מחסור ב-B12, מה עושים???

מחסור ב-B12, מה עושים???

היי לכולם,
אני צמחונית כבר למעלה מ-15 שנים, ובשנה האחרונה אף הפחתתי במוצרי חלב (הן מבחינה מוסרית והן מבחינה בריאותית).
במהלך כל השנים אני משתדלת לאכול בריא (עדשים ושאר קטניות, טופו וסויה, המון ירקות) ועושה בדיקות דם באופן סדיר.
מאז ומתמיד ה-B12 שלי לא היה בשמיים, אבל גם לא היה במצב נוראי (תמיד בתוך הטווח).
לצערי, בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי, ה-B12 שלי ירד מתחת לטווח, ואני במחסור מדאיג.
שיערתי שזה יהיה המצב, שכן אני מרגישה לאחרונה סחרחורות, עייפות ואף דיכאון.

שאלותיי הן:
1. האם נטילת כדור B12 מתחת ללשון (1 ביום, כפי שמומלץ ע"ג האריזה) תמלא את החוסר? ואם כן - תוך כמה זמן?
2. אין שום סיכוי שאני מכניסה בשר / עוף / דגים לפה... פשוט אין! ומוצרי חלב גורמים לי לכאבי בטן...
אילו מזונות עליי לאכול כדי להעלות את רמת ה-B12 בגוף?
האם בכלל קיימים מזונות כאלו, שאינם מן החי?

אשמח לעזרתכם,
המון תודה מראש!

Gidi Shemer

New member
תוסף מתחת ללשון

במקורות מהצומח אין b12 פעיל. גם במרכיבים הלא צמחוניים בתזונה שלך אין הרבה מהויטמין.

קחי כדור מציצה מתחת ללשון כל יום. כדאי לבדוק בקרוב שהרמה עלתה כדי לוודא שאין צורך בזריקות. עדיף בדיקת mma מאשר בדיקת b12 אבל אם זה יקר לך מדי, לפחות תבדקי בדיקת b12 בדם בעוד מספר חודשים.

בכל מקרה- תוסף מתחת ללשון- להתחיל מאתמול.

תודה גידי!

באמת התחלתי כבר מאתמול...

מקווה שיעזור.

תודה רבה!

MMA ובדיקת הB12

מי יודע איך מבצעים את הבדיקה MMA - רופאת המשפחה לא יודעת עליה כלום.

אפשר לעשות B12 (בדיקת הדם הרגילה) רק פעם בשנה..

Gidi Shemer

New member
למיטב ידיעתי היא קיימת רק במעבדות פרטיות

והיא יקרה. יש גם את הבדיקה להומוציסטאין, שהיא קצת פחות טובה (מכיוון שרמה גבוהה יכולה לנבוע לא רק מחסר של b12 אלא דם של דברים אחרים כמו חומצה פולית) אבל עדיין לא רעה (רמות תקינות של הומוציסטאין = אין חסר של b12), ולפי מה שקראתי בזמנו היא זולה יותר מה- mma.

טוף...

אבל זה נכון שאם הרמה בדם כבר נמוכה (על הגבול התחתון) אז אין צורך לחפש הלאה?

(למעשה, אני כבר אחרי זריקה ראשונה מתוך ארבע...אנסה לזכור בשנה הבאה לפחות את ההומוציסטאין)

למעלה