתדלתי לא להכנס אתמול לכסא המורה ולהגיד נו נו נו. אבל הנה אני אומרת . אנא הפסיקו. חילוקי דעות הם דבר מבורך. אבל יש דרכים שונות להביען, ואני רוצה שבפורום זה הדרך תהיה ענינית ולא אישית. לא אכפת לי מיהי אסנת. אם יש מאחוריה דמות נוספת או לא. זה ממש לא העסק שלי. אבל, זה בהחלט העסק שלי, אם כל הפורום נכנס למחול שדים, על שום בקורות שנאמרות בצורה מעט בוטה. שוב. הפסיקו. אני פורשת למשך שעות רבות, ולא אתקרב אפילו למקלדת. אני מקווה שרובכם תנהגו כמוני, אבל מי שלא, אנא אל תחגגו בהעדרי, בחגיגה שאינה ממן הענין. גמר חתימה טובה לכל עם ישראל, וצום מבורך.

komandatore

New member
קראתי ספרים אחרים שלו

"הדיירים" ו "חיים חדשים"-איך הספר הזה (מלבד מצוין...)

הצנצנת

New member
שאלה על המחסן של איתמר לוי

מישהו היה שם? אני חושבת לבקר שם ורציתי לדעת - מה בערך המחיר של הספרים? יש לו הרי ספרים משומשים ישנים, שכבר לא מוציאים אותם - אבל הם לא מהספרים הממש נדירים שמלא מלא אנשים מחפשים - בכמה בערך הוא מוכר כאלה? אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי.

Boojie

New member
המחירים אצלו סבירים תמיד.

גם אם מדובר בספר נדיר להפליא, לעתים רחוקות מאד יעלה אצלו מחיר ספר על 50 ש"ח. שווה ללכת לשם, אבל רק אם את מוכנה נפשית להשקעה כספית רצינית, כי פשוט בלתי אפשרי לצאת משם בלי ערימה של ספרים נפלאים שאת פשוט לא מסוגלת בלעדיהם.

הצנצנת

New member
אני יודעת שזה בדיוק מה שיקרה לי ../images/Emo13.gif

בגלל זה אני חוסכת כסף לקראת הביקור כבר זמן מה... אני לא יכולה לחכות - להסתובב שם יום שלם, בין ספרים, ספרים ועוד ספרים! זה חלומי! אבל אני אהיה חייבת לקנות גם ספרים, פשוט חייבת, אני לא מסוגלת להיות בין כ"כ הרבה ספרים בלי לקנות אותם - אני מכורה לקניית ספרים - בגלל זה היה לי קשה כ"כ לחסוך לקראת הביקור... תודה רבה על התשובה

למעלה