מחסן בבית משותף.

azaria

New member
מחסן בבית משותף.

אני גר בבנין משותף. ישנם מחסנים בבניין השייכים לדיירים שכבר אינם גרים כאן. הם מעוניינים למכור ואני מעוניין לקנות. אין לי מושג לגבי מחירים. מה נחשב מחיר טוב מבחינתי כקונה? (לפי מטר? לפי "מחסן"? איך זה הולך?) גם אין לי מושג מה עלי לבדוק כדי לבחור מבין המחסנים העומדים למכירה. למה כדאי לשים לב?

azaria

New member
המחסנים אוזלים. אפשר לפני שאפספס?

פשוט חבל לי לפספס הזדמנות. מצד שני אני חושש לצאת פראייר ולשלם פי חמש על מחסן שיקרוס בקרוב.

המחיר הוא מחיר השוק

עזריה היקר זה רק מחסן. תחשוב כמה זה שווה לך!! אם מציעים יותר אל תקנה. הרי אתה לא רוצה להביא שמאי, נכון? ואנחנו פה לא נוכל לעולם להגיד לך אם יקרוס בשנה הבאה... רק תברר חוקית אם ואיך זה עובר על שמך. שנה טובה

azaria

New member
תודה, אבל המחיר זה הכי מעניין.

פשוט אין לי מושג. קיוויתי שמישהו כאן יוכל לתת לי לפחות קנה מידה. או עיצה איך לברר בעצמי מה הוא "מחיר השוק", פחות או יותר. לגבי קריסה, לא נראה לי שזה המצב. אבל שוב, קיוויתי לקבל כאן עצות ורעיונות לגבי נקודות חשובות שיש לשים לב אליהן. למשל סימני רטיבות בקירות (את זה אני יודע, אבל כל מיני דברים אחרים אני לא יודע ואשמח לדעת) בכל אופן תודה, ושנה טובה.

מחיר שוק הוא המחיר שמוכנים לשלם...

זו ההגדרה. כלומר אם מישהו יציע מחסן ב100,000 דולר אף אחד לא יקנה , נכון? בנדל"ן היום מחירי השוק מאוד נמוכים והם הרבה מתחת להערכות השמאים!!! גם אם המבנה "שווה" יותר איש לא מוכן לשלם עליו מסיבות שונות ובינהן המצב הכלכלי הכללי. אז אם באמת המחסנים הללו נחטפים, אז סימן שהם שווים ותברר בכמה נמכרו אלו שנמכרו... וגם כמה מציעים לאלו לעדיין רלוונטיים מבחינתך. אגב זה נכון לגבי כל דבר לא רק נדל"ן

azaria

New member
תודה סיגל, ועל לא דבר!

בכל פורום אחר שאני מכיר יש נכונות לעזור. אני תקווה שההתנשאות שלך לא מאפיינת את יושבי הפורום הזה. מצד שני לא היו תגובות אחרות... אני יודע מה זה כוחות השוק. אני יודע כל מיני תיאוריות נחמדות. השאלות שלי היו מאוד ממוקדות ומוגדרות היטב. לא בא לך לענות? אל תעני. אבל לתת תשובות מתנשאות ומתחכמות? בשביל מה? חוץ מאשר לאגו שלך, למה זה עוד מועיל? כשתחשבי שיש לך מושג כמה כסף (כן, כן, שקלים או דולארים, או כל דבר חומרי אחר) יכול לעלות מחסן בבית משותף, אשמח לשמוע את דעתך.

Good Job Ltd

New member
azaria

לא כל כך הבנתי על מה כל ההתלהמות שלך. שאלת שאלה שעבורך מאוד ממוקדת ומאוד מוגדרת, אבל לצ"ג השאלות שלך לעולם לא יוכלו להיות ממוקדות ומוגדרות, מהסיבה שיש אלף ואחד משתנים שיש לקחת בחשבון כאשר מבצעים רכישת נדל"ן. משתנים שאתה כשוכר (או הצד השני כמשכיר) אמור לדעת אותם על בוריים ולשתף את אלו שאיתם אתה מתייעץ בנושא בנוגע לאותם משתנים (דבר שלא עשית כ..."ממוקד ומוגדר"). לאיזו תשובה ציפית ? במידה והיית טורח להיות קצת יותר "ממוקד ומוגדר" ממה שאתה חושב, אז היית לפחות מציין בגוף השאלה את האזור הגיאוגרפי של אותו נכס. כידוע, ההבדלים ב"מחירי השוק" מאוד גדולים מאזור לאזור והמחירים הנורמטיבים שבצפון הארץ הם לא המחירים הנורמטיבים שבמרכז. אז אני במקרה נכנסתי לכרטיס האישי שלך כדי לראות על איזה אזור בארץ אתה מדבר אבל... מדוע שאחרים יטרחו לעשות כן ?! למה שלא אתה כשואל שאלות "ממוקד ומוגדר", תספק את האינפורמציה הזו בגוף השאלה וכך אולי תחסוך לעצמך את הקונטקט עם תשובות שיתנו לך את ההרגשה של "תשובות מתנשאות. לעניות דעתי קיבלת תגובה הולמת מצידה של סיגל. על כל פנים, אני גם שוכר שני מחסנים. אחד מהם נמצא באזור המרכז והשני בצפון הארץ. אני משלם לפי מטר מרובע. גמר חתימה טובה ובהצלחה =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

azaria

New member
תודה. הנה פרטים

הגיוני שצריך לדעת פרטים, אז הנה. המחסן נמצא בבנין כבן 30 שנה. בקומת הקרקע. גודלו כ6 מ"ר והוא במרכז (צפון) העיר ברחובות. בעל המחסן גר בבניין זה בעבר עד לפני כ15 שנים. מאז לא עשה בו שימוש כלל. המקום טחוב ובעל נקודות רטיבות וקילוף טיח ברורים בכמה מקומות. אני גר בבנין מזה כמה שנים ומעןניין במקום לכל הבלגן העודף שסותם את הבית. ישנו עוד מחסן בבנין (גם כן של דייר לשעבר) שאמור להיות כפול בגודלו. טרם יצרנו קשר ממשי עם בעליו של המחסן השני. אין ביקוש למחסנים אלו. לכל היותר יש עוד דייר בבנין שמעוניין אבל בקושי, ורק במחסן הקטן. אם צריך עוד פרטים - רק תבקשו.

Good Job Ltd

New member
תגובה...

תראה... שכירות, כמו הרבה דברים במדינת ישראל, התעריף שלה הוא תעריף דולרי על-פי רוב, אלא אם המדובר במבנים ממשלתיים. מחסן בסדר גודל שכזה, כפי שתיארת, במיקום שתיארת, להערכתי אמור לנוע בין 3$ ל-5$ למטר מרובע. אבל אני לבטח לא מתיימר להוות אוטוריטה מוחלטת בתחום. ורצוי מאוד שתקבל את עצתה המאוד נכונה (ובכלל לא מתנשאת) של סיגל ותעשה איזה שהוא סקר שוק קטן ותבדוק את המחירים של מחסנים בסדרי גודל כזה, באזור כזה ובמיקום דומה. הידע שלי בהשכרת מבנים הינו בהשכרת מבנים באזורי תעשייה בדרך כלל ולכן אל תקבל את המחירים שרשמתי לך כתורה מסיני. שוב, לא אני הוא האוטוריטה לכך. =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Good Job Ltd

New member
../images/Emo52.gifטעיתי.... מצטער !!!

דיברת על רכישת המחסן וקיבלת ממני פידבק בנוגע להשכרתו. גם אני מסתבר, לא הכי "ממוקד ומוגדר"
על אחת כמה וכמה, קבל את עצתה של סיגל ובצע סקר בנדון. =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

עוד לא מכיר את סיגל?

ירדה עליה מישהיא, לא בצדר. ממש לא בצדק, אבל אם את עזרתה קיבלה כך, אין מה להסביר יותר... לפעמים לא מבינה, מה חושבים האנשים, שעולים שאילה...

azaria

New member
לא את ולא סיגל עניתן לעניין.

נתתי המון פרטים ומוכן לתת עוד אם תבקשו (פשוט אמרתי מה שנראה לי קשור. אם הייתי יודע מה עוד קשור אולי לא היתה לי בעיה) בסך הכל רציתי לדעת כמה כסף ראוי שאציע עבור המחסן המדובר. (ראי פרטים בהודעה קודמת בשירשור זה) אשמח להתייחסותך ודרך אגב, תודה על המחמאה, אבל למרות שחשבת אותי למישהיא - אני דווקא מישהוא שנה טובה

azaria

New member
תודה! נתון ראשון רסקר השווקים שלי.

איך אני יכול לקבל עוד נתונים? חשבתי לצלצל למתווכים ולשאול. אבל למה שהם ינדבו לי מידע? חשבתי להציג את עצמי כמעוניין לקנות, או כמעוניין למכור, ולנסות את שני הדברים אצל כמה וכמה מתווכים. האם זה לגיטימי בכלל? האם זה יעיל? איזה דרכים נוספות קיימות?

למעלה