מחסור בסידן וחלבון

בילי28

New member
מחסור בחלבון אפשר לקבוע רק עפ"י בדיקות דם

חישוב כמו שאתה מתאר נראה לי מאוד חובבני ולא מדויק. זה דבר אחד.

דבר שני: מחסור בחלבון הוא דבר נדיר מאוד עד לא קיים בתזונה מערבית סטנדרטית, אפילו אם אתה טבעוני. מחסור בחלבון יכול להופיע רק במצבים של רעב כרוני ו/או קיצוני (כמו באפריקה למשל), מחלות מסוימות או כוויות קשות. חלבון יש בכל דבר שאתה אוכל, כולל ירקות ופירות. לאור כל זאת, קשה לי להאמין שבאמת יש לך מחסור בחלבון.

דבר שלישי - רוב בני האדם בעולם המערבי צורכים הרבה יותר חלבון מהדרוש, דבר שעלול להוביל להרבה בעיות בריאותיות. הכמות היומית הדרושה היא 0.8 גר' לכל ק"ג של משקל הגוף.

ממליצה לך לפנות לרופא ולעשות בדיקות דם. רק כך תוכל לדעת בוודאות אם יש או אין לך מחסור בחלבון ובסידן.

אגב, אני טבעונית כבר קרוב ל-10 שנים (באפריל הקרוב אחגוג טבעולדת 10) ועפ"י בדיקות הדם שאני עורכת כל שנה, אין לי מחסור בשום דבר, כולל חלבון וסידן.

1מרקוביץ

New member
בדיקות דם

בבדיקות דם שערכתי ביוני 2013 הסידן היה 9 mg/dl שעל פניו נמצא היטב בנורמה.
דווקא החלבון נראה נוגע במינימום התקין עם 6.7 g/dl.
בכל אופן הטריגר לכל העניין היה שלפני כמה חודשים התחלתי לרוץ ונהנתי מאוד אבל העלתי עומס מהר מידי ומהר מאוד הובחנו לי שברי מאמץ בגפיים התחתונות. לפיכך רציתי לבדוק אם יש לי איזשהם חוסרים.
על פניו עצם העובדה שלא חסר לי סידן לפי הבדיקות מעיד כנראה שהשברים אכן נבעו מחוסר תכנון נכון של העומס ולא בגלל התזונה שלי.
תודה רבה לכל המגיבים - למדתי המון וכעת אני אקפיד יותר לאכול חלבון.

מה שמה של הבדיקה שאתה כותב עליה? כי

בדיקת urea - היא הבדיקה שבוחנת את כמות החלבון הנצרכת - רמה נמוכה (מתחת לנורמה שהיא תמיד עם טווח בטחון מעבר לטווח שרשום)
מעידה אולי על מחסור שנובע מתזונה או מחלות כבד או שתייה מרובה...
ערכים גבוהים יעידו על תזונה עתירת חלבונים...
(אבל אף רופא או תזונאי לא יאמר לך שזה לא בסדר)

בדיקת חלבון protein , לעומת זאת, בודקת את רמת האלבומין בדם המיוצר בכבד - רמה נמוכה (שוב, נמוכה מתחת לנורמה...)
יכולה להעיד על חסרים בתזונה אבל הסיכוי לחלבון מועט בתזונה הוא קלוש במיוחד. אתה צריך להיות מורעב כדי לאכול פחות מדי חלבון.

RSPA

New member
יש גם בדיקת Protein - Total

ונראה שהתוצאה שהציג מתייחסת לזה.

27182

New member
בדיקת סידן בדם

לא מראה האם קיים מחסור בסידן בתזונה.

mikedoron02

New member
עצות לא בסיס מזון קנוי:

אני מוסיף למרקים ותבשילים שלי אבקת חלבון אפונה שאני קונה באתר בחו"ל. זה ממש מוסיף טעם טעים לתבשילים שלי. בכל כף מדידה יש 23 גרם חלבון מאוד איכותי. אני גם לוקח פעם ביום תוסף של סידן (300 מ"ג) שגם אותו אני קונה באותו אתר. בנוסף אני לוקח מולטיויטמין טבעוני פעם ביום.
לגבי תוצאות: אחרי יותר משנה של תזונה טבעונית וגם לקיחת התוספים הנ"ל שיפרתי בצורה משמעותית את הכושר הגופני שלי ואני רץ שלוש פעמים בשבוע 12 ק"מ
כל נושא לקיחת התוספים עבורי בא אך ורק ממקום פרנואידי של ומה אם חסר לי - אני משוכנע שזה מיותר אבל אני עושה זאת כדי להיות בטוח.
לעומתי אשתי לא לוקחת תוספים כלשהם וגם היא שיפרה את הכושר שלה בצורה משמעותית, למרות תחנוניי היא מסרבת לקחת תוספים ובינתיים בדיקות הדם שלה מצויינות. אני משוכנע שאם נבדוק מה היא אוכלת אז נגלה "חוסר" בחלבון וסידן.

למעלה