מחסור כספי

מחסור כספי

שלום
כבר כמה שנים אני חווה מצוקה כספית. בשנת 2012 היתה לי הקלה ועכשיו שוב נכנס למעין מצוקה כזו.
כנראה, משפיע גם על האיברים בגוף כמו שאנחנו יודעים ושוב מציקים לי הטחורים מאד וגם בלוטת התריס והקיבה.

איך ניתן לאזן את ההוצאות מול ההכנסות ? איך ניתן להזמין יותר שפע לחיים? מדתי הרבה אבל מענין שתמיד אני נתקל במצוקה שסוף שוף אני בפלוס בבנק מגיעה הוצאה גדולה שמכבידה עליי
מעין מזל רע כזה

תודה רבה

organon

New member
מחסור כספי

איך ניתן לאזן את ההוצאות מול ההכנסות ?
טיפים
http://www.paamonim.org/

איך ניתן להזמין יותר שפע לחיים?
אני מניח שאתה לא רעב ללחם, יש לך קורת גג, בגדים, אפילו יכול לגלוש בפורום רפואה משלימה - מתי בהיסטוריה האנושית היה לאדם יותר שפע מזה???

נכון. אבל בעבר יכלו 3 פעמים בשנה לקחת שבועיים

חופש לעלות לירושלים ואני ויתרתי על חופשה שנתית..ויש הרבה דברים אחרים שלא יכול להרשות לעצמי

אני חושב שזה הוגן להשוות את מחיר החיים היום לאיך שהיו לפני 100 שנה ואיך שהיו לפני 1000 שנה ו-2000 שנה

yoelnd

New member
איזון וביטחון

היי
אין ספק כמתנדב בפעמונים זה מעולה הקישור שניתן.
מעבר לכך חסר פרטים ע"מ להתיחס ביתר רצינות למצב כמו נשוי? ילדים? עבודה? ועוד.....
ובכל מקרה המלצתי האישית היא: לעבוד במקום "מסודרר - מאורגן" ולו במשרה חלקית שיהיה בסיס קבוע וכל טיפול שיהיה זה הבונוס לחיים הטובים. אלא אם יש 3 טיפולים ביום ואז אין צורך בעבודה נוספת - אבל: 3 טיפולים ביום!

מעבר לזה יש צורך בפגישה אישית ולעבור על סדרי העדיפות ושאר ההוצאות ויש הרבה מה להוריד........

ינוקא1

New member
היי

ראשית , מצבך איננו זר לי.
גם אני מתמודד עם שאלות כאלו , ולכן אינני יכול לתת תשובות מוחלטות אלא כיוונים לפתרון - ממה שאני עובר ועברתי.

אז קודם כל , אני חושב שאדם צריך למצוא את מקומו.

(בדיוק לאחרונה קניתי ספר בשם "המקום הנכון" המדבר על כך :
http://www.text.org.il/index.php?book=1109064 )

יש אנשים המגיעים אל "המקום הנכון" שלהם בקלות יחסית , ויש כאלו שצריכים לעבור הרבה גלגולים בדרך.

אבל בגדול , אתה צריך למצוא משהו ש"ממלא" אותך.
משהו שיש לך תשוקה לעשות אותו. שאתה נהנה מעצם העשיה שלו.
כאשר הגעת למקום הנכון הזה , אני מאמין שהשפע זורם.

לא לחשוש משינויים , גם בגילאים "מאוחרים".
אם אתה רואה שכרגע אין לך תשוקה לעשות את מה שאתה עושה , אז להבין שאתה צריך לשנות ולהשתנות.

ולנשום לנשום לנשום !!!!

להרגיש את "הרגשת המצוקה" ולנשום.
להרגיש את הקיבה , הטחורים , בלוטת התריס שלך - ולנשום.
נשימה זו החיבור לעצמינו , החיבור ל"מקום הכי נכון" שלנו.

freearth10

New member

AEOLIAH

New member
זה קשור לקבלה עצמית

אתה לא לגמרי חי בשלום עם עצמך אז אתה יוצר מציאות שתראה לך שאין לך שלום בחיים, ברגע שתהיה בשולם עם עצמך ואז תהיה שלם עם עצמך ומי שאתה יהיה לך יותר קל בחיים.

שמעת על עמותת פעמונים?

זאת עמותה ללא כוונות רווח שעוזרת לאנשים לצאת ממצוקה כלכלית ע"י ייעוץ והכוונה של התנהלות כלכלית נכונה. אולי תוכל להיעזר בהם.

freearth10

New member
הישרדות

היי אוהב טבע,

לא יודעת מה היה לפני כן, אבל בשנים האחרונות אתה כל פעם מחזיר לעצמך מצבים של הישרדות. לא יודעת מה הסיבה שלך לעשות זאת. אצלי זה היה כדי להראות לעצמי כמה שאני חזקה! למרות כל מה שעברתי - שרדתי! לקח זמן ושנים של התפתחות עצמית עד שהייתי מוכנה לוותר על חיי המחסור והסכמתי לחיות בשפע, עוד לא בשפע כלכלי, אבל בשפע של סביבה מעצימה ומעשירה אותי וגם כשאני מידי פעם נמצאת במצב שאני לא בדיוק יודעת איך הדברים יסתדרו, אני רואה את המצב הזה כמתנה, כאפשרות שלי לצמוח ממנו ובטוחה לגמרי שאיכשהו ממקורות שעליהם אני יודעת או ממקורות שלא ידועים לי הכל יסתדר בדקה ה-90. היום אני עובדת על עצמי כדי שלא אצטרך עוד לחכות לדקה ה-90, אלא כדי שיהיה לי בכל רגע נתון כל מה שאני צריכה ורוצה כדי לחיות באושר ושמחה.

כסף זו אנרגיה, כמו השמש שקרניה מחממות אותנו,כמו המזון שאנחנו אוכלים, כמו האור שקורן מאיתנו. אנחנו כמובן יכולים לחסום אותם, את מקורות האנרגיה שלנו, אנחנו יכולים גם לאזן אותם ואפילו להיפתח אליהם.

כסף וטחורים זה אותו המקום - רק צורות ביטוי שונות הקיבה ובלוטת התריס היא היכולת שלך לעכל (תרתי משמע) את חוויות חייך והדרך שלך להביע זאת.

חשוב מה קרה ב-2012, מה עשית כדי שהיא תהיה כזאת? ומתי קרה שוב ההיפוך - מה קרה אז בחייך? כשתדע מה מעצים ומה מחליש אותך תוכל לנווט את חייך למקום שאליו אתה רוצה להגיע.

מאיה

freearth10

New member
רפואי ופיננסי הפ שני הבטים של אותו האדם

אדם שסובל גם מטחורים וגם מבעיות כלכליות, הבעיה היא לא מה ניתן לעשות כדי להגדיל הכנסות או להקטין הוצאות, הבעיה היא דפוס חיים שאם הוא לא יטפל בו עכשיו הוא יכול לגרור אחריו בעיות פיזיות/רגשיות/קוגניטיביות נוספות.
לכן לדעתי הוא פנה לפורום הנכון.
מאיה

freearth10

New member
למה את מנסה להפריד?

את הבעיות הפיזיות המנטליות והרגשיות? מדובר באותו האדם שזקוק לעזרה ומבקש למצוא אותה כאן. לדעתי זה
המקום הכי נכון לטפל באדם השלם.
כשאת מטפלת "בבעיה פיזית" את לא רואה שגם בעיות אחרות שבהן בכלל לא טיפלת (כי את לא פסיכולוגית ולא יועצת פיננסים
ולא.... ) פתאום מוצאות את פתרונן?
אם זה לא קורה, את מטפלת בסימפטום ולא במקור הבעיה בדיוק כמו נוירולוג,גסטרולוג, קרדיולוג, או... - רק משתמשת בתרופות מזן אחר. זה לא טיפול הוליסטי! והפורום הזה, הוא פורום למי שמחפש טיפול הוליסטי - שלם !!!

מאיה

יעל ND

New member
אין ספק שאדם זה יצור מאד מורכב.

וכנראה גם אין מי שיתווכח על כך שגורמים שונים ומגוונים משפיעים על מצו הבריאותי, נפשי ורגשי.
(ולא סתם מונים אותם ולא קוראים באותו שם, דרך אגב.)

אם הבנתי אותך נכון, את רוצה על סמך זה לכלול אל תוך תחום רפואי גם בעיות בטחון אישי ומדיני, פרנסה, שלום בעית, צער גידול בנים, יחסי שכנות, מצב בבורסה, מצב של ארון בגדים, מצב חברתי וכו' וכו' וכו' וכו' ?

למה אני לא עושה את זה? - כי אני לא מומחית בכל. וכשאני רואה שלמטופל יש בעיות בתחומים מסויימים - אני מפנה אותו למומחה בתחום לו הוא זקוק. כי עדיף לאותו מטופל לקבל עזרה מקצועית ממספר מומחית מאשר לבזבז זמן וכסף אצל אחת שלא מומחית בכל אלה.
ואני גם בפירוש לא חושבת שאלה הם תחומי הרפואה בכלל. אני מעדיפה להתרכז ברפואה בלבד, אבל לעשות את זה טוב.
ואני גם מרגישה מחובתי להפנות את האדם שבטעות הגיע לפורום לא נכון לפורום אחר, בו הוא יכול לקבל עזרה באמת.

לשאלתך על הטיפול - אני מטפלת בבן אדם. ואני גם מתחשבת ברקע שלו (כלומר, את כל הדברים שהזכרנו קודם) אבל את הטיפול בהם אני משאירה למומחית בתחומים רלוונטיים.
מקווה שעניתי לך.
תרגעי.

טאוֹ

New member
הוא ציין בעיות של טחורים, בלוטת התריס והקיבה

כשמתייעצים אתנו או באים אלינו לטיפול, חשוב שנבהיר לעצמנו ולמטופלים את גבולות הידע שלנו: אנחנו לא רופאים קונבנציונליים, פסיכולוגים או יועצים פיננסיים. האמון שנותנים מטופלים במטפלים שלהם, כמו גם הצורך בתמיכה והתחושה שיש כאן מרחב ריפוי, ומהצד השני הרצון הכן של מטפלים לעזור - עשוי לגרום לנו לרצות לייעץ גם בתחומים שבהם איננו מבינים, לעומק או בכלל. יש בזה בעייתיות, כי העובדה שאני מטפל שיאצו לא הופכת אותי בהכרח ליועץ נישואים, למשל.

יחד עם זאת, ובפרט בפורום שבו הדינמיקה היא של מטפלים ואנשים שמשתפים בהשקפה שלהם, תורמים מניסיונם ועשויים לעורר זוויות מבט חדשות, וכל זאת במסגרת דיון שחלה עליו האמירה המפורשת שזה לא תחליף לטיפול, אין מניעה שנתייחס לדברים מנקודת המבט שלנו - כמטפלים, או בפשטות כבני אדם. לפעמים ההתייחסות היא הפנייה למקום אחר. לפעמים ההתייחסות יכולה להיות רחבה יותר, ואפשר גם לא להתייחס. הדברים בדרך-כלל הם לא שחור-או-לבן, והעיקרון הזה נראה לי די מהותי ברפואה הוליסטית.

יעל ND

New member
"הדרך לגהנום סלולה בכוונות טובות"

אני אוחזת בדיעה, שעל כל אחד לעסוק בתחום המומחיות שלו.
ואני לא יודעת לגבי אחרים, אבל אני אישית - לא ולא יכולה להיות מומחית בכל.
זה הכול.

0 אור 0

New member
יעל

אני מאד מסכימה אתך שחשוב שכל אחד ידע את גבולות הידע שלו, ויעביר למומחים ממנו כאשר הטיפול המתאים הוא שלהם,
ויחד עם זה התעלמת לחלוטין מהראיה ההוליסטית אשר מסייעת לאדם להכיל ולהבין את המקור לבעיות שונות שיש לו מנקודת ראות שונה מאשר נקודת הראות המערבית המקובלת.
רבים מאתנו בפורום הם בעלי "התמחות" - רפלקסולוגיה, דיקור סיני, קינסיולוגיה, שיאצו ... - אך מעבר להתמחות בסופו של דבר אנחנו נותנים ליווי הוליסטי שיכול לגעת בתחומי חיים רבים.
אני אישית לויתי אנשים בנושאים של קושי תקציבי (האמת שהגעתי לזה מתוך הידע שלי בניהול תקציב , ולא דרך הפן ההוליסטי בחיי) - ומה שראיתי הוא שלא פעם הבעיה חורגת מהנושא של איך לבנות נכון תקציב ולהתנהל נכון עם כספ]ים, ומגיעה למקומות עמוקים שיש לשחרר ולאזן על מנת שהידע הטכני יוכל להיות מיושם,
בנוסף כמובן שכאשר אדם מציין שעקב הסטרס וחוסר הודאות הכלכלי מתפתחות תופעות גופניות קשות, יש לנו כלים ללמד אותו איך להתמודד אחרת, כדי לא לפגוע בבריאות ואיך לשפר את מה שכבר נפגע.
הכל הכל שייך גם למומחיות של אלו מבינינו שאינם מבינים בניהול תקציב

למעלה